- Член од
- 13 декември 2010
- Мислења
- 4
- Поени од реакции
- 0
Си слушнал за Зајко кукурајко :pos2: Да бидам појасен Зајак , значи зајачко месо, тоа има најмалку масти, а сепак содрзи многу протеини 

и јас јадам леб и чоколади и имам стомачни партал, но исто така имам 70кг на 185висина...не е то то шо би се рекло на ОхриТски.Нема врска јас јадам леб, чоколади и други глупости па една година ги одржавам. Ама дневно ќе си праите по 400 стомачни и ќе трчате по 15 спринтови по 100 метри.
Дигањето тегови НЕ влијае на растот !! А камо ли стомачнитеMoже ли вежбањето да оштети на растењето? на пр јас сега ако сум 1 и 70 и ако вежбам стомачни ке продолжам ли да растам или ке си останам згрчено кепче? фала мн.
Точно, летово еден период вежбав најразлични вежби во теретана во големи серии и повторувања и имаше одреден ефект. После баталив теретана и играв секој ден фудбал по 2-3 саата, пешачев, планинарев, џогирав и тоа више даде неочекувано големи резултати! Од искуство кажувам дека поготово трчањето е доста силен ефект за стомачни и потполно се согласувам со тебе!Само трчање и стомачи,ништо друго
znaci nemoze nisto da mi steti taka?Дигањето тегови НЕ влијае на растот !! А камо ли стомачните
Растот е во генот, ако твоите родители се високи, големи се шансите и ти да бидеш висок.znaci nemoze nisto da mi steti taka?
Ок, фала многу. Оти иам слушано нешо муабети дека ако си вежбал додека не си израснал целиот вака у висина можел да си останеш ваков каков шо си па си викам ја најбоље да си ја прашам кајганава шо ќе каже она тоаРастот е во генот, ако твоите родители се високи, големи се шансите и ти да бидеш висок.
Или обратно.
Вежбањето нема никаква врска со тоа.
Мене така ме лажеа кога имав 14 години, а сакав да одам во теретанаОк, фала многу. Оти иам слушано нешо муабети дека ако си вежбал додека не си израснал целиот вака у висина можел да си останеш ваков каков шо си па си викам ја најбоље да си ја прашам кајганава шо ќе каже она тоа![]()