Стипендии

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Може едно прашање : Една другарка ја одбија за стипендија тип Б а слушнав дека можело да се поднесе некаков вид приговор или не знам што. Ај ако некој има информации нека ме извести. Фала однапред.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може едно прашање : Една другарка ја одбија за стипендија тип Б а слушнав дека можело да се поднесе некаков вид приговор или не знам што. Ај ако некој има информации нека ме извести. Фала однапред.
Кога ќе и стигне писмото со решението (дека е одбиена), после тоа ќе може да поднесе приговор и тој да биде разгледан од второстепена комисија.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
84
Поени од реакции
12
Јас да ве известам ми стигна решението дека сум ОДБИЕНА. Значи денес, утре на сите ќе ви стигнат, проверувајте си во сандаче... Ај па да ни ги прифатат приговорите :)

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Нема ништо, ни денар! Да им пратиме мејл, па барем да видиме што ќе не излажат пак :)
Се јавив во МОН за да прашам што се случува со стипендиите кога планираат да ги пуштат ми рекоа дека "Процедурата е во тек и незнаat точно кога ќе ги пуштат парите":cautious:

Член од
28 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
15
Јас да ве известам ми стигна решението дека сум ОДБИЕНА. Значи денес, утре на сите ќе ви стигнат, проверувајте си во сандаче... Ај па да ни ги прифатат приговорите :)

А до кога е рокот на поднесување на приговорите, пишува ли во решението? мислам дека кај сите различно ќе пристигне......

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
да прашам јас по грешка пратив 2 договори а не 3 да препратам писмо мислам ондоно или да му пишам на министерство па да видам што ќе ми вратат?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И мене ми стигна писмото. Се израдвав, писмо по сто години освен сметка не ми е дојдено :)

Член од
28 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
15
И мене ми стигна писмото. Се израдвав, писмо по сто години освен сметка не ми е дојдено :)

ти дојде решението дека си одбиен или дека си добил стипендија? ако е за првото те молам кажи дали има назначено до кога се праќаат приговори...
фала на одговорот

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ти дојде решението дека си одбиен или дека си добил стипендија? ако е за првото те молам кажи дали има назначено до кога се праќаат приговори...
фала на одговорот
За добиено

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дали ви стигна некаков повратен одговор од МОН откако поднесовте документи за продолжување на стипендијата?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.851
Поени од реакции
10.306
Дали ви стигна некаков повратен одговор од МОН откако поднесовте документи за продолжување на стипендијата?
Веќе трета година сум корисник, одговори не стигаат. Проблемот е што и стипендиите не се стигнати кај некои стари корисници (пр. јас), а кај други корисници на истата стипендија стигнати се рати пред повеќе од 2 седмици. Сега незнам дали има проблем со стипендијата или е до нив. Затоа и би требало да праќаат повратни одговори, доколку има проблем да го решиме а не да чекаме пари на сметка. Уште една работа, администрацијата ни е ужас. На веб сајтот на МОН имаат форма за пријавување проблем, само што никогаш не праќаат повратен мејл. Јави се на телефон - не знаеле што и како се исплаќало. Оди до подрачна единица на МОН (не сум од Скопје) - не знаеле ни тие. Единствено преостанува да чекаш.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Во ред, благодарам на одговорот alexsr. И мене не ми стигна одговор дали ми е продолжена стипендијата. Мислам дека најпаметно е да провериме во банка:). Таму сигурно знаат :)).

Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
Веќе трета година сум корисник, одговори не стигаат. Проблемот е што и стипендиите не се стигнати кај некои стари корисници (пр. јас), а кај други корисници на истата стипендија стигнати се рати пред повеќе од 2 седмици.
Мислам дека се стигнати пари за тие што продолжија од тип А, а не за старите корисници пред да се воведе таа. Не сум слушнал до сега некој од старите да каже да му стигне нешто. Јас сум на НЛБ, може да е и до банката, што искрено не верувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom