Стипендии

Член од
29 јануари 2012
Мислења
84
Поени од реакции
12
А до кога е рокот на поднесување на приговорите, пишува ли во решението? мислам дека кај сите различно ќе пристигне......
Вака мене ми стигна решението и пишува 15 дена рок на жалба, е сега на ковертот датум пишува 14.02(а мене вчера ми стигна 16.02 што никако неможам да го докажам но добро), а вторта збунувачка работа е што горе на самото решение пишува дека е од 10.02, така да мене малку сумљиво ми изгледа, но сепак, тие се тие датуми, а на сите различно не верувам дека ќе бидат датумите, истите датуми се на решенијата и на печатите од пошта, пошто тогаш се примени пликоата...

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Луѓе на тип А како што знам пратија некоја рата, нас од тип Б не заборавија ...има ли некој од старите корисници од Б да има добиено некоја рата :(

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.972
Поени од реакции
7.106
А лани кога им дадоа на тие што земаа прв пат?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
А лани кога им дадоа на тие што земаа прв пат?
Крај на мај. На 2 пати во рок од недела време ни ги исплатија сите рати (4, па 5 рати). Ама лани имаше избори на почеток на јуни. Сега можеби ќе почекате малку повеќе :unsure:

Член од
28 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
15
Вака мене ми стигна решението и пишува 15 дена рок на жалба, е сега на ковертот датум пишува 14.02(а мене вчера ми стигна 16.02 што никако неможам да го докажам но добро), а вторта збунувачка работа е што горе на самото решение пишува дека е од 10.02, така да мене малку сумљиво ми изгледа, но сепак, тие се тие датуми, а на сите различно не верувам дека ќе бидат датумите, истите датуми се на решенијата и на печатите од пошта, пошто тогаш се примени пликоата...
Фала многу на одговорот..мислев различно да денот кога ќе стигнат...бидејќи и јас сум од Скопје но еве сеуште нема ништо :/ Ајде чичко поштар нека биде поекспедитивен веќе.......ни требаат тие чудесни писма што пристигнуваат еднаш годишно :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Луѓе на тип А како што знам пратија некоја рата, нас од тип Б не заборавија ...има ли некој од старите корисници од Б да има добиено некоја рата :(
Јас сум корисник на тип Б стипендија и сеуште немам добиено ниту денар.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Стигнат е некаков прилив за продолжените стипендии од тип А. Не можеа телефонски да ме информираат од банката колкав е приливот.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Стигнат е некаков прилив за продолжените стипендии од тип А. Не можеа телефонски да ме информираат од банката колкав е приливот.
А да не знаеш нешто за продолжените стипендии на оние студенти што земаат од пред 3-4 години (оние стипендии што се доделуваа пред да се воведат тип А,Б,В) ?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
На каков прилив мислиш? Зарем има исплатено уште рати на нас (без они 4те пред две-три недели)? Или ти не знаеш за тие рати, па тебе ти е нови??

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Има ли шанси до средината на март да пуштат прва рата од стипендијата за информатичари (нови корисници)?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
На еден другар му стигна дека е одбиен. Е сега жалбата се праќа по пошта до МОН или лично се носи ?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Дали можам да поднесам барање за стипендија ако лани направив пауза наместо да се запишам на факултет? Има ли врска паузата?
Нема веза јас паузирав една година и лани се запишав. Оваа година аплицирав и добив. Мислам дека не треба да бидеш постар од 22години така нешто беше тој услов..

Член од
5 декември 2007
Мислења
428
Поени од реакции
5
Се има ли некој јавено или да има отидено до МОН да праша кога ке почнат со исплата на стипендиите за корисниците на тип Б стипендија?? ја претераа више, тип А добија пари пред месец дена !!!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Добро, ние од Б група сирачиња ли сме мајка му стара? Има ли пуштено некоја рата за нас или ќе и почекаме? И да, дали може да не ти пуштат стипендија иако ги исполнуваш условите? И што правиш во тој случај?

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Навистина во мај земавте лани прва рата од стипендијата оние што за прв пат ја добија ? Нели до тогаш треба да ни е исплатено половина ?

Kajgana Shop

На врв Bottom