За први 6 месеца у наредни 10 дена треба да стигне.Има ли информација некој кога ќе пуштат прва рата за стипендиите од оваа година, од втора група, со просек?
Нема и бог знае кога ќе стигнат пошто од МОН одговорот веќе два месеца е “до крајот на овој месец.”Има некој добиено прво рата за стипендии од втора категорија (прв пат) ?
26 400 стигнаа кај мене уште во понеделникот.Кај сите ли стигна за 6 месеци втора група? Кај мене уште нема
90% од 18 ти е 16,2.Во договорот за продолжување на стипендија (втора група) пишува дека се бара најмалку 90% положени предмети. Јас имам 18 предмети, дали би ми дозволиле со 16 положени, бидејќи сепак 90% доаѓа некаде 1.6 а не е логично половина предмет..
Со 16 предмети ке имаш негде околу 88%, ја имам прашувано во мон и ми имаат кажано дека ако процентот е поише од 85 не прават проблем и ја продолжуваат. Ти поднеси си документи за продолжување таму у окт/ноември за секој случај. Али би требало да ти ја продолжатВо договорот за продолжување на стипендија (втора група) пишува дека се бара најмалку 90% положени предмети. Јас имам 18 предмети, дали би ми дозволиле со 16 положени, бидејќи сепак 90% доаѓа некаде 1.6 а не е логично половина предмет..
За вкупен број предмети се зема бројката што ја предвидува програмата.Здраво, дечки.
Да ве прашам, како се бројат предметите за во уверението и во УППИ образецот, т.е. дали предмет што ти е презапишан го броиш само еднаш или два пати? На пример во прва година од 9 запишани положив 8, во втора година запишав 10 од кои едниот е предмет од прва година. Дали сега вкупниот број на предмети ми е 19 или 18? Исто, сакав да ве прашам дали за вкупен број на предмети ги земате оние што ви се запишани или оние што ги предвидува програмата? Бидејќи програмата предвидува предмет што не сум го запишала бидејќи сум немала услов.