Струмица опен фестивал

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.836
Поени од реакции
10.269
камо да си во право дека е случајно , ама јасно се гледа дека се искачил сам кај девојчињата , идиот еден . Им се убутува таму . Шмекер :facepalm: .
Можеби женска му е, ништо не се знае :)

Инаку живеам на другиот крај на градот и ја слушам Цеца до овде, џабе се туркаат на плоштад :icon_lol:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас си седам дома, си ставив слушалки и си слушам МУЗИКА!

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Догодина ќе се одржи ли пак фестивалот? И дај боже да намалат со цециве, целата сељачаана ја собераа на плоштадо.:facepalm:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Бидејки се буните за Цеците и слични, да дадам мое видување на ситуацијата.А ситуацијата е таква што на цеца се собират 100 илјади народ кој пијат по десет пива, додека на Суперхикс се собират 10 илјади народ кои пијат по едно пиво и пушат по два грама трева. За жал колку и да боли тоа е вистината во Македонија, а некој овие забави ги прави не за да има квалитет и културно ниво,туку за да се собере по некоја пара, а парата во Струмица како што знаме лежи кај луѓето во селата, а луѓето во селата како и оние од Струмица си ја сакат Цеца. Така да колку и да ја тупиме ние на форумот тоа е македонската реалност.

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Па од селата кога ќе дојдат овие тоа ќе стане Струмица Опен Мишкојада, ќе треба да прскаат против инсекти наредниот ден, тони пот ќе се лее на плоштадот. Хорор ми е во главата додека ги замислувам сцениве...
Другар, вреѓаш! Ма кој од каде да дојде, гужва кога има тони пот си се лее у свак случај. Шо демек според тебе поим за луѓе од село се небањати? Не знам у кој свет живееш...

Он топик: Вакви фестивали има веќе во секој град,веќе и клише станаа вакви дешавки, ама колку и да критикуваме кои звезди ги носат, сите присуствуваме на тие манифестации (барем тие од градот што се). Факт е 90% од луѓето се расположуваат на Цеца, Лепа Брена и сл., па шо коа ќе го донесат David Mustaine (или некој друг, чисто за пример го земам) кога дали 10% слушнале за Megadeath. Јас лично бев само на суперхикс и казалиште, не беше лошо. Инаку имаше и други пофини и понесекојдневни збиднувања кои беа дел од Open Fest. Читањето поезија, преставите во театро и ликовните колонии беа нешто поразлично...

S

Stivie G

Гостин
Де ако може појаснете која е хендикепиранава грдосија што го викате Зоче ( што историја има , и по што е толку познат) ? Да идам да му ги извадам цревата со голи раце и да му ја наполнам грдата уста со истите !

Колку мразам вакви грди болни луѓе шо замараат девојчиња на излегување. Манијак грд и прост !!
Овој е една благо ретардирана 45 годишна неоженета особа. Секој коментар на негова адреса е сувишен. Иначе името му е Ване.
--- надополнето: 19 август 2012 во 04:33 ---
Другар, вреѓаш! Ма кој од каде да дојде, гужва кога има тони пот си се лее у свак случај. Шо демек според тебе поим за луѓе од село се небањати? Не знам у кој свет живееш...
Не бе, тие од село се прости, неизбањати не знаат како да се однесуваат. Зборува ко тој да им дава пари да се хранат, да се облекуваат и слично. А не сака да каже дека некои од градските живеат и помизерен живот од селаните...Ама тоа не е битно, битно е да се пише дека СЕЉАЦИТЕ окупирале градот и смрделе на испотени мишки :facepalm:.

А

Анноун

Гостин
Значи го погодив во сржта профилот на човекот , а Multivitamin :)
Тоа е , ќе си има трауми девојчето ако ретардата направил нешто плус ( освен што и ја расипал вечерта)

Иначе како Цеца бе , растури ли ? :pos:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Сум заспала штракајќи со мобилен во рака, ни видов ни чув, ни лук јал ни лук мирисал, ѝ благодарам на Цеца што не ми се појави и во сон. :ROFLMAO: Среќна сум што не бeв дел од толпата.

Вечер, 21:00h има претстава - „Завеса“ („Партале“) со Зора Георгиева и Коста Ангов, се прикажува на отворено во амфитеатарот, пишете ако има заинтересирани да одиме?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Сите јадат пупички, вака онака со музиката, турбофолк, цеца... а сношти беше преполно, не можеше човек да се размини. Тоа никако не можам да го сфатам, се јаде смоки за турбофолкот, а сите се појавуваат на него -_-

Во врска со фестивалов, пак ќе речам... си ги наполнија џебовите пиварите и општината, алал да им е... како само му го испераа мозокот на народот, цел плоштад со резервации, шанкови, заграден... страшна пара лежи таму.

КАЈ СЕ ПАРИТЕ!? КОЈ ГИ ЗЕМА ПАРИТЕ А?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.670
Поени од реакции
781
Во врска со фестивалов, пак ќе речам... си ги наполнија џебовите пиварите и општината, алал да им е... како само му го испераа мозокот на народот, цел плоштад со резервации, шанкови, заграден... страшна пара лежи таму.
Ти знаеш како тоа си ги наполнија џебовите?! Свесен си што збориш?
Му го испраа мозокот на народот?! Свашта... Бесплатно ти ги носат Цеца, Казалиште... а ти ми збориш за перење мозок?

