Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Не треба УПС туку обичен стаибилизатор продужен што кошта максимум 1000 денари. Упс ти е ако ти снема струја, точно е дека тој има стабилизатор во него но ако не ти треба зашто да фрлаш 3000 денари. Јас имам и УПС и стабилизатор посебно, прво купив стабилизатор дека конекцијата ми играше оро, па после поради работа морав УПС да земам дека имав тешки проблеми со работи кои ги работев во моменат и оп нема струја. па пак од поново итн. Сепак кој има проблем а мисли дека е до напонот на струјата трк до анхоч или останатите дилери за компјутерска галантерија и купетете си стабилизатор продужен кабел.
daj preporaka, koj stabilizator go kupi ti.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Комшијата што монтира ми кажа дека почнале да даваат „SpeedPort“ рутери. Има некој повеќе информации? Спецификации? По можност и мануел. Сакам да го видам админ панелот на рутерот.. :D

И сеа што да ми донесе. Томсон или спидпорт?

Иначе мигрирав во 3 макс комфорт +.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Доби некој информација за опремата?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
^ SpeedPort рутери даваат. Тие рутери најверојатно поддржуваат оптика. Ќе ми инсталираат деновиве, па ќе ве известам.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
^ SpeedPort рутери даваат. Тие рутери најверојатно поддржуваат оптика. Ќе ми инсталираат деновиве, па ќе ве известам.
Уште да не имаш информација дали е покриено кај тафталиџе во зградата до архивот? Многу прашувам, ама од техничка и од 171, незнаат баш ништо.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Family + за целото семејство од T-Mobile

Компанијата за мобилна телефонија T-Mobile денес промовираше понуда со која на корисниците им се нуди мобилна, фиксна и ADSL интернет во една претплата
T-Mobile воведе нова понуда за целото семејство „Family +“ од 10 декември, 2009. Новиот пакет вклучува услуги од мобилната, фиксната телефонија и ADSL интернет.
За една заедничка месечна претплата корисниците можат да вклучат до 6 мобилни линии, 1 фиксна линија и ADSL интернет и ќе можат да зборуваат од мобилен на фиксен и обратно, по цена од 0 денари за минута.
Со новиот пакет услуги корисниците заштедуваат, бидејќи за помал износ на претплатата, во еден пакет добиваат мобилна, фиксна телефонија и супер брз ADSL интернет. Целокупната месечна претплата се користи за сообраќај.
Корисниците ќе можат да изберат еден од трите пакети, согласно своите потреби, веќе од 1300 денари месечно. Дополнително, во промотивен период, корисникот добива бежичен рутер, бежичен фиксен телефонски апарат Panasonic и мобилни телефони за секоја линија во пакетот согласно актуелната понуда на T-Mobile.
За новата услуга, корисниците склучуваат договор со T-Mobile на две години, и на една фактура ќе добиваат извештај за сите три типови сообраќај. Договорот ќе склучува на две години. Новиот пакет може да го користат сите нови, но и постојни корисници на мобилната и фиксната телефонија.

Извор: http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=38482

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.631
Поени од реакции
8.063
топ се t home денеска ставив и сега за сега добар е интернетот а башка и телевизијава е многу јака

значи со овие ќе може и оптика а ,или тој пакет оптика треба да се нарача а можда ќе ги сменат тоатално 3 макс пакетите во оптика а??

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
381
На нивниот сајт сеуште нема ништо за ова :S

еве во Вечер има нешто:

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=2710E2DD76417548A9263A4D1530EA93

Така, за месечна претплата од 1.300 денари се добива по две пост-пејд и при-пејд мобилни линии, една фиксна и АДСЛ интернет, за 1.800 денари: четири пост-пејд и две при-пејд мобилни линии, една фиксна и АДСЛ интерент, а за 2.400 денари: шест пост-пејд и две при-пејд мобилни, како и една фиксна линија и АДСЛ интернет. Тарифите на телефонските разговорите се намалени и до 25 отсто во однос на постојните, во зависност од кој пакет со која претплата е избран. За новата услуга, корисниците склучуваат договор со Т-Мобиле на две години, и на една фактура ќе добиваат извештај за сите три типови сообраќај. Новиот пакет може да го користат сите нови, но и постојни корисници на мобилната и фиксната телефонија.

H

HITCH

Гостин
Јас имам ужасни проблеми со нетот само кај мене ли е или и некој друг има ваков проблем често се дисконектира ме полуде веќе

Kajgana Shop

На врв Bottom