Почекај, ќе биде и кај тебе, изгледа по реони одат, кај мене дури пред почетоков на викендов ми ја зголемија, некои гледам веќе 2-3 недели се со 60/60. Инаку да, и јас сум Internet&TV, пакет 50/50, зголемен на 60/60.Зголемувањето на брзините на интернетот важи само за Магента пакетите?
Кај мене е Интернет & ТВ пакетот и сеуште е истата брзина.
Пробав и рестарт на модемот, нема промена
Истиот период и кај мене беше зголемена брзината. Инаку сум на Магента М, претходно брзината беше 12/1 сега е 30/10. Се јавив на техничка наводно толку било покачувањето. На оптика сум.Почекај, ќе биде и кај тебе, изгледа по реони одат, кај мене дури пред почетоков на викендов ми ја зголемија, некои гледам веќе 2-3 недели се со 60/60. Инаку да, и јас сум Internet&TV, пакет 50/50, зголемен на 60/60.
Ne...nie vo provincijata sme posledni....jas dobiv pokačuvanje od 8 na 12 mb/s na bakar...bidejki optika nema ni da doagja kaj mene iako sum 80 m vozdušna linija od centralata na TelekomПа и тоа е супер покачување, повеќе од дуплo
Изгледа Кисела Вода им е последна на листата, ќе си почекам, не е проблем
Пријавив дефект за рутерот, дојде техничар и го смена стариот ZTE со нов ZTE кој подржува и VDSL. Разликата во WIFI е огромна, многу подобра.Кога сме кај VDSL Интернетот, поднеси барање за проверување на техничка можност во салон на Македонски Телеком и ако ти потврдат дека има техничка можност за VDSL Интернет на твојата адреса на живеење, слободно ќе можеш да потпишеш нов обврзувачки кориснички договор со Македонски Телеком за VDSL пакет.
Вдсл јас користам, брзини 50/10 константно скоро пет месеци без проблем а сум на слична оддалеченост како тебе.Слободно приклучи сеПријавив дефект за рутерот, дојде техничар и го смена стариот ZTE со нов ZTE кој подржува и VDSL. Разликата во WIFI е огромна, многу подобра.
Е сега дајте совет или искуство некој што им VDSL дали е добро, се исплати ли да поднесам барање. Иначе бев во салонот и проверија должина до дома е 590м. Техничарот кој го менуваше рутерот кажа дека VDSL можело до 600м, а не до 1км
До некаде може да биде во право техничарот, иако не секогаш, но во твојот случај би можело да се каже дека бил во право.Пријавив дефект за рутерот, дојде техничар и го смена стариот ZTE со нов ZTE кој подржува и VDSL. Разликата во WIFI е огромна, многу подобра.
Е сега дајте совет или искуство некој што им VDSL дали е добро, се исплати ли да поднесам барање. Иначе бев во салонот и проверија должина до дома е 590м. Техничарот кој го менуваше рутерот кажа дека VDSL можело до 600м, а не до 1км
Или преселете се сите во Север ,Чаир ТПоле каде што скоро сите згради имаат оптика од Телекомпреселите се поблиску до телеком штом телеком не може да дојде до вас
Не доаѓа никој наш брату овде.Или преселете се сите во Север ,Чаир ТПоле каде што скоро сите згради имаат оптика од Телеком
Или Бутел и Радишани, ги имаат во план за наредните 3 години.Или преселете се сите во Север ,Чаир ТПоле каде што скоро сите згради имаат оптика од Телеком
Токму такаНе доаѓа никој наш брату овде.
Само ние јунаците останавме ахаха.