Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Јас имам ужасни проблеми со нетот само кај мене ли е или и некој друг има ваков проблем често се дисконектира ме полуде веќе

Нека ти ја намалат брзината еве кај мене на работа од двај имам 3мб брзина пошто не подржува линијата, а треба да имаме 16мб пошто сме на Про флат пакетот.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Јас имам ужасни проблеми со нетот само кај мене ли е или и некој друг има ваков проблем често се дисконектира ме полуде веќе
и јас имам проблем веќе месец дена спор е се исклучува (особено за викенд) и ред други недостатоци приметив, им се јавив и развикав тој од таму ми го погледна нетот и вели “наивстина има голем проблем не знаеме зашто ќе пратиме човек да го прегледа!“ иотнернетот во момент скроз се поправи подобро работеше еве сега истиот проблем а човекот кој рекоа дека ќе го пратат нити се јавија ниту тој дојде, искрено ми иде да ги растепам, нетото ми е ОПШТА КАТАСТРОФА! ако ми пукне филм ќе ги тужам!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Цела улица има кај мене немало техничка можност. А куќите до мене од двете страни имаат. Ова е несфатливо.

H

HITCH

Гостин
и јас имам проблем веќе месец дена спор е се исклучува (особено за викенд) и ред други недостатоци приметив, им се јавив и развикав тој од таму ми го погледна нетот и вели “наивстина има голем проблем не знаеме зашто ќе пратиме човек да го прегледа!“ иотнернетот во момент скроз се поправи подобро работеше еве сега истиот проблем а човекот кој рекоа дека ќе го пратат нити се јавија ниту тој дојде, искрено ми иде да ги растепам, нетото ми е ОПШТА КАТАСТРОФА! ако ми пукне филм ќе ги тужам!
Епа и мене никој не ми се јавува, а таму заведувале дека наводно дошле кај мене :pos2::pos2::pos2:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Комшијата што монтира ми кажа дека почнале да даваат „SpeedPort“ рутери. Има некој повеќе информации? Спецификации? По можност и мануел. Сакам да го видам админ панелот на рутерот.. :D

И сеа што да ми донесе. Томсон или спидпорт?

Иначе мигрирав во 3 макс комфорт +.
а што се тоа „SpeedPort“ рутери?

Епа и мене никој не ми се јавува, а таму заведувале дека наводно дошле кај мене :pos2::pos2::pos2:
аууууууууууууу!!! леле мафија еејјј! да знаеш како ми врие на нив уште ми се јавува за пакет едвај чекав да ми се јави да и го збиберам, ми се јавува и ја оставив да се изнаприкаже и реков ЈАС ОД КАЈ ВАС ЌЕ БЕГАМ А НЕ ПАКЕТ НОВ ЌЕ УКЛУЧУВАМ! а таа ми одговори СИТЕ ШТО ИЗБЕГАЛЕ КАЈ ДРУГИ ОПЕРАТОРИ СЕ ВРАЌАЛЕ НАЗАД! незнам зашто но луѓето што се на кејбелтел не се жалат од нет толку!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
а што се тоа „SpeedPort“ рутери?

аууууууууууууу!!! леле мафија еејјј! да знаеш како ми врие на нив уште ми се јавува за пакет едвај чекав д ами се јави да и го збиберам, ми се јавува з апакет и ја остави да се изнаприкаже и реков ЈАС ОД КАЈ ВАС ЌЕ БЕГАМ А НЕ ПАКЕТ НОВ ЌЕ УКЛУЧУВАМ! а таа ми одговори СИТЕ ШТО ИЗБЕГАЛЕ КАЈ ДРУГИ ОПЕРАТОРИ СЕ ВРАЌАЛЕ НАЗАД! незнам зашто но луѓето што се на кејбелтел не се жалат од нет толку!
Тоа е така поради тоа што немаат интернет 5 дена неделно, па немаат како да се пожалат. :icon_lol:

Не, шала на страна, знаат овие да зезаат за такви работи. Решение? Досаѓај им 24/7. И така беспари е 0800 бројот.

H

HITCH

Гостин
аууууууууууууу!!! леле мафија еејјј! да знаеш како ми врие на нив уште ми се јавува за пакет едвај чекав д ами се јави да и го збиберам, ми се јавува з апакет и ја остави да се изнаприкаже и реков ЈАС ОД КАЈ ВАС ЌЕ БЕГАМ А НЕ ПАКЕТ НОВ ЌЕ УКЛУЧУВАМ! а таа ми одговори СИТЕ ШТО ИЗБЕГАЛЕ КАЈ ДРУГИ ОПЕРАТОРИ СЕ ВРАЌАЛЕ НАЗАД! незнам зашто но луѓето што се на кејбелтел не се жалат од нет толку!
Икрено прво ми рекоа да си го сменам модемот, и јас си купив нов. И сега демек пак бил расипан, а работи исто ко порано. И јас ги прашав дали се продавница за слатки или се сериозна фирма? и тој многу внимателно го ислуша мојот монолог и ми кажа дека секаде има проблеи и не знае да ми каже ништо, ама ако сум сакала да ми пратат сервис па.... ако случајно тие нешто знаат ха ха ха лудница се и јас се карам ама само кога не ми е денот хахах после сум како бајче

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Тоа е така поради тоа што немаат интернет 5 дена неделно, па немаат како да се пожалат. :icon_lol:

Не, шала на страна, знаат овие да зезаат за такви работи. Решение? Досаѓај им 24/7. И така беспари е 0800 бројот.
а што мислиш можно ли е тие да го оптеретуваат нетот односно нешто да го користат?

телеком се познати ( барем јас знам од сигурни извори) дека уште на времето а зашто па не сега и со нет, знаеле да се уклучат на туѓ број и да си разговараат со странство и тој на чиј број се уклучиле нека му ја мисли кога ќе ја види сметката.

незнам што да мислам се ми се врти по глава не верувам дека е некој проблем со нет...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
а што мислиш можно ли е тие да го оптеретуваат нетот односно нешто да го користат?

телеком се познати ( барем јас знам од сигурни извори) дека уште на времето а зашто па не сега и со нет, знаеле да се уклучат на туѓ број и да си разговараат со странство и тој на чиј број се уклучиле нека му ја мисли кога ќе ја види сметката.

незнам што да мислам се ми се врти по глава не верувам дека е некој проблем со нет...
Не, не... Телеком можеби биле познати за такви работи порано, ама сега не се случуваат такви работи, од проста причина што постојат извештаи целосни, т.е. т.н. логови, на кои се запишани сите телефонски повици, и други информации околу истите, како времетраење, и така натаму.
Што се однесува до оптеретувањето, не ја оптеретуваат тие врската. Како што имаат кажано, брзината на твојата интернет врска зависи од повеќе фактори, и со тоа се штитат.
Ако постојано ти паѓа интернет конекцијата, а немаш проблеми со напонот, тоа значи дека ти се синхронизира рутерот на брзина која што не ја поддржува бакарната жица. Значи, треба на помала брзина да се намести да работи.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Не, не... Телеком можеби биле познати за такви работи порано, ама сега не се случуваат такви работи, од проста причина што постојат извештаи целосни, т.е. т.н. логови, на кои се запишани сите телефонски повици, и други информации околу истите, како времетраење, и така натаму.
Што се однесува до оптеретувањето, не ја оптеретуваат тие врската. Како што имаат кажано, брзината на твојата интернет врска зависи од повеќе фактори, и со тоа се штитат.
Ако постојано ти паѓа интернет конекцијата, а немаш проблеми со напонот, тоа значи дека ти се синхронизира рутерот на брзина која што не ја поддржува бакарната жица. Значи, треба на помала брзина да се намести да работи.

јас со т-ком имам мнгоу лошо искуство, мајка ми има линија на т-мобиле што со т-ком ми се едно те исто, и имаше пред година дена еден квиз ТРЕЗОР и со мајками се сеќавам 2 свртевме и толку, после ни дојде сметка на мобилен 7.000,00 денари и според исписот сме вртеле 68 пати на тој број а што јас и мајками дежурни сме изигравале цела ноќ ( квизот почнуваше тогаш од 12 и 30 и траеше до касно) и сме вртеле на квиз ? боже сачувај! отидовме во тмобиле да се разбереме и таму една што ја познаваме ни кажа од прилика како било, всушност тие правеле копи пејст на разговорите значи ги наголемиле намерно!
исписите се само црно на бело кое немора да е релевантно и вистинито.

а сообраќајот е жива материја која може да се манипулира а таму во т-ком на тие работи седат експерти за тие работи.

но добор нека биде така ај може со нетото се “ЧЕСНИ„.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
јас со т-ком имам мнгоу лошо искуство, мајка ми има линија на т-мобиле што со т-ком ми се едно те исто, и имаше пред година дена еден квиз ТРЕЗОР и со мајками се сеќавам 2 свртевме и толку, после ни дојде сметка на мобилен 7.000,00 денари и според исписот сме вртеле 68 пати на тој број а што јас и мајками дежурни сме изигравале цела ноќ ( квизот почнуваше тогаш од 12 и 30 и траеше до касно) и сме вртеле на квиз ? боже сачувај! отидовме во тмобиле да се разбереме и таму една што ја познаваме ни кажа од прилика како било, всушност тие правеле копи пејст на разговорите значи ги наголемиле намерно!
исписите се само црно на бело кое немора да е релевантно и вистинито.

а сообраќајот е жива материја која може да се манипулира а таму во т-ком на тие работи седат експерти за тие работи.

но добор нека биде така ај може со нетото се “ЧЕСНИ„.
Побарајте со намалување на брзина, подобро поспора декларирана и реална брзина отколку брза декларирана и никаква реална. Играјте си малку и со големината на MTU пaкетите, пробајте да ја намалите и следете што се случува.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ааа путкаму мајчина.Како крадат.Симнав игра од 800 мб (813+7мб аплоуд од торент симињав) значи 820 мб.Имав 2.4гб потрошено сега наеднаш 4гб.Ако не му отидам да ги истепам ја еве на.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
не ги гледајте торентите не бројат точно до бајт како што си мислите

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
не ги гледајте торентите не бројат точно до бајт како што си мислите
Рабирам до 100 мб да згрешил торентот.Ама да згреше 800 мб?И цел даунлоуд аплоудот ми беше 3-4 кбпс.И за пес 10 така ми украдоја 6 гб.

Kajgana Shop

На врв Bottom