- Член од
- 12 октомври 2017
- Мислења
- 59
- Поени од реакции
- 8
За стипендија од прва група доколку родителите не ни се пријавени како вработени како оди процедурата за вадење документи и што треба да се извади?
Пишува дека министерството само ќе обезбеди инфо од ујп и од агенција за вработување... не ми е јасно зошто за социјалната категорија во точка 6 се бара потврда за остварена плата а подолу пишува дека ќе обезбедат они информации...не станува збор за исти потврди? И инаку некој со искуство за социјалната категорија, дали мора за брат/сестра вработени да се доставуваат податоци?За стипендија од прва група доколку родителите не ни се пријавени како вработени како оди процедурата за вадење документи и што треба да се извади?
И јас чекам... На femina прочитав дека неофицијално имало резултати, ама сеуште не ги објавувале затоа што требало да има измени банана државаZdravo ! Da ne ima nekoj nekakvi informacii koga ke bidat objaveni rezultatite od studentskite stipendii?
Нема. Требаше денес, таква изјава имало, ама ете нема.Резултати нема а?
Рано е за париДали има пуштено пари?
Втора група нели беше со просек?Dali znaete kolku primanja treba da se ima godisno za vtorata grupa da mi ja odobrat ?