kakvi dezinformacii vam izgleda ne vi baraa mene prvata potvrda so mi ja pobaraa bese za primanjata.
isto i na dRugar i dvete bevme so 5.00 prosek no kaj nego oti negovite roditeli imaat 30.000+ primanja nemu ne mu dadoa stipendiaa a mene mi dadoa oti moite ne zimaat koalku i negovite
zatoa ne veli deka primanjata ne se vazni bas se vaznii oti ima talentirani uceninci koi ne se dobro so primanjata
Еве ти извадок од ланскиот конкурс за стипендии, Конечно ја отворив страната.
„СООПШТЕНИЕ
Министерството за образование и наука ги известува ученици, кои конкурирале согласно Конкурсот за доделување на стипендии на талентирани ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2008/2009, дека поднесувањето на документи за учениците од прелиминарниот список ќе се врши во просториите на Министерството за образование и наука, ул. Пролет бр.1 од 18.11.2008 до 24.11.2008 година од 09-15.00 часот.
Во истите термини се поднесуваат и приговори со целокупната документација, која се бара согласно конкурсот.
Учениците од прелиминарниот список потребно е да ги достават следните документи:
Потврда дека е редовен ученик во учебната 2008/2009 година;
Заверени фотокопии од свидетелствата за завршени претходни години на образованието;
Оригинал диплома на увид и заверена фотокопија на нотар за освоено награда на државни или меѓународни натпревари;
Изјава дека кандидатот не е корисник на друга стипендија или кредит (превземете);
Изјава дека доставените документи се вистинити, и податоците се идентични со оние податоци внесени во електронската пријава (превземете);
Уверение за државјанство на Република Македонија.“
И друг пат не биди толку упорен. Кога некој што го поминал тоа ти објаснува, верувај му!!!