Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Секогаш одам со такси. Со автобус нејќам зашто треба порано да излезам и да го чекам, а јас скоро секогаш каснам за негде :)

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
У принцип неам некоја одбивност кон автобуси, али и неам некоја потреба за да ги користам. Исто и со такси.. се возам ама ретко имам потреба. Блиску ми се местата каде што се движам, па 5-10 минутна пешадија е сосема ок.

Иначе ако морам да бирам.. преку ден автобус, навечер такси :)

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Пошто ретко одам на друго место освен до центарот на градот и назад:)15мин, најчесто одам пешадија.Ако се брзам за некаде тогаш земам такси, и ако ме мрзи да пешачам а обично не ме мрзи.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сопствено возило, или во екстремен случај такси. Автобус јок!
Незнам кога последен пат сум се качил во автобус, од било кој вид.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Сопствено возило, или во екстремен случај такси. Автобус јок!
Незнам кога последен пат сум се качил во автобус, од било кој вид.
Па оти немамe градски автобуски линии :vozbud: :vozbud:

иначе и јас преферирам такси .. . поудобно е ебаго ...

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Јас си се возам со автобус,слободната у џеб на -10 на автобуска и дремам го чекам црвениот „убавец“ да ме превезе до саканата дестинација,а внатре милина,топло,пријатни луѓе,намирисани со домашни парфемчиња,да не ти се качува во такси работата...не за друго не ми дозволува буџетот сам да се возам со такси,освен после искачање кога веќе нема автобус,а и кога брзам негде и кога ќе земам такси баш тогаш ме фаќа најголема гужва а таксиметарот како што кажа точкест фуче,и поради тоа си искачам порано и си го чекам крвотокот на градот :pos:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Абе лепи, немате од дивите таксисти (да ве начукаат по 5/6 луѓе во кола и пр. од една до друга населба, 20ден)?

Стрикно само возила на такси компании кои наплаќаат на таксиметар?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
јес хани :pipi: за 20 денара ни код бабе!

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Тоа е, метропола.

Кај нас кажав, по дваесет денари од еден пункт :)S) до друг, ќе си се соберите 4/5мина ќе ве зиповаат во тикото, ќе си стигните до саканото место. Можи не мириса ама барем удобно е. Од друга страна пак, возењето со такси по нормална тарифа од еден крај на градот до друг е 90 денари. Најголема сума што имам платено за такси е 100 денари. Сепак не ми се допаѓаат, плус се поскапи, мора да се пази малце и на домашниот буџет. (A)

Значи да одговорам на темата. Сум за автобус, ми се допаѓа јавниот транспорт, но автобус кој е технички исправен. Не ми треба автобус луксузен Мерцедес, година на производство 2007ма, ама барем да има столчиња и прозорците да му се на број. И да поседува дискови за кочници, се разбира. :)

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Зависи од ситуација, нормално, како стојам со кеш. Ако се има нешто повеќе, се иде со такси, побрзо е, денес и побезбедно отколку градскиот сообраќај, каде автобусите се застарени, па треба да пазип да не евентуално се случи нешто, па да страдаш ни крив ни должен. Автобус стриктно кога се нема пари, шверц-комерц, освен во приватните, кај што до сеа само еднаш сум се шверцал, и тоа успешно.
Како и да е, си се држам до такси.

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
еднаш или два пати се имам качено во автобус и ниеден автобус незнам кај иде :( не за друго него зошто живеам во е*ано село лисиче хаха :) у населбата сум ама нема везе :) ИМА ДВЕ АВТОБУСКИ ЛИНИИ :toe:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.967
Дали е до несоодветноста и староста или до нешто друго ама имам одбивност спрема автобуси. Едноставно кога ќе се приближам до автобус и ќе го осетам тој како што го викам "автобуски мирис" ми се превртуваат црева. On the other hand од носталгичен аспект кон автобусите на ЈСП имам афинитети, во средно им го знаев целиот возен ред особено во постполноќните часови негде после 2, двојката и те како ми била кец на десетка. А и до пешадијата си се држев ем рекреација ем муабет. И после се појави автомобилот и перцепираната дистанца од точка А до точка Б стануваше се поголема како што се зголемуваше употребата на истиот.

Член од
23 декември 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Taksi. I vo shkolo idam so taksi i za iskacanje i za se :)Bobrzo e,pokomotno i potoplo sea vaka vo zima. A da bash za takvi manijacishta shto se trljaat i shto slucajno rakata im e na tvojot gaz ne preferiram avtobusi.

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Во автобус не памтам од кога не се имам возено.... 2 пати во животов :)
Ако ми е блиску одам пешки, ако не со такси ми е поубо, плус ме носи до пред зграда и плус не сум ограничена со време. :devojce:

Kajgana Shop

На врв Bottom