Стипендии

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.401
Минатата година имаше една e-mail адреса до некој од Министерството. Мислам дека Македонец7 (извини ако го згрешив никот) ја имаше таа е-mail адреса и таму прашувавме околу исплата на стипендиите. Прашал некој досега? Ова веќе ги поминува границите, лани исплатија нешто уште во Јануари (барем на оние 125 информатичари). Годинава доцнат повеќе иако сме стари корисници. Makes no sense.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Минатата година имаше една e-mail адреса до некој од Министерството. Мислам дека Македонец7 (извини ако го згрешив никот) ја имаше таа е-mail адреса и таму прашувавме околу исплата на стипендиите. Прашал некој досега? Ова веќе ги поминува границите, лани исплатија нешто уште во Јануари (барем на оние 125 информатичари). Годинава доцнат повеќе иако сме стари корисници. Makes no sense.
лани исплатија уште пред нова година за оние која ја продолжија а јас лани дека за прв пат аплицирав негде ова време више ги имавме 3-4 рати!!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Има некој искуство со жалба доколку те одбијат за стипендија?
Процедури и шанси да се усвои жалбата?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.898
лани исплатија уште пред нова година за оние која ја продолжија а јас лани дека за прв пат аплицирав негде ова време више ги имавме 3-4 рати!!!
Лани тие што добивме за прв пат стипендија, првите три рати ги добивме во март :wink:

--- надополнето ---

Денес ми стигнаа првите три рати околу 10 000 денари :baklja:
Еве за доказ го имам мојот пост напишан на 18.03.2010:)

Член од
5 декември 2007
Мислења
428
Поени од реакции
5
Убаво кажа феарлес,лани старите корисници добивме пред нова година,а оваа година март дојде,а абер немаат !!!
најсериозно губам секаква надеж....

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Е дечки ме интересира нешто. Покрај државните стипендии дали има стипендии од приватните факултети? Бесплатно школување нешто такви ствари. Запознаен е некој со ова или малку потешко такво нешто кај нас?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.401
Па, знае некој на кој е-mail да прашаме за исплата на стипендиите? Јас ќе прашам и ќе го постирам одговорот, доколку го добијам.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Па, знае некој на кој е-mail да прашаме за исплата на стипендиите? Јас ќе прашам и ќе го постирам одговорот, доколку го добијам.
Еве ти : goran.galevski@mon.gov.mk

Е дечки ме интересира нешто. Покрај државните стипендии дали има стипендии од приватните факултети? Бесплатно школување нешто такви ствари. Запознаен е некој со ова или малку потешко такво нешто кај нас?
Па има доделено стипендии и за тие што се на приватни, ама мал беше бројот. Си има факултети што даваат стипендии за бесплатно школување, или делумно те ослободуваат од плаќањето. Ама тоа си зависи од политиката на факултетот, затоа е најубаво да си прашаш таму.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Конечно денеска и депонентите на Уни Банка кои минатата година за прв пат добија кредит....можат да си ги подигнат 5-те рати ,кои депонантите на другите банки ги добија уште минатата недела...тоа се 12000 денари....
со здравје да си ги трошите парите....

Член од
11 септември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Се надевам дека и стипендиите ќе бидат исплатени во најскоро време :ban?:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Се вратив од Министерство за образование со хистерично и искрено смеење.

Значи, вчера добив писмо од МОН дека сум добитник на стипендија тип А и да ги доставам договорите и трансакциска сметка до дваесетти (утре). Да елаборираме - добивам известување 2 дена пред крајниот рок. Одам на 19 - ти (денес) да однесам документи навремено и ми викаат дека нема никој од комисијата. Да сум дошла во понеделник, ако ми ги примеле - добро. Објаснете ми, дали сум јас пресубјективно напиздена, или овие се изживуваат со студентската мака?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
^Не ми е јасно зашто толку ти го закасниле писмото кога беа пуштени уште на 9ти :ѕ
На мене ми стигна во понеделник, а не живеам во Ск. Може до поштата е нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom