Епа смеат ли да кажат, како после, ќе изгубат гласови.
Они се бунтуваат за тоа што не ги пуштаат во кафич, прават протести за таму некој шо напишал на фејзбук за муслиманите, нас не колат и нема реакција. Не знам што амеби треба да сме, па денеска требаше да гори Струмица но наместо тоа се коментира на фејзбук турбо.
...двоен аршин кога им се може да не кажам од кого,
кога излегуваат од државата ако ги запре некој во странство и ги прашуваат што се?
- ,,Македонци од Македонија,, ќе речат како од пушка, ама кога ќе влезат во државава веднаш се менуваат како камелеон и стануваат „албанци“ или „роми“
....е тоа, само кај нас се удираат во гради дека се „албанци“, затоа светот во овие простори само босанците ги „признаваат“ за вистински муслимани, овие се феик муслимани, и јас сум да им седи во лична карта и во пасош националноста нека се знае што се ,,а не ваму ми се прави турчин, зборува трурски, децата турски имиња, учат на турски јазик, а националност се пишува „албанец“ ... „ром“ или ромски зборува или турски ретко роми да зборуваат по дома на албански јазик, а ваму ќе се пишат „албанци“, а бе циркуси

...туку што се смеам, кога има Македонци кои се пишуваат„ албанци“ за да се вработат, секаде има „ скапано семе“!