Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Пак ќе прашам. Каков уред ми треба за да го земам пакетот со опрема кај корисникот?
Јави се на 171 или 0800 12345 иако не верувам дека ни таму некој би знаел да ти каже специфично.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јави се на 171 или 0800 12345 иако не верувам дека ни таму некој би знаел да ти каже специфично.
Се јавив уште пред да ми пишеш. Ми рекоа, дечко пред 2 саати ги извадивме пакетиве, незнам ти од кај толку брзо си дознал, веројатно не спиеш на нашиот сајт постојано и да чекаш нови пакети...:pos2: али ние сеуште немаме никакви информации, така да јави се во понеделник.

Бог да чува, пакетиве на форум пред 10 дена ги стави некој член, а она ми збори како демек врвна тајна било ова, никој не ги знаел пакетиве..:tapp:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Се јавив уште пред да ми пишеш. Ми рекоа, дечко пред 2 саати ги извадивме пакетиве, незнам ти од кај толку брзо си дознал, веројатно не спиеш на нашиот сајт постојано и да чекаш нови пакети...:pos2: али ние сеуште немаме никакви информации, така да јави се во понеделник.

Бог да чува, пакетиве на форум пред 10 дена ги стави некој член, а она ми збори како демек врвна тајна било ова, никој не ги знаел пакетиве..:tapp:
Па 100% не знаел дека на форумов беше ставена презентацијата на т-хоме за новите пакети а тој вработениот што си му се јавил ниту бил на презентацијата ниту некој му кажал, ниту па го интересирало :D. Него ке почнат ли со местење оптика низ цело скопје грррррр.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Па 100% не знаел дека на форумов беше ставена презентацијата на т-хоме за новите пакети а тој вработениот што си му се јавил ниту бил на презентацијата ниту некој му кажал, ниту па го интересирало :D. Него ке почнат ли со местење оптика низ цело скопје грррррр.
Почнаа, мојата зграда беше трета на листа и веќе помина долго време од кога ги поставија, али сега ги гледам секој ден се овде и почнале да копаат, имаат некој проблем кој неможат да го лоцираат. Секој ден доаѓаат по 10 работници и 2-3 инжинери кој збунето гледаат во една кутија со кабли. :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абе на секои 15 мин. ми паѓа нетов и после 1-2 мин се враќа.Така е веќе неколку недели.Се јавувам на онај бројон ми викаат дека не било до нив,нетот си бил ок.Некој друг со вакви проблеми???Сугестии и сл.
Аман веќе преку к.... ми е.

H

HITCH

Гостин
Абе на секои 15 мин. ми паѓа нетов и после 1-2 мин се враќа.Така е веќе неколку недели.Се јавувам на онај бројон ми викаат дека не било до нив,нетот си бил ок.Некој друг со вакви проблеми???Сугестии и сл.
Аман веќе преку к.... ми е.
истиот проблем го имам , буквално истиот проблем и се откажав од јавување. ми рекоа да сум купела коректор за струја и тоа купив, ми рекоа формат и форматирав, и кога им се јавив им реков дека се педери и им спуштив и повеќе не им се јавив. а се убив од плаќање:toe:

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
коректор за струја?!?! арно не ти рекле купи си поголем монитор. :D :D

иначе и кај мене се дешава истиот проблем (а и кај други што ги знам), додуша не е на секои 15 мин ама знае во текот на денот по неколку пати да снема нет и да дојде за минута време.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
И јас го имав истиот проблем претходната година и скоро полудев. Се јавував на секои пет минути. Дојде нивна екипа и утврди дека сепак се работело за напонот на струја. Купив УПС уред за стабилизирање на струја и проблемот исчезна. УПС-от кошташе околу 3000 денари али сепак морав да го купам. Овој проблем најчесто се јавува за време на зимата каде што електричната енергија се користи скоро во секоја соба од домовите.

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
е да бе ај сеа сите што користиме адсл да фркнеме плус 50 евра и да купуваме стабилизатори за струја. што ме боли кур претходно дур бев на кабел тел немаа они вакви "проблеми" со струјата.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
^ Проблемот е до тебе, а не до Т-Хом. Т-Хом не се одговорни за струјата. Тужиги ЕВН. =)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
а колку изнесува опремата? јас веќе имам Пирели рутер. Мислам дека поефтино би било доколку го платам, тој пакет ми делува како поисплатлив.

F

fantomX

Гостин
Никако не светнуваше светилката за ADSL на D-Link модемот, и на овај бројов шо е, сугестија било линијата директно в модем да оди, не преку разделник. Пошто муабет не правев јас, а дури сега разбрав за ситуацијава, дали има некоја штета од ваквото поврзување, освен што телефонот ти е неактивен?

P

Princ

Гостин
Нема штета, дури подобро/поквалитетно е така, ама губи од смисла кога ќе дојде до неактивност на телефонот.

F

fantomX

Гостин
Нема штета, дури подобро/поквалитетно е така, ама губи од смисла кога ќе дојде до неактивност на телефонот.
Ситуацијата е таква што телефонот и не е многу потребен, секако од него не може да се бира друг број, може само да е биран. Интернетот е потребното, имав слушнато некоои шпекулации дека демек, така било скапо, дека наплаќале 100 денари од час..и сл. работи, што стварно ме забуни.
Фала во секој случај. :helou:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
И јас го имав истиот проблем претходната година и скоро полудев. Се јавував на секои пет минути. Дојде нивна екипа и утврди дека сепак се работело за напонот на струја. Купив УПС уред за стабилизирање на струја и проблемот исчезна. УПС-от кошташе околу 3000 денари али сепак морав да го купам. Овој проблем најчесто се јавува за време на зимата каде што електричната енергија се користи скоро во секоја соба од домовите.
Не треба УПС туку обичен стаибилизатор продужен што кошта максимум 1000 денари. Упс ти е ако ти снема струја, точно е дека тој има стабилизатор во него но ако не ти треба зашто да фрлаш 3000 денари. Јас имам и УПС и стабилизатор посебно, прво купив стабилизатор дека конекцијата ми играше оро, па после поради работа морав УПС да земам дека имав тешки проблеми со работи кои ги работев во моменат и оп нема струја. па пак од поново итн. Сепак кој има проблем а мисли дека е до напонот на струјата трк до анхоч или останатите дилери за компјутерска галантерија и купетете си стабилизатор продужен кабел.

Kajgana Shop

На врв Bottom