realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
Одлично.Ај да се демистифицираме и да идеме со лични ставови, настрана партиските, пошто очигледно е политиката како поим доста се игра во моментов.
Еве јас прво ќе си го кажам ставот.
Сум против секакво менување на името, двојна формула итн.
Кратко и јасно.
Нема простор за никакви манипулации и шпекулации.
Иако мислам дека овде ретко кој не го знае мојот став во врска со ова проблематика, сепак уште еднаш ќе го повторам.
Јас како Реален_07, мислам дека преговорите треба да се прекинат.
Но како одговорен граѓанин кој е загрижен за иднината на својата држава, сходно на ситуацијата во која се наоѓаме, би подржал секаков напор за компромис (се разбира доколку е можно) со кој Уставот би останал непроменет, Македонскиот народ и Македонскиот јазик би биле заведени во сите графикони на релевантните меѓународни институции во кои во иднина би членувале...и решение со кое државите кои не признале под уставното име, би имале можност со истото и во иднина да ни се обраќаат.
Е да де, ние овде пасеме трева па незнаеме која ти беше првичната замисла.Само колку за пример, како ти паѓаат конструкциите во вода.
Уф колку самобендисаност собрана на едно место....и покрај тоа што токму овде на овој форум ти имат паднато многу демагогии и конструкции. Али ок. мисли дека си во право. Твој избор.Јас твоите аргументи ги разголувам до гола коска, а тебе не ти останува ништо друго освен да ми залепиш етикета со што би ме дискредитирал и да си вообразуваш дека си постигнал поен за партиски цели.
Да, точно. На Кајгана учествувам само во политичките и дел од економските теми.Доволно е да се погледнат темите на кои што се наоѓаат сите твои постови, заклучокот за твојата задача се наметнува сам по себе!
Теми отворени од тебе:
http://forum.kajgana.com/search.php?searchid=9645004
Последни 500 поста:
http://forum.kajgana.com/search.php?searchid=9645002
Најдобро за тебе би било да не се силиш, да не ти пукнат капиларите од нервоза.
:tv:
Тоа би требало да ме дискредитира ???