Стипендии

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.483
Поени од реакции
10.026
Може ли некој да каже нешто повеќе во врска со стипендиите од Џонсон Контролс. Имам слушнато дека стипендијата изнесува околу 2 000 евра годишно. Ме интересира какви условитреба да се исполнуваат за да се поднесе барање за стипендијата. Исто така слушнав дека по завршување на студиите мора да работиш во една од фабрикитре на џонсон контролс и мислам дека преку тоа на некој начин ја враќаш стипендијата, а исто така дека и преку лето одиш некаде во европа да работиш во некоја нивна фирма нешто како на пракса (без плата нормално ;)). Тоа е се што знам јас за џонсон, ако знае некој нешто повеќе нека пише. :smir:
jas znam deka davaat stipendii ama vo mal broj,i toa mislam isklucivo za studentite na elektro i masinski fakultet posto sorabotuvaat so ovie fakulteti a sega koi uslovi treba da se ispolnuvaat ili ness drugo stvarno ne znam,i jas sakav za toa da prasam pa ako znae nekoj neka pisi.

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Дали сигурно се продолжува ученичката стипендија ако се исполнети сите барања од договорот,и кога пуштаат пари?

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Дали сигурно се продолжува ученичката стипендија ако се исполнети сите барања од договорот,и кога пуштаат пари?
ako si so prosek pod 4.5 ne ti se prodolzuva ako si da
a pari pustat pri kraj 12 ili pocetok 1
zavisi kako im davat pari

magii

*
Член од
6 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
10
Имам 2 награди (3то место) од државен натпревар можам ли и ако можам како да земам стипендија? Инаку сум 4та година средно

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Имам 2 награди (3то место) од државен натпревар можам ли и ако можам како да земам стипендија? Инаку сум 4та година средно
па можеш,ако имаш просек,ако дипломата ти е од нешто индивидуално,и поголеми шанси имаш да земеш бидејќи си четврта година.чекај да излезе конкурсот на www.raspredelba.gov.mk и обиди се.
а ако случајно имаш врски уште подобро,знам деца што немат никаква диплома а земаат стипендија.

Член од
21 јуни 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1
ве молам да ми каже некој кога испаѓа кокурсот за стипендии за последипломски студии и каде испаѓа

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не ми е јасно ! Каков е оној договор на распредба.ком за стипендии ! Мислам дека е рано, за конкурсот, барем лани не беше сега !

Ама дека почнуваме порано на факс, да не се и порано конкурсите ?!

magii

*
Член од
6 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
10
па можеш,ако имаш просек,ако дипломата ти е од нешто индивидуално,и поголеми шанси имаш да земеш бидејќи си четврта година.чекај да излезе конкурсот на www.raspredelba.gov.mk и обиди се.
а ако случајно имаш врски уште подобро,знам деца што немат никаква диплома а земаат стипендија.

Имам просек, одлична сум со 1 четворка, диплома од македонски и француски. А да не знаете од прилика кога излегува конкурсот?
Би сакала да се обидам сега барем последнава година од средно, инаку немам врски :toe:
И ти благодарам многу

Член од
8 септември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
5
Имам просек, одлична сум со 1 четворка, диплома од македонски и француски. А да не знаете од прилика кога излегува конкурсот?
Би сакала да се обидам сега барем последнава година од средно, инаку немам врски :toe:
И ти благодарам многу
многу е веројатно да земеш,само проверувај кога ке излезе конкурсот,лани беше многу касно околу ноември,мислам.:helou:

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Знае ли некој детално да објасни што е работава со продолжување на студентските стипендии и кредити? Кои документи се потребни и што е финтата со информацијата на сајтот на рапределба?

Член од
22 декември 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Знае ли некој детално да објасни што е работава со продолжување на студентските стипендии и кредити? Кои документи се потребни и што е финтата со информацијата на сајтот на рапределба?
И мене не мие јасно таа информација, ке беше добро некој од членовите на форумот што е по блиску до МОН да оди да прашува за што станува збор со тој договор !!

D

Deleted member 12196

Гостин
kakvi dezinformacii vam izgleda ne vi baraa mene prvata potvrda so mi ja pobaraa bese za primanjata.
isto i na dRugar i dvete bevme so 5.00 prosek no kaj nego oti negovite roditeli imaat 30.000+ primanja nemu ne mu dadoa stipendiaa a mene mi dadoa oti moite ne zimaat koalku i negovite
zatoa ne veli deka primanjata ne se vazni bas se vaznii oti ima talentirani uceninci koi ne se dobro so primanjata
Еве ти извадок од ланскиот конкурс за стипендии, Конечно ја отворив страната.
„СООПШТЕНИЕ

Министерството за образование и наука ги известува ученици, кои конкурирале согласно Конкурсот за доделување на стипендии на талентирани ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2008/2009, дека поднесувањето на документи за учениците од прелиминарниот список ќе се врши во просториите на Министерството за образование и наука, ул. Пролет бр.1 од 18.11.2008 до 24.11.2008 година од 09-15.00 часот.

Во истите термини се поднесуваат и приговори со целокупната документација, која се бара согласно конкурсот.

Учениците од прелиминарниот список потребно е да ги достават следните документи:
Потврда дека е редовен ученик во учебната 2008/2009 година;
Заверени фотокопии од свидетелствата за завршени претходни години на образованието;
Оригинал диплома на увид и заверена фотокопија на нотар за освоено награда на државни или меѓународни натпревари;
Изјава дека кандидатот не е корисник на друга стипендија или кредит (превземете);
Изјава дека доставените документи се вистинити, и податоците се идентични со оние податоци внесени во електронската пријава (превземете);
Уверение за државјанство на Република Македонија.“

И друг пат не биди толку упорен. Кога некој што го поминал тоа ти објаснува, верувај му!!!

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Дали некој знае кога излегува конкурсот за стипндиите за студентите и нека ми објасни некој подетално бидеќи имам слушнато дека веќе конкурсот е објавен во Нова Македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom