Страв од заљубување/љубов

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
А бре деца, уште сте во пубертет, не се секирајте, ќе ви помине :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Шо знам... ти имаш 18 години а јас дури на 19 почнаф да се интересирам за девојки и слични глупости. До 18 играф баскет у маало и футбал на физичко. Со мојот клас беф шампион на цело КОЦЕ уште во 3та година, а ти до 3та претпоставувам дека веќе 3 пати си била повредена...

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
neeee be bate,,,,kakov strav... jas sum kreten sto sekogas odi so glava v dzid.... pa ednas ke naebam.. ke naebam dva pati... tri pati.... ali jas i dalje si prodolzuvam so glava v dzid.... dosega valjda trebase da mis e pojavi nekoj strav ali ova izgleda ne e... dva pati covek ko ke se sopne na isti kamen treba glavata da sija skrsi... a mene eve uste na ramenici mi stoi...

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Мене едноставно ми е страв да не се заљубам и да не го изгубам она што сум го имала претходно...пр. друштво,журки,вечерните собиранки...често си го поставувам прашањето шо ке биде ако запрат моите навики,секојдневните кафиња со другарките,близината,смеењето со нив и уште милион работи....дали имате страв од такво вљубување???
споделете мислење :pipi:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Мене едноставно ми е страв да не се заљубам и да не го изгубам она што сум го имала претходно...пр. друштво,журки,вечерните собиранки...често си го поставувам прашањето шо ке биде ако запрат моите навики,секојдневните кафиња со другарките,близината,смеењето со нив и уште милион работи....дали имате страв од такво вљубување???
tokmu poradi vakva rabota mene mi propadna vrska od godina ipol. stari naviki koi gi snema, koi podocna se javija kako "potreba za nesto novo" od strana na devojkana ne od mene:). i jebiga vrskata propadna. nikogas ne se cuvstvuvala slobodna , ne izlagala itn itn. kako ja da sum zabranuval ama rani kuce da te lae taka vikaat. ja e izvinuvam za mojata depresivnost prvo e 5 saat sabajle vtoro ne sum bas trezen:)

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Да се заљубив, непомислувајќи на последиците, бидна што бидна,
Сега во овој период , момент, со сигурност ќе кажам дека страв ми е пак да се заљубам, или да сакам, и да го отворам срцето,.
Не знам зошто и како, но одвнатре нешто ми вели не не не.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Шо знам... ти имаш 18 години а јас дури на 19 почнаф да се интересирам за девојки и слични глупости. До 18 играф баскет у маало и футбал на физичко. Со мојот клас беф шампион на цело КОЦЕ уште во 3та година, а ти до 3та претпоставувам дека веќе 3 пати си била повредена...
Не суди според години... Немој-никогаш. Не е објективно...
Не дека јас сум трчала за дечко да имам енд стафс лајк дет, едноставно сум сакала (зборам за сакала како љубов)... И може сум поминала низ некои работи порано отколку што треба, може и навреме било... вху ноус...
И не се мера годините, мера е тоа што се случувало, мера е искуството од се тоа...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Никој не вика дека ако се заљубиш може да изгубиш се што си имала порано. Тоа зависи само од тебе. Дали ќе го посветуваш целото твое време на дечкото/девојката, или ќе направиш баланс и ќе бидеш и со друштвото и со него/неа.:wink:

Инаку стравот од заљубување си има своја позадина. Нормално е да чувствуваш страв ако претходно те повредиле, си имал некој вид лошо искуство. Секогаш постои стравот, или можеби би било подобро претпазливост, од нова врска, нова љубов.. Едноставно тоа е ризик кој мора да го превземеш. Никогаш не може да знаеш со каков крај ќе резултира.

Член од
17 ноември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Imam strav ...no ne poradi loso iskustvo ili od strav da ne bidam povredena...Bas ja sakam ljubovta, sakam da sum zaljubena ama koga toa i stvarno ke se sluci e togas mi ide stravot,ne sum jas za voa, nema da ni uspee, poarno da prekinam dodeka ne bide kasno, kako da se gusam bez pricina i samo gledam kako da pobegnam...Mozebi i ne e ova strav od zaljubuvanje mozebi sum ja utnala temata...ama strav od nesto e i da vi kazam najiskreno bi sakala da iscezne.Ama da ne podrecam stravot e povlecen sega zasega se nadevam taka i ke ostane :eek:jea:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Ви се има ли ова случено до сега?
Да ви било страв да се заљубите,бидејќи сте мислеле однапред дека ќе бидете повредени?
Дали го разбирате ова или...?
Еден период од животот....Sad isn`t it. Имав таков страв што с`е ми беше сеедно (меланхолија, монотонија). Градев таков одбрамбен “кинески’’ ѕид што сега од камењата можам да ги соѕидам пирамидите во Гиза. А зошто?
лош крај. Најкрив бев јас што потпаднав под тие болки наместо да се борам. Но сепак тоа иако од една страна ме соѕида и ми уништи еден периодот од животот, од друга страна сега кога ѕидот се руши тешко може пак да се соѕида - научив од таа глупа грешка. Life is too short to make stupid mistakes.

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Од премногуте драми што ми се десија овој период попратени со разочарувања и се остало искрено незнам кога би можела повторно да се заљубам, не дека ми е нешто страв ама...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Ви се има ли ова случено до сега?
да.
Да ви било страв да се заљубите,бидејќи сте мислеле однапред дека ќе бидете повредени?
да.
Дали го разбирате ова или...?
Моментално сум во таков период.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ми се има десено тоа, не од причина што сум имала љубовно разочарување туку од страв дека не верувам дека толку убаво може на мене да ми се деси. Песимист сум и едноставно стравот преовладува а борбата со самиот себ е најтешка, нели? Но, ако навистина ти значи нетшо партнерот тогаш тој страв ќе помине кога и да е. Повеќе сум имала, порано, страв од обврски кое е различно од ова.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
А не, па љубовта е најубавата работа на светот. Сум имала пропаднати љубови, ама и тие си оставиле нешто позитивно и убаво. Дали се тоа прекрасни текстови, искуство или поука, благодарејќи на таа болка сфаќам колку е бесценета среќата што ја имам сега... Сакам да се вљубувам и не се плашам од тоа. Можеби во некои ситуации само ми било шубе, ама не затоа што ми било страв од повредување, туку од тоа дека ќе расипам нешто прекрасно со една личност, ако се заљубам во друга. Љубовта е закон!:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom