Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Имаат нешто сјебано, и тоа здраво.. веќе неколку дена има сериозни проблеми со MSN/WLM, латенција (500+ ms), а најважно од се` - за разлика од порано, и торентите се влечат (пр. во моментов оди со 0.8 KB/s од 150+ сидери од TL).
Не се пинга ниту една адреса, цело време дава Request timed out..

Катастрофа.. катастрофа.
Кај мене е така веке 7 - 8 дена. Одговорот од техничка поддршка е дека имам вирус....јеби га

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Торентиве не идат ич.. идеше до 150кб/с и одеднаш глеам на нула застана све..
Од Замунда иначе симнувам
Ај нека средат ,вакво нешто се дешава на одреден временски период кога нешто средуваат ..
Јас памтам дека минимум 5 пати се има десено истово. Све е у реду освен торентите да нејкат. :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Коа неодат торентите ни тракерите не ги наогја уторрентов тоа е проблемот, или хост нот фоунд или ерор некој а можам да сурфам со броусер си отвара страни најнормално. Ама traceroute до било што у тој момент и Request time out samo dobijam

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Еве моментално ШитКабел брзината е ужас

Најозбилно мислам да го откажам нетов, да ми препорача некој добар провајдер освен MAX ?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
КАТАСТРОФА

еве како е денски кај мене а не вадам торенти (и вчера беше исто) ама сношти после 2 по полноќ беше таман - торентите ги вадев со 470-480 кб а сеуште не е 8 Мбит кај мене

:tapp:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.162
Поени од реакции
6.032
Последниве неколку дена катастрофа е, не можам да играм онлајн како човек...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Брат ми се жали на латенција на Online игри. Кревам одлични брзини на торенти али обичното "сурфање" преку Browser смрди.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
Еве кај мене како е моментално

На сурфање солидно е.Обично вечерно време кога сите дремат на компјутер може да ми застане на некое видео на јутјуб ама сепак ок е.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
на торенти колку вадиш?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
на торенти колку вадиш?
Од 650 до 800 кбс некогаш и 920.Нема да ми верувате.Денеска кај едни пријатели со плазма телевизор листајќи ги каналите од дигитална на Телекабел последен канал беше вака.PANASONIC 3D EUROSPORT.Пробав да го пуштам канлот и ми пишуваше: Нема CI модул на македонски.Телевизорот е ЛГ незнам кој модел.Дали значи дека телекабел емитува 3D канали?Многу чудно......

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
јас го немам тој канал. Ама којзнае од кога не ми е прескениран рисиверот. Баш ќе пробам.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.100
Поени од реакции
1.376
јас го немам тој канал. Ама којзнае од кога не ми е прескениран рисиверот. Баш ќе пробам.
Мислам дека каналот може да го видат само тие што имаат HD подршка.Тој нивниот ресивер нема HD и не ги покажува HD каналите мислам
у

--- надополнето ---

ПС кога ќе прескенираш кажи ми дали сите програми ти ги пушта или не.На мене кај 10 тина канали не ги пушташе.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Момци, случајно ми текна да проверам до каде сум со нетот, отидов таму и што да видам:

Vkupen Soobrakaj
Soobrakaj vklucen vo pretplatata: 51.200,00 MB
Download Soobrakaj: 16.000,86 MB
Upload Soobrakaj: 3.646,26 MB
Soobrakaj Download + Upload: 19.647,11 MB
Preostanat soobrakaj vklucen vo pretplata: 31.552,89 MB
Ова е нешто ново од телекабел или некоја опасна грешка или пак можда некои бонуси или штознам ? :S

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Момци, случајно ми текна да проверам до каде сум со нетот, отидов таму и што да видам:

Ова е нешто ново од телекабел или некоја опасна грешка или пак можда некои бонуси или штознам ? :S
За 50те ли гига збориш?
Ако е за тоа од почетокот на овој месец е зголемен лимитот како и брзината :D

Kajgana Shop

На врв Bottom