Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
За 50те ли гига збориш?
Ако е за тоа од почетокот на овој месец е зголемен лимитот како и брзината :D
До сега ми беше оној пакетот за 500 денари и ако надминам лимит (15 гига) да ми се смали брзината, без доплаќање, а сега како што видов (и како што пишува горе) во претплатата има 51 гига (3 ипол пати повеќе од тоа што треба да биде :icon_lol:), али чим викаш дека зголемиле лимит и брзина ондак алал да им е, им текна нешто асално да направат. :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
До сега ми беше оној пакетот за 500 денари и ако надминам лимит (15 гига) да ми се смали брзината, без доплаќање, а сега како што видов (и како што пишува горе) во претплатата има 51 гига (3 ипол пати повеќе од тоа што треба да биде :icon_lol:), али чим викаш дека зголемиле лимит и брзина ондак алал да им е, им текна нешто асално да направат. :)
Да, Телекабел официјално пуштија нови пакети, а тој што е 500 без доплата е до 50GB сега. http://www.telekabel.net.mk/images/SLIKA PAKETI 2.png

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Колку пари е монтажа и за кабелска и за интернет и дали уште 1500 е неограничен и трошиш колку сакаш без да ти паѓа брзина?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Колку пари е монтажа и за кабелска и за интернет и дали уште 1500 е неограничен и трошиш колку сакаш без да ти паѓа брзина?
Не се плаќа монтажа ништо.Само модемот се плаќа.Да за 1500 се е неограничено но и пакетот од 500 денари со 50 гига е доволен.Ако не ти стигнува тогаш тој од 1500:salut:

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
[/COLOR]
Не се плаќа монтажа ништо.Само модемот се плаќа.Да за 1500 се е неограничено но и пакетот од 500 денари со 50 гига е доволен.Ако не ти стигнува тогаш тој од 1500:salut:
Денес работат да дојдат да ми наместат?И модемот 3 иљади е така?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Јас мислам дека може и на полноќ да ти дојдат да ти наместат модем и све остало :)
Си закажуваш на пример од денес за среда и тогаш може, а не дали работат во недела или не :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Интернетов во минатите неколку години - релативно супер, интернетов сега... ...ај ќе се задржам од коментар, помина некое време, нека помине уште време, за некои работи ...најверојатно... треба време, имам сеуште доверба во Телекабел базирано врз годините на океј работење, па ќе видиме, времето ќе покаже се, лично се надевам дека ја немаат променето полисата на работа, и дека за некое време се ќе си биде пак како што беше.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
[/COLOR]

Денес работат да дојдат да ми наместат?И модемот 3 иљади е така?
Јави им се и ќе ти кажат.Ги имаш на нивната страна телефоните.Инаку ако земеш со телефон модемот е 2500 а ако земеш само за интернет тој е поефтин.Не зимај модем на старо јас го имам и многу ми блокираше.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.032
ЗНачи неколку дена беше добар интернетот и денес пак катастрофа... Download 0.33 Mbps (No comment), upload 0.49 Mbps (стандард, толку и треба да биде) и 248ms latency.

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Alal da im e, napravija boom so ponudava 500 denari 50 GB, so 8 MB/s brzina, no pak imaat gluposti so netot. Download e top, ali upload go mrzi da trgne, baska po 2000 ping mi vadi, super. Po se izgleda deka ja pustija ponudava, no nemaat soodvetna oprema. Pola grad ima asalen net, pola grad nema, a odgovorot nivni e, "KE" se sredi, aha ke da e taka. Dve ipol nedeli se sreduva i nikako da se sredi.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Alal da im e, napravija boom so ponudava 500 denari 50 GB, so 8 MB/s brzina, no pak imaat gluposti so netot. Download e top, ali upload go mrzi da trgne, baska po 2000 ping mi vadi, super. Po se izgleda deka ja pustija ponudava, no nemaat soodvetna oprema. Pola grad ima asalen net, pola grad nema, a odgovorot nivni e, "KE" se sredi, aha ke da e taka. Dve ipol nedeli se sreduva i nikako da se sredi.
se si e po staro ,pak brzinata e 4 mbp/s

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Има ли начин да се поправи модем? (SBV4200E од половните) Дефинитивно нешто не е во ред со него. Кога снимам торенти, се блокира, па мора да го рестартирам. Едвај нешто повеќе од една година работеше како што треба.
Или решението е само нов? -.-

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Денеска дојдоа ми пуштија нетот од телекабел, се е ок сега за сега брзината е нешто слаба но можеби ке се среди, но сакам да прашам како да видам колку трансфер имам потрошено бидејќи, дечките кои дојдоа денеска не ми оставија никаков усер или пасворд, а ја па заборавив да ги прашам, значи како да проверам колку имам потрошено, или треба да им се јавувам?.

Kajgana Shop

На врв Bottom