Телекинеза

Дали верувате во телекинеза_

• Да

Гласови: 157 72,7%
  • Не

Гласови: 59 27,3%

• Вкупно гласачи
    216

Tomba

Be yourself.. Dont be someone else
Член од
16 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Добро ете нека биде така ... Ама теорија е само теорија ... Јас не сум слушнал дека такво нешто рекол Ајнштајн ама добро можда не сум доволно информиран ...

Иначе филмов ќе го гледам да знаеш :)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Теоријата на телекинетичкото манифестирање го наметнува прашањето - што всушност претставува телекинезата?
Феноменот го дефинираат повеќе дефиниции но една од најразбирливите би била:
Способност на некои луѓе без употреба на физичка сила да придвижуваат предмети, да виткаат жици, и други метални предмети како и многу други нешта.
Направени се многу истражувања во шеесетите и седумдесетите. Во овие истражувања голем придонес дала русинката Нина Кулагина а покасно во седумдесетите израелецот Ури Гелер. Во испитувањата кои биле вршени врз Кулагина биле вклучени тогашните советски но и многу западни истражувачи. Едно е сигурно историјата вели дека сите тие едногласно се сложиле со фактот дека Нина Кулагина со волјата на својот ум успешно делува врз материјата.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Теоријата на телекинетичкото манифестирање го наметнува прашањето - што всушност претставува телекинезата?
Феноменот го дефинираат повеќе дефиниции но една од најразбирливите би била:
Способност на некои луѓе без употреба на физичка сила да придвижуваат предмети, да виткаат жици, и други метални предмети како и многу други нешта.
Направени се многу истражувања во шеесетите и седумдесетите. Во овие истражувања голем придонес дала русинката Нина Кулагина а покасно во седумдесетите израелецот Ури Гелер. Во испитувањата кои биле вршени врз Кулагина биле вклучени тогашните советски но и многу западни истражувачи. Едно е сигурно историјата вели дека сите тие едногласно се сложиле со фактот дека Нина Кулагина со волјата на својот ум успешно делува врз материјата.
A што е материјата освен проекција на универзалната свест - Бог.
Штом е проекција тогаш ..... што да коментираме , русинкава докажа се .
Да не правиме муабет за новите сознанија у погледот на квантната физика.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Верувам во друг вид телекинеза што нема врска со оваа фантастичната, а тоа е кога нешто доволно силно сакаш, го доближуваш кон себеси, но на пореален начин :).
А телекинеза не знам дали некој вистински би посакал да има, бидејќи тогаш би се претворил во нешто што не е.

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
jas da go mozam to nesto profesorite ke gi spobudalam :D

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Телекинза е директното влијание на умот во физичкиот свет, кое не се случува со помош на никаква физичка енергија од страна. телекинеза не се создава според каузалниот процес, т.е причинско последичниот однос кој вклучува некоја од познатите сили на физика, туку таа е резултат на некој вид нелокална “резонанција на значења”, односно некој вид нелокална интеракција.
Е сега.. да постои, да ..верувам .. има и часови за тоа.. но сепак за да изведуваш телекинеза ти треба многу подготовки на умот и се тоа..а и кога ќе успееш да изведеш телекинеза, влијанието е многу мало. Пример: да искривиш лажица или ептен малку да помериш предмет.

Член од
20 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
povelele slucajno najdov se iznenadiv pozdrav
Жалам што морам да те разочарам , ова не е телекинеза далеку од тоа , и тоа со тетратката (тефтер), не е телекинза јас сум навлезен во ова правам трикови и можам да ви кажам дека е чист трик , ако не верувате трикот се купува 50 $ ладоро гифт анд маџик во скопје , еве што се можете да правите со тоа :))) btw , верувам во телекинза , сигурен сум дека постои тие што веруваат во буда можат да преместуваат предмети без допир ...

L

.Lost Angel.

Гостин

Обемот на истражувањата и експериментите водени за време на Студената војна не е во целост познат, но документите покажуваат дека и Американците и Русите се занимавале со истражување на паранормалното.

Меѓу разните експерименти кои се изведувале во Русија се вбројуваат и некои крајно интригантни. Она што почнало како ’обична’ демонстрација на телекинетички моќи со тек на време се претворило во вистинска магија.

Имено, Нина Кулагина едно време била позната како големо руско чудо бидејќи наводно имала телекинетичка моќ, односно можела да поместува предмети со помош на ментална енергија. Тоа барало длабока концентрација, а можела да поместува предмети од било каков материјал. Нејзините методи се нашле под лупа на научниците кои ја снимиле и на дело. И покрај тоа што меѓу научниците имало барем двајца нобеловци, изгледа дека изворот на нејзините моќи никогаш не е целосно откриен, ниту пак начинот на кој таа ги реплицира.

Но, уште поимпресивно од поместувањето на предмети, а кое Русите интензивно го истражувале, е нејзината способност со помош на длабока концентрација да го успори и да го запре животинското срце. Колку што е познато, своите моќи никогаш не ги испробала на луѓе, но откако се расчуло за нејзините фрапирачки способности и Америка почнала да трага по поединци со слични моќи.

Иако корисна како способност за супер-војници за кои мечтаеле и Русија и Америка, Русите, сепак, имале една мала тајна. Нина, освен што можела да го запре срцето и да убие со поглед, таа наводно имала способност и да ги врати во живот неодамна умрените животни. И тоа не со помош на конвенционалните методи како масирање на срцето и други слични, туку со помош на длабока концентрација, односно – со поглед. извор -Таратур.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имаа и американците.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Имаа и американците.
Абеееее веќе има нешто што немаа Американците? Тие уствари немаа ништо што може да се нарече Американско!
После 2рата светска војна, нивната технологија - 50% е креирана и усовршена од германски научници, а останатото се буквално ЦИА кражби и копирање на голем дел од светската технологија.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
И ја мислам дека е точно, имаше на јутјуб стварно добри клипчиња како да вежбате дома, ама тоа не е за сите, треба јака концентрација и смиреност да се мисли само на предметот на друго ништо и да се отфрлат другите работи само предметот да ви биде во мисла...
Еве едно
А доколку сакате да вежбате еве ви пример како можете тоа да го правите во домашна атмосфера :D

Good Luck ! :D
--- надополнето: 14 декември 2011 во 22:42 ---
Кога викав ја дека користиме само 10 % од мозокот... ;)

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
jas licno neveruvam vo toa deka covekot moze so mislite da dvizi predmeti toa e moje mislenje. a imam cueno deka vo zapadna makedonija pred 40 ili 50 godini se gradela dzamija i imalo nekoj covek sto sekogas koga ke go poglednel minareto toa pagjalo i toa nekolku pat.a isto taka mozel so pogled da gi pagja konjite,ednas odele 4 konji od nekoj ovcar i covekot mu rekol na ovcarot deka moze da mu gi padne trite konja a cetvrtiot ne zatoa sto imal na uzdata imal stips(nekojsi kristal) i taka i bidnalo.ova go imam cueno od dedoto na eden drugar od z. makedonija potocno od debar dali e vistina il ne pojma nemam

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
jas licno neveruvam vo toa deka covekot moze so mislite da dvizi predmeti toa e moje mislenje. a imam cueno deka vo zapadna makedonija pred 40 ili 50 godini se gradela dzamija i imalo nekoj covek sto sekogas koga ke go poglednel minareto toa pagjalo i toa nekolku pat.a isto taka mozel so pogled da gi pagja konjite,ednas odele 4 konji od nekoj ovcar i covekot mu rekol na ovcarot deka moze da mu gi padne trite konja a cetvrtiot ne zatoa sto imal na uzdata imal stips(nekojsi kristal) i taka i bidnalo.ova go imam cueno od dedoto na eden drugar od z. makedonija potocno od debar dali e vistina il ne pojma nemam
Ова брат ти е вистина знам дека има и други работи што можи човекот да ги направи.Така да ова телекинезава е ништо за тоа.Знам дека порано некои племиња во јапониа можеле да го излечат човекот со раката.Раката му била лековита.Земи исечисе оди таму раните за 1ден ќе направи да ти зараснат.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Физички мислам дека не е возможно тврдам затоа што секое тело за да ја промени својата положба или да се помести потребно е на него да дејствува сила а според "Телекинезата" се верува дека е можно,али и за тоа можам да кажам (според мене) дека со умот не вршиме работа во физиката а чим нема работа нема сила штом нема сила нема поместување па сеа видете :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 21:46 ---
Абе знаеш некогаш и негде,мислам клише муабети секој што кажува нешто во 3то лице лаже на пр тој кога ке видел у тоа забораив како се вика паѓало ма немој, тоа се обични приказни кои луѓето ги измислувале пошто немале друга работа компјутери,телевизии ова она и треселе ТЕШКИ глупорлаци додека не се докаже спротивното се држам до физиката зашто од приказни нема ќар :)

Kajgana Shop

На врв Bottom