Бесплатно ја донеселе Цеца? Ај малце размисли што збориш. А ти свесен ли си колку беше да изнајмиш место (шанк) и да си резервираш VIP место. Па цел плоштад беше полн со вакви глупости, дури до горе... кај Есперанто.
Само Платинум се шушкаше дека дал 8.000 евра (исто другите големи места)??? И плус имаше 12 или 14 мали шанкови кој ги кошташе од 2.000 до 3.000 евра. Ами и другите? Лашко и помалите???
Сето тоа беше добра копија на бизнис.
И голем к *ур Цеца ја донеселе, ко Freddie Mercury да воскреснал... така си јадите смоки за турбофолкот, а први сте на нивните забави. Затоа секад ќе владее овде турбофолкот, се додека не се свестите и не им идете на нивните забави.
Абе бате, ти не разбираш ништо изгледа. ТИ колку плати за да ја слушаш Цеца??? Бесплатно ти е, разбираш ли. Тебе, мене, на Петко, Станко ич не треба да ти чуе кој колку плаќал, дали Платинум, дали Селект, дал 5-10-15. Работата е што ти ја имаш Цеца и остали музичари/бендови за тие пари (0 денари!)
Јас истиот викенд во “мојот локал“ во близина на Струмица ако сум го договорил Џеј или Харис за 3-5000 евра, никој нема да ми дојде. Пошо во близина некој ја донел ЦЕЦА (боље нема на Балкан), да не зборам ако се “изгорам“ да го донесам Аца Лукас, знаеш колку ќе бидам була? Јас треба да наплаќам карти, а ти имаш боље забава од ист калибар бесплатно. Нема да дојдеш кај мене и да ми дадеш 100-200-300 денари влез.
Така да, седи си мадро и не прај рачуни кој колку пари дал или направил, кога имаш гага забава.
Поздрав и секое добро.
П.С Ти ако не се забављаш на Цеца, 95% не размислуваат ко тебе и би отишле на Цеца. Не мора да значи дека се ватрени фанови, туку друга шанса да ја видат Цеца можеби нема да имаат у животот, па ќе одат.
Околу вкус не се дискутира, така што не осудувај.