Стомачни мускули

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ок, фала многу. Оти иам слушано нешо муабети дека ако си вежбал додека не си израснал целиот вака у висина можел да си останеш ваков каков шо си па си викам ја најбоље да си ја прашам кајганава шо ќе каже она тоа :P
Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.

Пијаниноs

HEAVYMETALMASTAH!¬¬
Член од
29 декември 2010
Мислења
22
Поени од реакции
5
Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?
абе шо висина да ти скратат не треси глупости , јас правам стомачни а сум во процес на растење сеа 16 год имам , а на 15 год бев 167 цм а сеа сум 175 ни ми скратило ни ниш, напротив повисок сум . Прај си стомачни и да не ти е гајле. Ама од стомачни само нема да имаш резултати само од тоа , туку треба и да трчаш ....

O

Orion.

Гостин
Кажи ми вежба која ,,набива,, ??

П

Пепси_

Гостин
Кажи ми вежба која ,,набива,, ??
Па јас на систематски преглед кога бев на 15 години докторката ми рече без теретани и такви работи уште сега затоа што уште се развива организмот и растиме во тој фазон...Е сеа не буквално да не правиш,јас конкретно ја прашав за склекови ми кажа дека не ми препорачува сеуште да ги правам бидејќи нема потреба од склекови ми препорача други вежби за истегнување и стомачните секако не ги изостанувам.Но сепак само на вежби не се осеќам доволно исцрпен па практикувам трчење додека сум во можност (зимно време по слабо) и возење велосипед по 5-10 км дневно си имам одредена релација.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Не можат. Иди по логика нема како да те набијат. Немаш никаков стрес на кичма или коски од тој вид за да му се мислиш.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Не можат. Иди по логика нема како да те набијат. Немаш никаков стрес на кичма или коски од тој вид за да му се мислиш.
Од склекови може,стомачни не

O

Orion.

Гостин
Па јас на систематски преглед кога бев на 15 години докторката ми рече без теретани и такви работи уште сега затоа што уште се развива организмот и растиме во тој фазон...Е сеа не буквално да не правиш,јас конкретно ја прашав за склекови ми кажа дека не ми препорачува сеуште да ги правам бидејќи нема потреба од склекови ми препорача други вежби за истегнување и стомачните секако не ги изостанувам.Но сепак само на вежби не се осеќам доволно исцрпен па практикувам трчење додека сум во можност (зимно време по слабо) и возење велосипед по 5-10 км дневно си имам одредена релација.
Значи докторката мисли дека од склекови се успорува растот? Тешко на нас со вакви доктори.http://www.trulyhuge.com/news/tips63iq.htm

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
какво спречување на раст бе од стомачни склекови...па ти најде кого да слушаш „докторката’’ од систематски...
од 5 одделение до сеа правам секој ден стомачни грбни и склекови, па фала му на бога 185 изразнав

O

Orion.

Гостин
какво спречување на раст бе од стомачни склекови...па ти најде кого да слушаш „докторката’’ од систематски...
од 5 одделение до сеа правам секој ден стомачни грбни и склекови, па фала му на бога 185 изразнав
Таа некоја медицинска сестра била гарант:)

П

Пепси_

Гостин
Ај бе читајте малце по убаво и не рипајте редови нема да ве боли мозокот....никаде не спомнав дека од стомачни туку од склекови и напоменав во фаза на растење и развиток не само да мрчете сигурно таа знае повеќе од вас и од мене учела за тоа.Патем не обожавам многу теретани многу ми е фештачки а и многу неискусни билдерчиња отвараат теретани и дават несоодветни совети.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
да...таа знаела повеќе од мене....животов го оставив по сали и теренати и тоа во фаза на раст и развиток
- неискусни билдерчиња отвараат теретани и даваат несоодветни совети.... - ти ако ги слушаш сите совети теретаски или какви било далеку ке догураш...
- ако ти и исфуран билдерот во теретаната не го слушај, и онака не е задолжително ништо освен да му платиш членарина, за програми и совети барај по интернет прашувај на нас итн.
- на крајот, ако несакаш теретани, вежбај си сам дома со сопствената тежина, или набави си додатна. поздрав

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ако сакате стомачни мора да се ставите на режим на исхрана, мислам дека нема човек што нема стомачни, само треба да дојдат до израз а за тоа мора да го стопите салото што ви е налепено. Постои чистење со циклуси, тоа е малце по професионално ама е многу ефикасно, иначе читав поназад за Л-Карнитинот, тоа е амино киселина (белковина) и не е воопшто штетно и се природно го има и во месото само во помали количини, но ако пазите убаво на исхраната (да јадете варена храна и не мрсна и благо никако) ќе дојдете до стомачните со гаранција.
П.С. Според мене Л-Карнитинот е само пропадната инвестиција за суплементи, многу го јачаат но сепак тоа е само амино киселина што го убрзува процесот на топње на мастите, им го препишуваат на стари лица кој имаат проблеми со мастите во крвта. Мислам дека нема потреба од л-карнитин поубаво земете си некој протеин и фурајте и НЕ ЈАДЕТЕ БЛАГО! :smir:

брат не биди луд, за тоа колку ти ќе растеш зависи од твоите родители, со правење на одредени вежби можеш и да пораснеш, ова првпат го слушам дека склекови може да ти го попречат растот, а ако ги слушаш тие од систематски везе немаат, кога на спортска медицина немаат везе тие на систематски што работат таму се ради реда само колку да се каже дека има некој, ова не е германија па да можеш да му веруваш на секој доктор.

Kajgana Shop

На врв Bottom