Стомачни мускули

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.660
Поени од реакции
11.733
Не ги вежбам :icon_lol:
голема грешка, ако вежбаш стомачни многу помали се шансите да фатиш кила :)
иначе не е до генетика без вежбање што се појавиле, сите ги имаме а и при вежбање на одреден вежби ко на пример чучњеви и тие се вежбаат, убаво кажа ти строго пазење на исхрана иначе што сакаш прави никад нема да ти се појават

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
голема грешка, ако вежбаш стомачни многу помали се шансите да фатиш кила :)
иначе не е до генетика без вежбање што се појавиле, сите ги имаме а и при вежбање на одреден вежби ко на пример чучњеви и тие се вежбаат, убаво кажа ти строго пазење на исхрана иначе што сакаш прави никад нема да ти се појават
Не вежбам ни во теретана, вежбав ама престанав пред година ипол

S

Stef Bachatero

Гостин
Ме интересира дали некој има лично искуство со оние електронски појаси што се за вежбање (Ab Tronic и др.) или има слушнато од некој дека се ефикасни и дали се само за слабеење или служат и за вежбање (за six pack abs и сл.)?!? бидејќи ми звучат доста прималиво и планирам да си купам??
Поголема глупост нема.

• Ми се допаѓа
Reactions: ilz

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вежбата сама по себе е ефикасна колку што си е нормално.
Нема да добиеш стомачни само од вежбава.
Не е магична - нормална е.
Башка ако не ја правиш правилно (а сложена е малце поради продуктов што бара фокус на одредени мускули) поише врат ќе те боли него стомачни.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мислење за Вондер кор? https://www.youtube.com/watch?v=aN4Fby2zPSw Дизајнот, регулирањето на отпор... не ми делува фејк.
Отпорот е така направен што повеќе ќе делува на долниот дел од грбот отколку на стомачните. Справава те тера да правиш обични стомачни со бонус грбни.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Никогаш до сега не сум сакал да имам стомачни но сега сакам,во последно време многу јадам и сега имам малце мешенце...па планирам да почнам да пешачам,трчам и тренирам,но све тоа е ѓабе доколку не јадам и пијам здраво, а јас врска си немам што треба да јадам и пијам а што не треба за да ја постигнам целта, така да ако некој сподели режим на исхрана, и некои додатоци кои се ефикасни ке му бидам многу благодарен.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Никогаш до сега не сум сакал да имам стомачни но сега сакам,во последно време многу јадам и сега имам малце мешенце...па планирам да почнам да пешачам,трчам и тренирам,но све тоа е ѓабе доколку не јадам и пијам здраво, а јас врска си немам што треба да јадам и пијам а што не треба за да ја постигнам целта, така да ако некој сподели режим на исхрана, и некои додатоци кои се ефикасни ке му бидам многу благодарен.
За почеток прочитај ги барем првите неколку страни од темата за исхрана
http://forum.kajgana.com/threads/Исхрана-првиот-клучен-фактор-за-постигнувањето-на-атлетско-тело.56989/
Сконцентрирај се на советите на неколку форумџии, самиот ќе видиш кои, и денеска се активни и имаат добри совети. Обавезно првиот пост и барем првите десетици страни. Црпни информации и од овде
http://www.herkules.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=53

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: ilz

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
не е проблемот што да јадеш, туку колку да јадеш.
за режим на исхрана, не постои еден режим на исхрана кој ќе работи за сите, сите сме различни, така да сам треба да седнеш и да си створиш една програма, или пак да си одиш оброк по оброк.
Најважно за покажување на стомачните е да имаш ниско ниво на телесни масти, значи ако имаш стомак, треба да јадеш помалку од што трошиш, и здравје боже ќе добиеш стомачни. Но има мал проблем, ќе бидеш чепкалка за заби со стомачни(ако не си набил маса предходно со тежински тренинг).

Член од
18 октомври 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
a onie vezbi 8min abs workout na youtube sto gi ima dobri se?

Член од
21 јуни 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
јас колку што видов има и втор степен вежби потешки се, најди ги на јутуб каналот, а овие не мора еден месец колку сакаш прави ги
haha abe decki jas imam 13 god i gi pravam level 5 pa nisto ne mi e :)

G

garthok

Гостин
Со трицепс пропаѓања се активираат стомачните? И кои поточно.

Kajgana Shop

На врв Bottom