Страв од заљубување/љубов

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Па секоаш постои некоја резерва. Ми се има случено откоа сум раскинал долга рска да малце зеам пауза од врски со така ,еве да речам, поголем емотивен влог.У тој период така размислував и сметам дека добро сум постапил, пошо ќе пропуштев незаборавен одмор, кој сам си го приредив, ако влезев у друга врска. Ги иам работите под контрола битно.
 

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ова мене ми го имат кажано многу пати:toe::pos2:
Не треба да ти го кажуваат, треба да преземат нешто за да го сменат тоа, а не да стојат од страна и да набљудуваат:helou:
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.324
Поени од реакции
7.785
Па не се плашам од заљубување(од она ептен лигушко),ама се плашам да не заебам нешто оти често ми се случува тоа.
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
се плашам , и то многуу, поготово последниот период, ма да мислам дека полека полека ме фаќа :nesum:
 

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Бев и неќам да бидам повторно оти ми е скурчено од лаги и 300 глупости други...
 

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
ami i jas se plasam:jaj: neznam otii !? a i koga osekam deka se zaljubuvam...prvo edvaj na sebe si si priznavm...a pa nego, shansa nema, mozi zasto sum svesna (ili barem taka mislam) deka ne vredi. Ednash mi kazaa deka ako ne se plasis od smrtta (a ne se plasam) deka ne treba da se plasis od nisto drugo vo zivoto...ama ete se plasam da se zaljubuvam i da iskazuvam ljubov :kesa:
 

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Не се плашам да се заљубам, љубовта е најубавото нешто што може да ни се случи ( посебно ако е вистинска, иако денес некако се губи вредноста на ова) , а сум била повредена и секогаш сум се принудувала во секој нареден чекор да бидам попретпазлива , ама едноставно се додека некој се плаши од заљубувањето, нема да успее да го почувствува во целина, па според мене за ова важи правилото - некои работи подобро да се случат и да ме разочараат , отколку никогаш да не ги доживеам.
Стравот само може да создаде блок на емоциите, а без емоции нема ни љубов, без љубов- секогаш ќе постои една огромна празнина длабоко во секој од нас.
 

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Баш сега во моментов ми е страв да се заљубам.. Не сакам пак да го преживувам најболниот период за мене.. Подобро ми е вака:toe:
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Ponekogas e podobro da bides povreden od ljubovta otkolku da ja nemas voopsto...
Jas sum bila mnogu povredena vo edna vrska, srceto mi bilo nz mislam deka podeleno na milion mali sitni parcinja no sepak ne go zatvoriv moeto srce.Mi trebase podolg period za da dojdam na sebe no nikogas ne se plasev od ljubovta.Zivotot e eden, rizik e se-no bez da rizikuvame nemame nisto.Ne sakam da se stavam pod stakleno zvono od strav i cel zivot da se plasam i da begam od nesto od koe sto ednostavno ne moze da se izbega.Zatoa ostavam se sto se slucuva da se sluci spontano, bez brzanje, bez planiranje, bez strav od nisto-bidejki veruvam deka taka e najdobro.
 

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Порано си викав 'Ljubav Vishe Nikag, Ni u Shali' , ама понекогаш не можеш да го одбереш тоа ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom