Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Па најчесто одам со такси. Во некои ситуации не се исплати да плаќам карта за градски превоз во смрдливите автобуси на јсп. Ама па има случаи кога одам со автобус, нормално приватен. Ретко ама сепак знам да се возам во автобус:)

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Се исто ми е...али зависи колку пари имам,ако имам повеќе идам со такси,а ако сум со 30 ден.идам со автобус.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Vo mojot grad (Bitola)sekogas odam so taxi,ili me nosat majka mi i tatko mi.Vo avtobs se nemam kaceno voopsto.A vo Skopje isto taka se vozam so taxi posto koga odam do fakultet odam so braceda mi i ne faka najcesto 60 den, pa ne ni se isplaka da odime so avtobus.A istot taka i za do centarot mi e tolku 60-80 den,sekogas odime tri i ni idi po 20 den,poeftino od so avtobus.Koga e udaren termin doma si se vrakam peski,posto togas taxi salam ke te oderi,bez 100 den nema sansi da pominis.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ми се смачи од возење со автобус четири години идам у школо со автобус али морам.Автобусите кај нас се катастрофа затоа сега преферирам да идам со такси зошто е боље и гледам да биде од по елитните компании знам дека нема дубари

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Обично практикувам возење во Такси..
1.
прво-побрзо
2.второ-покомотно
3.трето и негативно-поскапо
Автобус многу ретко во последно време..
1.прво-поспоро стигнувам каде што сакам
2.второ-па и не е баш удобно
3.трето и позитивно-ефтино:)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јас најчесто преферирам да цепам со автобус, знам звучи сељачки за некои луѓе
знам звучи сељачки за некои луѓе-малограѓани, па за цел нормален свет насекаде користењето на јавниот превоз е нешто најнормално, избегнуваат да користат дури и сопствено возило, друга е приказната што кај нас не е среден јавниот превоз.

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Zavisi kaj odam.Vo sk,ako mestoto do kaj so sakam da stignam e prilicno oddaleceno( kako na primer ko ke odam od aerodrom do masinski) odam so avtobus, do centar so taksi. A inaku vo Bt retko so taksi, a koga i da odam negde, ne me fatilo poke od 30-40 denari,taka da nema problem.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Најчесто со такси одам, ради то шо кај нас во Битола е многу поефтино таксито, негде околу 30-40 денари, и не ти се исплаќа со автобус да го вртиш цел град за да те однеси на една станица, кога можиш да платиш плус 10, 20 денари, и да си одиш ем во поубо, ем порајат и ем почисто.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Taksi mu e majkata,najbrzo stigam segde...ako imam kesh!Ako ne,togas pesadija,retko se vozam so avtobus zoso nema kaj mene vo naselba,ja ukinaa 9a:nesum:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Такси се разбира .Ама уствари зависи за Бт такси за Софија автобус :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Јас не би ги одбрал ни едно ни друго ама ако морам ќе одберам такси зошто барем ќе имаш комфорт додека да стигнеш. Ама пак ќе кажам господ ни дал нозе да ги искористиме.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Со автобус последен пат се имам возено као мало дете(и еднаш инцидентно со колеги ради прање друштво). Не од снобизам, или принцеза-синдром, него затоа шо увек ме депремирало возење у автобус(појма неам зашо). Плус и ко шо сум ниска, имам чуство дека се гушам кога има гужва.
Скоро секогаш се возам со такси, а кога немам пари у себе да го платам таксито одам пешки.Не еднаш ми се има десено да се превезувам со транспортно средство нозе, од моето бившо средно автокоманда до карпош 3.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Автобус рулз бе,на такси ако се погоде некој шо сака муабет ке те пукне цел пат (скопје-тетово или тетово-охрид)

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Зависи колку пари имам, ама дефинитивно преферирам такси.

Z

ZeroStyle

Гостин
Ретко ги користам и едното и другото...Велосипед или нозе ми се превозно средство! Но кога ми е потребен превоз користам такси...

Kajgana Shop

На врв Bottom