Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја година даваат помалку стипендии од предвиденото. Крадци.

Јас неделава ќе пријавувам за постдипломски, ах ич не сум оптимист. Али ако човек не проба, нема да знае. Ако сум меѓу 30те среќници ќе частам :icon_lol:

Ќе биде, ќе биде. Јас уште пари чекам па да частам :pos2: Ме интересира само едно: што ви бараат како потврда дека знаете да работите на компјутер? Мислам имаше и такво барање

Дека си бил на курс за компјутери.
Плус дипломи од познавање на странски јазици.

Свашта.

Уште и потврда за умеење да свариш добро кафе да барат па ќе личи конкурсот на оглас за барање на секретар/ка. Глупости на кило

Дека си бил на курс за компјутери.
Плус дипломи од познавање на странски јазици.

Свашта.
Хахахахах! Кретенизам на највисоко можно ниво :nesvest:
Немам диплома дека знаам да работам на компјутери бидејќи никогаш не сум одел на курс за компјутери. Зошто? Затоа што бев најдобар компјутерџија во средно и сум еден од најдобрите на факултет.
Немам диплома за англиски јазик бидејќи никогаш не сум одел на курс за англиски. Зошто? Затоа што не сум добил помала оцена од 5ка во основно и средно, а 9ка на факултет.
Значи пред мене ќе земи стипендија некој дудук за англиски и лаик за компјутери. Нормално, зато шо си платил курс и си зел диплома :pos2:

Хахахахах! Кретенизам на највисоко можно ниво :nesvest:
Немам диплома дека знаам да работам на компјутери бидејќи никогаш не сум одел на курс за компјутери. Зошто? Затоа што бев најдобар компјутерџија во средно и сум еден од најдобрите на факултет.
Немам диплома за англиски јазик бидејќи никогаш не сум одел на курс за англиски. Зошто? Затоа што не сум добил помала оцена од 5ка во основно и средно, а 9ка на факултет.
Значи пред мене ќе земи стипендија некој дудук за англиски и лаик за компјутери. Нормално, зато шо си платил курс и си зел диплома :pos2:
Извадок од конкурсот за доделување стипендии за постдипломци
52570850.jpg

Сосем си во право. Но даваат премалку стипендии и затоа мораат да направат некои '' критеиуми ''.
Понова информација која ја дознав е дека не мора да се оди на курс, се оди во било кој центар за странски јазици и компјутери, се плака 1500 ден мислам за јазик и уште толку за компјутери и со тоа се добиваат вакви дипломи. А што во нив точно пишува, тоа незнам. Би требало да признаваат дипломи од секакви курсеви поврзани со некој јазик или компјутери. Ако знае некој повеќе нека не информира.

Alo... ima li novosti od skapanicite koj treba da dadat pari...uste malku otide ucebnata godina oni si igrat "mizi mitre tulumbi vrnat"..eee ke dojdat pak izbori ke go prasam mitreta so ke glasam hostapleri edni site ste isti krvopijci samobendisani........(sorry ama preku site limiti e ova):salut:

Луѓе, ви стасаа ли парите од стипендиите за оние што земаат прв пат? Мене не!:nenene::nerv:

Денес ми стигнаа првите три рати околу 10 000 денари :baklja:

Нешто ми мириса оти нема да дадат кредити оваа година... :jaj:

Стигнато и кај мене...околу 10 900... и јас да се офајдам од државата малку :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom