A што е материјата освен проекција на универзалната свест - Бог.Теоријата на телекинетичкото манифестирање го наметнува прашањето - што всушност претставува телекинезата?
Феноменот го дефинираат повеќе дефиниции но една од најразбирливите би била:
Способност на некои луѓе без употреба на физичка сила да придвижуваат предмети, да виткаат жици, и други метални предмети како и многу други нешта.
Направени се многу истражувања во шеесетите и седумдесетите. Во овие истражувања голем придонес дала русинката Нина Кулагина а покасно во седумдесетите израелецот Ури Гелер. Во испитувањата кои биле вршени врз Кулагина биле вклучени тогашните советски но и многу западни истражувачи. Едно е сигурно историјата вели дека сите тие едногласно се сложиле со фактот дека Нина Кулагина со волјата на својот ум успешно делува врз материјата.
Жалам што морам да те разочарам , ова не е телекинеза далеку од тоа , и тоа со тетратката (тефтер), не е телекинза јас сум навлезен во ова правам трикови и можам да ви кажам дека е чист трик , ако не верувате трикот се купува 50 $ ладоро гифт анд маџик во скопје , еве што се можете да правите со тоаpovelele slucajno najdov se iznenadiv pozdrav
Абеееее веќе има нешто што немаа Американците? Тие уствари немаа ништо што може да се нарече Американско!Имаа и американците.
Ова брат ти е вистина знам дека има и други работи што можи човекот да ги направи.Така да ова телекинезава е ништо за тоа.Знам дека порано некои племиња во јапониа можеле да го излечат човекот со раката.Раката му била лековита.Земи исечисе оди таму раните за 1ден ќе направи да ти зараснат.jas licno neveruvam vo toa deka covekot moze so mislite da dvizi predmeti toa e moje mislenje. a imam cueno deka vo zapadna makedonija pred 40 ili 50 godini se gradela dzamija i imalo nekoj covek sto sekogas koga ke go poglednel minareto toa pagjalo i toa nekolku pat.a isto taka mozel so pogled da gi pagja konjite,ednas odele 4 konji od nekoj ovcar i covekot mu rekol na ovcarot deka moze da mu gi padne trite konja a cetvrtiot ne zatoa sto imal na uzdata imal stips(nekojsi kristal) i taka i bidnalo.ova go imam cueno od dedoto na eden drugar od z. makedonija potocno od debar dali e vistina il ne pojma nemam
Абе знаеш некогаш и негде,мислам клише муабети секој што кажува нешто во 3то лице лаже на пр тој кога ке видел у тоа забораив како се вика паѓало ма немој, тоа се обични приказни кои луѓето ги измислувале пошто немале друга работа компјутери,телевизии ова она и треселе ТЕШКИ глупорлаци додека не се докаже спротивното се држам до физиката зашто од приказни нема ќарjas licno neveruvam vo toa deka covekot moze so mislite da dvizi predmeti toa e moje mislenje. a imam cueno deka vo zapadna makedonija pred 40 ili 50 godini se gradela dzamija i imalo nekoj covek sto sekogas koga ke go poglednel minareto toa pagjalo i toa nekolku pat.a isto taka mozel so pogled da gi pagja konjite,ednas odele 4 konji od nekoj ovcar i covekot mu rekol na ovcarot deka moze da mu gi padne trite konja a cetvrtiot ne zatoa sto imal na uzdata imal stips(nekojsi kristal) i taka i bidnalo.ova go imam cueno od dedoto na eden drugar od z. makedonija potocno od debar dali e vistina il ne pojma nemam