Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Ааа путкаму мајчина.Како крадат.Симнав игра од 800 мб (813+7мб аплоуд од торент симињав) значи 820 мб.Имав 2.4гб потрошено сега наеднаш 4гб.Ако не му отидам да ги истепам ја еве на.
Proveri si da ne imas Virus na kompjuterot:pos2:i tvojot merac ne e tocen ...Samo vo T-home e najtocen......:drk:....i 5 Gb da te ukradat oni se najtocni znaci beloto e crno i obratno....taka da dodeka ima ovci :toe:znaes sto ponatamu.......

Numu da mislis deka se zezam ova e edno cisto dostoinstvo i iskrenost kon tebe poradi toa sto i mene me kradat:wink:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Рабирам до 100 мб да згрешил торентот.Ама да згреше 800 мб?И цел даунлоуд аплоудот ми беше 3-4 кбпс.И за пес 10 така ми украдоја 6 гб.
+ нешто друго да не правеше додека downloadirase например youtube клипчина итн ?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Doznav, samo vo Kapistec, Karpoc i del od gradski zid ima Max optic.

ima
3 Max optic http://www.t-home.mk/mk/?z=1225
Max Optichttp://www.t-home.mk/mk/?z=1223
Call&Surf Optichttp://www.t-home.mk/mk/?z=1224

Ponudata e top!!!
Јас сум средина на карпош, во зградата до архивот, па 99% нема ми рекоа, ќе провереле викендов па ќе ми јавеле во понеделник.

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
глупост е ова со оптичкиве пакети моментално само колку да може некој денар плус да се изгребат. јеботе дали 2% од државава вкупно има оптика, а они ти рекламираат на официјален сајт оптик пакети што ти ја знам а у пичку матер брзини што кур ми вредат кога не можам да ги користам. за година дена кога поголем дел од државава ќе има оптика автоматски ќе ги префрлат сите корисници од бакарна жица на оптика но ајде сега кога е скроз ново да се изгребеме уште некој денар плус не е лошо нели. :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
глупост е ова со оптичкиве пакети моментално само колку да може некој денар плус да се изгребат. јеботе дали 2% од државава вкупно има оптика, а они ти рекламираат на официјален сајт оптик пакети што ти ја знам а у пичку матер брзини што кур ми вредат кога не можам да ги користам. за година дена кога поголем дел од државава ќе има оптика автоматски ќе ги префрлат сите корисници од бакарна жица на оптика но ајде сега кога е скроз ново да се изгребеме уште некој денар плус не е лошо нели. :)
Да не случајно сеуште живееш во времето на Тито, па да незнаеш што значи капитализам или?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Достапност на Optic пакети

Optic пакетите за сега се достапни само во Скопје на следниве адреси:

* ул. Народен Фронт : блок 5, бр. 5, бр.7, бр.9, бр.11, бр13, бр.15 , бр.17, бр.19, во Капиштец
* ул Васил Горгов: бр. 20, бр. 21, бр. 23А, бр 29, во Капиштец
* ул. Козара: бр. 42, бр.64, во Капиштец
* ул. М. Х. Јасмин бр 38 (кула 6) во Градски Ѕид
* ул. 11 Октомври : бр.22, бр. 24, бр.26, бр.28 во Градски Ѕид
* ул. Коцо Рацин : бр.32, бр. 38 во Градски Ѕид

P

Princ

Гостин
Ова не е слабо. Ова е тапа.
Мојот регион (Кондово) не ни очекував којзнае колку да биде покриен со оптика, ама па ни на крај памет не помислив дека 5 улици во цел град ќе бидат покриени со оптика.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
јас не знам до кога вака ке биди кај нас толку скапо и ограничено :pusk:

ке те ограничат на 300 гб месечно и ке ти ја намалат брзината ееееееј :drk:

јас не оти имам потреба од 500 или 1000 гб
доволни ми се 200 гб да речиме ама и ТВ-та трга трафик.......или се лажам

ова е како да возиш Ферари и по пат да ти снема бензин а во близина нема бензинска АМА има Фичо со Фул резервоар и дури и во багашникот имаш резерва бензин и ке продолжиш да возиш со Фичо ама важно далеку ке стигниш кога тогаш
:pos2:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Се префрлив на Call-Surf со рутер, и сеа не знам како да си проверам колку имам потрошено вкупно собраќај. :kesa:Ај некој поискусен ако има време нека ми кажи.
Иначе сум на неограничен интернет(150г.) и имам доплатено 200 ден. за да ми биди брзината 20Мбпс, и сум презадоволен. Торенти симнувам со 2.7 2.8 Мб/с а во меѓувреме си сурфам без никаква мака, за разлика од порано, кога имав MaxADSL и дури ми симнуваше торент со 1 Мб одвај страна отворав.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Достапност на Optic пакети

Optic пакетите за сега се достапни само во Скопје на следниве адреси:

* ул. Народен Фронт : блок 5, бр. 5, бр.7, бр.9, бр.11, бр13, бр.15 , бр.17, бр.19, во Капиштец
* ул Васил Горгов: бр. 20, бр. 21, бр. 23А, бр 29, во Капиштец
* ул. Козара: бр. 42, бр.64, во Капиштец
* ул. М. Х. Јасмин бр 38 (кула 6) во Градски Ѕид
* ул. 11 Октомври : бр.22, бр. 24, бр.26, бр.28 во Градски Ѕид
* ул. Коцо Рацин : бр.32, бр. 38 во Градски Ѕид

Се разочарав.

Ова не е слабо. Ова е тапа.
Мојот регион (Кондово) не ни очекував којзнае колку да биде покриен со оптика, ама па ни на крај памет не помислив дека 5 улици во цел град ќе бидат покриени со оптика.
5 улици? Да, ако мислеше на 5 слепи улички:) Мизерија е ова. Само 5 блока со згради... Кај мене, а толку се надевав на оптикава.

Иначе бев малце упорен со дечките од телеком, рекоа најверојатно немало кај мојата зграда (според мапава нема), ама во понеделник ќе ме контактирале, ќе пробале ако можеле некако да пуштат оптика до кај мене...
Што мислите? Лажна надеш или можно е чудо некое да се деси? Живеам помеѓу Московска и Лондонска, одма во зградата до Архивот на Скопје.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Толкава фама се дигна оти можеле 5-6 души во Македонија да стават оптички интернет:pos2:
па да си влечеме ние кабел од нивната централа побрзо ке биде

Kajgana Shop

На врв Bottom