Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
За 50те ли гига збориш?
Ако е за тоа од почетокот на овој месец е зголемен лимитот како и брзината :D

До сега ми беше оној пакетот за 500 денари и ако надминам лимит (15 гига) да ми се смали брзината, без доплаќање, а сега како што видов (и како што пишува горе) во претплатата има 51 гига (3 ипол пати повеќе од тоа што треба да биде :icon_lol:), али чим викаш дека зголемиле лимит и брзина ондак алал да им е, им текна нешто асално да направат. :)

До сега ми беше оној пакетот за 500 денари и ако надминам лимит (15 гига) да ми се смали брзината, без доплаќање, а сега како што видов (и како што пишува горе) во претплатата има 51 гига (3 ипол пати повеќе од тоа што треба да биде :icon_lol:), али чим викаш дека зголемиле лимит и брзина ондак алал да им е, им текна нешто асално да направат. :)

Да, Телекабел официјално пуштија нови пакети, а тој што е 500 без доплата е до 50GB сега. http://www.telekabel.net.mk/images/SLIKA PAKETI 2.png

SLIKA%20PAKETI%202.png

Колку пари е монтажа и за кабелска и за интернет и дали уште 1500 е неограничен и трошиш колку сакаш без да ти паѓа брзина?

Колку пари е монтажа и за кабелска и за интернет и дали уште 1500 е неограничен и трошиш колку сакаш без да ти паѓа брзина?

Не се плаќа монтажа ништо.Само модемот се плаќа.Да за 1500 се е неограничено но и пакетот од 500 денари со 50 гига е доволен.Ако не ти стигнува тогаш тој од 1500:salut:

[/COLOR]
Не се плаќа монтажа ништо.Само модемот се плаќа.Да за 1500 се е неограничено но и пакетот од 500 денари со 50 гига е доволен.Ако не ти стигнува тогаш тој од 1500:salut:

Денес работат да дојдат да ми наместат?И модемот 3 иљади е така?

Јас мислам дека може и на полноќ да ти дојдат да ти наместат модем и све остало :)
Си закажуваш на пример од денес за среда и тогаш може, а не дали работат во недела или не :)

Интернетов во минатите неколку години - релативно супер, интернетов сега... ...ај ќе се задржам од коментар, помина некое време, нека помине уште време, за некои работи ...најверојатно... треба време, имам сеуште доверба во Телекабел базирано врз годините на океј работење, па ќе видиме, времето ќе покаже се, лично се надевам дека ја немаат променето полисата на работа, и дека за некое време се ќе си биде пак како што беше.

[/COLOR]

Денес работат да дојдат да ми наместат?И модемот 3 иљади е така?

Јави им се и ќе ти кажат.Ги имаш на нивната страна телефоните.Инаку ако земеш со телефон модемот е 2500 а ако земеш само за интернет тој е поефтин.Не зимај модем на старо јас го имам и многу ми блокираше.

ЗНачи неколку дена беше добар интернетот и денес пак катастрофа... Download 0.33 Mbps (No comment), upload 0.49 Mbps (стандард, толку и треба да биде) и 248ms latency.

Alal da im e, napravija boom so ponudava 500 denari 50 GB, so 8 MB/s brzina, no pak imaat gluposti so netot. Download e top, ali upload go mrzi da trgne, baska po 2000 ping mi vadi, super. Po se izgleda deka ja pustija ponudava, no nemaat soodvetna oprema. Pola grad ima asalen net, pola grad nema, a odgovorot nivni e, "KE" se sredi, aha ke da e taka. Dve ipol nedeli se sreduva i nikako da se sredi.

Alal da im e, napravija boom so ponudava 500 denari 50 GB, so 8 MB/s brzina, no pak imaat gluposti so netot. Download e top, ali upload go mrzi da trgne, baska po 2000 ping mi vadi, super. Po se izgleda deka ja pustija ponudava, no nemaat soodvetna oprema. Pola grad ima asalen net, pola grad nema, a odgovorot nivni e, "KE" se sredi, aha ke da e taka. Dve ipol nedeli se sreduva i nikako da se sredi.

se si e po staro ,pak brzinata e 4 mbp/s

Има ли начин да се поправи модем? (SBV4200E од половните) Дефинитивно нешто не е во ред со него. Кога снимам торенти, се блокира, па мора да го рестартирам. Едвај нешто повеќе од една година работеше како што треба.
Или решението е само нов? -.-

Денеска дојдоа ми пуштија нетот од телекабел, се е ок сега за сега брзината е нешто слаба но можеби ке се среди, но сакам да прашам како да видам колку трансфер имам потрошено бидејќи, дечките кои дојдоа денеска не ми оставија никаков усер или пасворд, а ја па заборавив да ги прашам, значи како да проверам колку имам потрошено, или треба да им се јавувам?.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom