- Член од
- 19 декември 2010
- Мислења
- 523
- Поени од реакции
- 23
Дали многу вежбањето влијае врз развитокот?
Да, и ако е правилно може многу позитивно да се одрази на целиот организам.Дали многу вежбањето влијае врз развитокот?
Здраво е како не ..јас на пример ја цедам..па после одозгоре ставам малце од тоа..колку да фане....значи сосем малце..и кромид многу битна ствар ти е тука..да ставишДали е здраво да се јаде секој ден риба ( мислам на онаа туна пример Бадуко што е во растително масло ) и дали туната да ја цедам од тоа масло пред да ја јадам или немора?
види сеа треба и трчање , стомачни правење , возење точак... не само исхраната...Значи од неа нема да се здебелам а ќе придонесам за поубави стомачни?
Инаку ми велат дека чоколадното млеко е ногу добро за стомачни...
Друга исхрана за стомачни?
Masloto od ribata ne spagja u tie klasi4ni zejtini sto se natalozuvaat na organizmot,naprotiv,toa e korisno i brzo procirkuliruva niz krvta i teloto i nemas nikakov zijan od negovo konzumiranje,plus ribata e dobra ne samo za stoma4nite,tuku i voopsto za site muskuli,taa e bogata so proteini,a proteinot e osnovnata gradbena edinka na sekoj muskul,drugo pravilo za da se napravat stoma4nite e da se namali vnesot na jaglenohidratite,i hranata da bide bogata so proteini,zosto jaglenohidratite se gorivo na teloto i ako gi vnesuvas vo pogolemi koli4ini nema da mozes da go trgnes masnoto tkivo zalepeno na stomakot,za cokoladnoto mleko sum susal deka i toa e mnogu korisno,no ako eventualno sakas da go zemas nego bi ti preporacal cokoladno,no obezmasteno cokoladno mleko,sto znaci so minimum maslenost.Znaci najdobro za stomacnite se kardio treninzite kako,skokanje na jaze,trcanje,vozenje rolerki,to4ak,planinarenje isto taka i plus ishrana kako:riba,belki od jajca,pilesko,mleko ili cokoladno mleko,no da bide obezmasteno,znaci so negde pod 2% mlecna maslenost........)))Дали е здраво да се јаде секој ден риба ( мислам на онаа туна пример Бадуко што е во растително масло ) и дали туната да ја цедам од тоа масло пред да ја јадам или немора?
Избегавај конзервирана храна, а од омега 3 немаш зијанДали е здраво да се јаде секој ден риба ( мислам на онаа туна пример Бадуко што е во растително масло ) и дали туната да ја цедам од тоа масло пред да ја јадам или немора?
Она што треба да го знаат сите луѓе кои имаат малку сало и стомаче е дека тоа сало и тоа стомаче не можат да се стопат само со воведување на здрав режим на исхрана, со трчање или било која друга физичка активност.И како да направам јас стомачни имам малце сало ама тоа не смета нели??
Ах, тоа секако и е неизбежно и редовно вежбам.види сеа треба и трчање , стомачни правење , возење точак... не само исхраната...