Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Со такси или пешки.Автобус еднаш годишно и тоа ако морам.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
ако идам некаде сам значи или пешки или автобус, а ако сме повеќе идеме со такси

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Tаксито секако дека е по применето,но автобусите ми се Old School и интересни ми се кога се возам :vozbud:

Anuskan

~Keep Smiling~
Член од
13 јануари 2008
Мислења
191
Поени од реакции
10
Паа... центар, факултет, бисер, ... се ми е во близина на 15-20 мин пешки, па си цепам пешки. А кога каснам, се брзам, или е 2, 3 саат сабајле, а немам превоз, а јас сум со штикли- такси не ми бега ама и онака ме фаќа 50тина денари.
Последниве 2 години со автобус имам идено само ако треба до Геге да цепам до кај другарка ми со 22ка (си фаќам седиште и си дремнувам 40минути дур да стигнам :pos2:)

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Искрено бидејќи до факс имам 8км мора со бус а во град идам со такси бидејќи повеќе души се иплаќа. Знам дека јавниот превоз ни е хаос а сите сме разочарани од автобусите, но сепак би преферирал бус или дај боже да имаме во Скопје некој друг вид превоз како трамвај. А такси за 2км не фаќам и не давам 50 ден си идам често пешки на сончеви денови и кратки релации.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
гледам сум гласал...а незнам кога:pos2::nesum:
како и да е...си имам месечна од галеб-охрид и со нив си се возам...
живеам во една населба шо е на 30тина минути пешки од центар охрид така да за 600 денари месечно можам колку сакам и кога сакам да се возам...автобусине се поприлично ок...иако има некои што под итно би ги пратил на претапацирање...за ентериер зборувам...др не ме занима...
и одам со автобус...не ми е проблем...не патам од комплекси па да плаќам такси за да не ме види некоја женска како се возам со автобус...:toe:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Зависи од ситуација, но автобусот секогаш е преферирана опција.

Kajgana Shop

На врв Bottom