Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
кај можам да проверам адсл 60 гига иамам нет но усер наме и пасс нема со мах тв дали има помош?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Бројот на моментални претплатници на T-Home АДСЛ е многу поголем од нивниот капацитет.Уште полошо е после давањето опција за 50% поголем сообраќај за истата цена.Ова не ми дојде на сон,ова е од вработен кај нив.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
кај можам да проверам адсл 60 гига иамам нет но усер наме и пасс нема со мах тв дали има помош?
вклучуваш телевизор вклучуваш медиа приемникот
стикаш menu на далечинското од медиа приемникот
идеш 4 пати десно до мој телеком
2 пати доле до моја сметка
1 десно, maxadsl

и тука сме

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
А проба ли тоа Clear Recent History?
Исто така види дали ти е Tools>Options>Content->Load Images Auto и Enable Java Script штиклирано.
све е штиклирано, пробав и со Clear Recent History....
пробав и од друг компјутер едноставно нејќе, како да не постои мојот акаунт...
а тој е тој и таа е лозинката на договорот... од таму викаат дека све е у ред, ама ете очигледно не е....
извинете ве малтретирам со денови за ова... :oops:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
вклучуваш телевизор вклучуваш медиа приемникот
стикаш menu на далечинското од медиа приемникот
идеш 4 пати десно до мој телеком
2 пати доле до моја сметка
1 десно, maxadsl

и тука сме
fala :)) druze

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не е за овде прашањево ама ај да прашам можи некој ќе ми каже.. Сакам да земам компијутер од Т-Хоме и има опција да се плати на 3 рати на телефонска сметка, па ме интересира дали некој знае дали мора да се плати на првите 3 рати од телефонската сметка или може една рата сега, дугата рата за 2 месеци и третата рата за уште 2 месеци?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
све е штиклирано, пробав и со Clear Recent History....
пробав и од друг компјутер едноставно нејќе, како да не постои мојот акаунт...
а тој е тој и таа е лозинката на договорот... од таму викаат дека све е у ред, ама ете очигледно не е....
извинете ве малтретирам со денови за ова... :oops:
Останува уште да провериш со друг прелистувач, за OS може а и не мора друг, со друг компјутер, но и од друго место, а може и од друг провајдер.
И ако и така не може, јави се пак у адсл и кажи им како се имаш проверено и што се случува кога ќе се обидеш да се логираш. :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Сакам да земам компијутер
не зимај боље :/

кај што си ја видел таа информација(прв пат слушам ја ова дека давале на 3 рати али ај) најверојатно си пишува дека се месечни рати... и нема рипање месеци.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
значи и овие имаат проблеми
не ми се верува
не им држела мрежата после новите понуди како шо прочитав пред некоја страна
па добро бе мајка му стара во бугарија како им држат мрежите??????

а имаат ФЛЕТ

п.с туку да беее тие имаат оптика во цела држава а кај нас сеуште имаме бакар

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Не е за овде прашањево ама ај да прашам можи некој ќе ми каже.. Сакам да земам компијутер од Т-Хоме и има опција да се плати на 3 рати на телефонска сметка, па ме интересира дали некој знае дали мора да се плати на првите 3 рати од телефонската сметка или може една рата сега, дугата рата за 2 месеци и третата рата за уште 2 месеци?
Немој, подобро заштеди на страна пари и купи си што ти треба, така нема да имаш камати и слично.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Кејблтел воведува нови брзини на интернет пазарот. Сите корисници од 10 до 50 мегабити во секунда добиваат комплетно неограничен трансфер.А T-Home што воведува?????

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Сакам да го преместам компијутеров и не ми стига кабел.. Или кабелот од телефон до сплитер треба да го менвам или од сплитеров до модемов.. Да се обратам во салоните на Т-Home ќе ми дадат кабел?

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Сакам да го преместам компијутеров и не ми стига кабел.. Или кабелот од телефон до сплитер треба да го менвам или од сплитеров до модемов.. Да се обратам во салоните на Т-Home ќе ми дадат кабел?
Без пари нема да ти дадат сигурно :) Ако немаш другар да ти направи мрежен patch кабел , еве ти во анхоч што имаат по должини, па види ти колкав кабел ти треба:

3m
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=2557

5m
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=5236

10m
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=5235

15m
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=31079

Kajgana Shop

На врв Bottom