Прашањево ти е како на к-15: За кој си ти, за Американците или за Русите?
Во конфликтот Русија - Украина, сум на ставот дека Русија згреши што ја нападна Украина, и сметам дека она што ќе го постигни со воената операција, ќе го постигнеше со повеќе трпение и во мирнодопски услови, и сметам дека Русија направи грешки што резултираше со Мајдан и прозападна структура на власт во Украина. Тоа не ме прави автоматски прозападен, и антируски, ама вие така си го толкувате оти сте научени дека некој МОРА да е за/против...Во конфликтот во Сирија, сум поточно бев про-Асад, а тоа значи дека Русите таму беа во право заедно со Асад, но тоа автоматски не ме прави антизападен. Животот на Западот и условите што ги нуди за тој истиот сметам дека во моментов се далеку подобри од тие на истокот, а тоа не значи дека се согласувам со експанзијата на елџибити мантрата и мигрантс фри политиката..Реалноста е таа, колку сакаш мантрај овде лгбт, мигранти ова она, ако не живееш веќе на Запад, утре ако би сакал да живееш некаде со фамилијата твоја, сигурно ќе го одбериш Цирих побрзо од Новосибирск...Си признал ли тоа или не и сам знаеш дека е така....