Па што не ја донесеш ти Цеца и не му го испереш мозокот на народот и се напуниш со пари?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Ти знаеш како тоа си ги наполнија џебовите?! Свесен си што збориш?
Му го испраа мозокот на народот?! Свашта... Бесплатно ти ги носат Цеца, Казалиште... а ти ми збориш за перење мозок?

Па што не ја донесеш ти Цеца и не му го испереш мозокот на народот и се напуниш со пари?
Бесплатно ја донеселе Цеца? Ај малце размисли што збориш. А ти свесен ли си колку беше да изнајмиш место (шанк) и да си резервираш VIP место. Па цел плоштад беше полн со вакви глупости, дури до горе... кај Есперанто.

Само Платинум се шушкаше дека дал 8.000 евра (исто другите големи места)??? И плус имаше 12 или 14 мали шанкови кој ги кошташе од 2.000 до 3.000 евра. Ами и другите? Лашко и помалите???

Сето тоа беше добра копија на бизнис.

И голем к *ур Цеца ја донеселе, ко Freddie Mercury да воскреснал... така си јадите смоки за турбофолкот, а први сте на нивните забави. Затоа секад ќе владее овде турбофолкот, се додека не се свестите и не им идете на нивните забави.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.113
Све је то опционално, сакаш вип - секое задоволство/услуга се плаќа. Да застанаш на плоштадо и да га слушаш е безпари, освен ако сакаш пиво.
Тогај донеси си од дома, или локалната продавница, да не ти исперат тие тама акло, 70че беше. Ваљда сите вечери. А они колко сака нек си платиле за штандовте.
Освен ак не си поставил ти, за тебе е безпари, секо броене залци е бош мабет.

Јас за жал бех, своевиден компромис, вторио ден на Харис & oстали не бех, а избегах и од Прљаво Казалиште, па.. Дани, Суперхикс, Цеца.. мислам добро поминах, considering. И арно ви вика Вокерка, денеска и утре, по кино и театри да ве видам, иако не сте биле на Цецето, на сите фале по едно чистене.

Иначе се супер, ама да изиграм адвокат на ѓаволо:
Голем кур Фреди воскреснал, си миш Цеца га донеселе на центаро безпари. :icon_lol:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Бесплатно ја донеселе Цеца? Ај малце размисли што збориш. А ти свесен ли си колку беше да изнајмиш место (шанк) и да си резервираш VIP место. Па цел плоштад беше полн со вакви глупости, дури до горе... кај Есперанто.

Само Платинум се шушкаше дека дал 8.000 евра (исто другите големи места)??? И плус имаше 12 или 14 мали шанкови кој ги кошташе од 2.000 до 3.000 евра. Ами и другите? Лашко и помалите???

Сето тоа беше добра копија на бизнис.

И голем к *ур Цеца ја донеселе, ко Freddie Mercury да воскреснал... така си јадите смоки за турбофолкот, а први сте на нивните забави. Затоа секад ќе владее овде турбофолкот, се додека не се свестите и не им идете на нивните забави.
И сега тебе ти смета тоа што Платинум платил 8.000 евра? Ај со сила да му ги зеле да те разберам, ама вака...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Во Македонија музичката естрада воопшто се нема сменето веќе со децении. Како што гледам дека и повеќето сте пишувале, постојано истите фаци и репертоар се повторуваат. За другите градови нема да зборам, ќе зборам за Струмица. Незнам колку години веќе наназад во Барот Платинум во Струмица секој втор викенд свираат Панки и Рашо, бев 2-3 пати на нив и едноставно ми умреа влакната од мизерност и досада. Истите песни секој пат, истата атмосфера, ништо ново. А кога не пејат Панки и Рашо тогаш тука се Српските "естрадни уметници", кои додуша никогаш не ја загубија славата во Македонија. Години наназад се сеќавам уште кога почнав да излегувам по кафичи и дискотеки дека стално има Српска музика каде и да влезеш. Како да живееш во Србија а не во Македонија. Народов се пали на Српски песни и турбо фолк како некои кастрирани кучиња, човек да си помисли дека освен турбо фолк друго ништо во животот немаат слушнато. А по другиве кафичи гледам во последниве 2-3 години почнаа и бугаркиве да стануваат популарни, полнат локали како луди. Стварно незнам што му е на овој народ што вака се однесува. А и на 18 Август кога ќе пее Цеца во Струмица на опен фестивалот гарантирам дека ќе има илјадници луѓе кои ќе се палат на Цеца, ама тоа е....
Значи во Платинум само за карневалот електронска музика,а ? :icon_lol:

Незнајш колку малце имаше на Здравко во Охрид на први Август ко беше, не успеа ни малце да го наполнит стадиончено наше, па после 12 сатот ги отвориле вратите и пуштале без карта.
Се опамети народов малце:icon_mrgr:
Баш ми е мило, знам дека се делеа доста гратиси ко луди по локални и општински фирми (дури одеа и луѓе не баш мераклии на Чолич ама гага карта :facepalm:) , од пријател на пријател, дури и преку Охридњуз и пак немало нешто многу народ.

Кажете ми само дека ова е од Суперхикс, а не од другите ‘ѕвезди‘...

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Кажете ми само дека ова е од Суперхикс, а не од другите ‘ѕвезди‘...
Цеца е ова другар, Цеца. Тоа цело време што се обидувам да го речам, а не ме разбират погоре. Заедно со перењево пари преку турбофолкот.

Kajgana Shop

На врв Bottom