Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Речиси секогаш се возам со такси.Ретко,многу ретко се возам со автобус.
Не за друго,попријатно ми е со такси.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Такси,најбрзо можам да стигнам сегде,кога колата ми е у сервис:pos2:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Такси...но пред се зависи од буџетот,кога нема паричка идеме со бувче...но нема пешки наведено, а тоа јас најмногу го применувам за релации до 5-6 километри

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Автобус, независно од количината кеш во џебот. Откако одам со автобус, многу поретко каснам, затоа што знам во колку точно морам да бидам на автобуска за да стигнам на работа, и не се влечкам.

Како чоек шо долго време живее сам, си имам посебни тактики за распоредување на парите: возење со автобус е 30 денари, а со такси е 120, значи со возење со автобус штедам 90 денари, а губам 15 минути. заради поспора вожња. Значи за една недела, у два правца тоа се (2*90)*4 дена =720 денари у плус, а (2*15минути)*4дена=2саати у минус. Еден ден си давам фира да идам со такси, пошто еднаш неделно у просек се успивам :). Е, со тие 720 денари си плаќам неделно чистачка да чисти место мене 8 саати, шо значи според мојата логика, 8-2=6 саати неделно сум у плус.

Повеќе време за љубов :)

Kirov95

• GoD •
Член од
30 ноември 2007
Мислења
1.001
Поени од реакции
5
Автобус е подобро кога патувас до подалеку и ке заштедиш а во градот со такси не може да има автобус да вози низ градот .. :smir:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Со двете ретко се возам, ама кога би бирал, такси toeto

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Такси се разбира. Ем побрзо ќе си стигнам, ем до местото каде што сакам, ем работа 24 часа, а и кај нас е 30 ден со такси низ град до каде сакаш! :smir:

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Дури 59 дена досега имам поминато во автобус. * ЈСП фан* Најчесто, неизбежен дел од средношколскиот живот. Згужвана слободна у рака, трчање по погрешен автобус поради кратковидоста на личноста до тебе, мрзнење на автобуска, каснење на први, дишење у врат од страна на лица со манијачен поглед, поглед низ вековно неизбришан прозор, метафизичко дејствување на лицата што седат, набљудување на најразлични психолошки профили, невозможни мисии од типот ,,како да преживеат триесет лица во два_на_два простор‘‘, лакт у фаца моментот, тепачка за рачка на столче, чувство на двојно задоволство при возење у дупла 50-ка, дискусии од суштинско значење за општеството при вожња...Ех, автобуси дефинитивно.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Туку во последно време ептен сум преориентирана на пешачење, така да ретко и такси користам.
Mи го зеде зборот.
Немам потреба ни од автобус (па не одам Пешчани, Мешеишча или шо знам колку далеку), па ни од такси. А кога би морала да бирам за превоз низ град, секако тоа ќе биде такси. Пофино би се чувствувала и не би ми пречел никој во молчењето :)icon_lol: )

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Имам чувство дека животот го поминаф по ова ЈСП автобусите, посебно 66ка.
Бај д веј такси од центар до мене е некаде од 500-600 денари, така да воопшто не доаѓа в предвид. 2 пати само се имам враќано од град до дома со такси. Првиот пат бефме повеќе луѓе и некаков чуден сплет на околности се погоди, а вториот пат таксито ми беше платено од работа.
Низ град кога сум, такси користам само ако доцнам.
Инаку ако релацијата е пократка од 3 километри преферирам да пешачам, освен ако не сум уморен.
И за жал овој новиот возен ред на Македонски Железници воопшто не ми одговара, така да и возови сеа поретко ќе користам оваа година.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Такси зависник.. Али нормално кога иам пари.. Кога нема се знае.. Пешки рулЗ :D А иначе толку си неам појма со автобуси.. 5-6 пати ПРЕКУ СИЛА се иам возено.. Што да ме пушти чоек ќе се изгубам.. Незнам.. Никакво ми е некако по тоа Автобусите

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Какво ти бе такси.
Ма такси не е урбан начин на превоз,туку срање...
Автобусот е закон.
Запознаваш нови луге,можеш да си спиеш на седиште,да не плакаш карта ако е глуп кондуктерот...
Најмногу од се...автобус ми е строго андерграунд....:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ретко кога користам јавен превоз, речиси или пешачам или си одам со мојата кола. Инаку не би се возел во “дивите“ такси, колите им се катастрофа, греење ич, а и капаче на се е тоа што се стегаат по 4 души + шоферот во тико или лада 30 години стара. Или си одам со автобус (најчесто) или ке си платам такси и како човек ке се возам.

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
glasav za taxi.posto cicko mi ima svoja taxi centrala,se vozam so golem popust a nekogas i za bez pari,taka da podobro ugodna voznja otolku turkanici

Kajgana Shop

На врв Bottom