O
Orion.
Гостин
Апсолутно не! Дечко, секој муабет што ќе го слушнес у теретана или било каде НЕ мора да е точен Особено во теретана какви бисери се тресат од вежбачите....znaci nemoze nisto da mi steti taka?
Апсолутно не! Дечко, секој муабет што ќе го слушнес у теретана или било каде НЕ мора да е точен Особено во теретана какви бисери се тресат од вежбачите....znaci nemoze nisto da mi steti taka?
Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.Ок, фала многу. Оти иам слушано нешо муабети дека ако си вежбал додека не си израснал целиот вака у висина можел да си останеш ваков каков шо си па си викам ја најбоље да си ја прашам кајганава шо ќе каже она тоа
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.
абе шо висина да ти скратат не треси глупости , јас правам стомачни а сум во процес на растење сеа 16 год имам , а на 15 год бев 167 цм а сеа сум 175 ни ми скратило ни ниш, напротив повисок сум . Прај си стомачни и да не ти е гајле. Ама од стомачни само нема да имаш резултати само од тоа , туку треба и да трчаш ....Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?
Кажи ми вежба која ,,набива,, ??Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.
Па јас на систематски преглед кога бев на 15 години докторката ми рече без теретани и такви работи уште сега затоа што уште се развива организмот и растиме во тој фазон...Е сеа не буквално да не правиш,јас конкретно ја прашав за склекови ми кажа дека не ми препорачува сеуште да ги правам бидејќи нема потреба од склекови ми препорача други вежби за истегнување и стомачните секако не ги изостанувам.Но сепак само на вежби не се осеќам доволно исцрпен па практикувам трчење додека сум во можност (зимно време по слабо) и возење велосипед по 5-10 км дневно си имам одредена релација.Кажи ми вежба која ,,набива,, ??
Не можат. Иди по логика нема како да те набијат. Немаш никаков стрес на кичма или коски од тој вид за да му се мислиш.Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?
Од склекови може,стомачни неНе можат. Иди по логика нема како да те набијат. Немаш никаков стрес на кичма или коски од тој вид за да му се мислиш.
Мене не ми е јасно како можеш од склекови да се набиеш и да забавиш раст?Од склекови може,стомачни не
Значи докторката мисли дека од склекови се успорува растот? Тешко на нас со вакви доктори.http://www.trulyhuge.com/news/tips63iq.htmПа јас на систематски преглед кога бев на 15 години докторката ми рече без теретани и такви работи уште сега затоа што уште се развива организмот и растиме во тој фазон...Е сеа не буквално да не правиш,јас конкретно ја прашав за склекови ми кажа дека не ми препорачува сеуште да ги правам бидејќи нема потреба од склекови ми препорача други вежби за истегнување и стомачните секако не ги изостанувам.Но сепак само на вежби не се осеќам доволно исцрпен па практикувам трчење додека сум во можност (зимно време по слабо) и возење велосипед по 5-10 км дневно си имам одредена релација.
Таа некоја медицинска сестра била гаранткакво спречување на раст бе од стомачни склекови...па ти најде кого да слушаш „докторката’’ од систематски...
од 5 одделение до сеа правам секој ден стомачни грбни и склекови, па фала му на бога 185 изразнав
брат не биди луд, за тоа колку ти ќе растеш зависи од твоите родители, со правење на одредени вежби можеш и да пораснеш, ова првпат го слушам дека склекови може да ти го попречат растот, а ако ги слушаш тие од систематски везе немаат, кога на спортска медицина немаат везе тие на систематски што работат таму се ради реда само колку да се каже дека има некој, ова не е германија па да можеш да му веруваш на секој доктор.Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?