Сте се препознале самите себеси?

Дали верувате дека некаде постои ваш двојник?

  • Да

    Гласови: 96 56,5%
  • Не

    Гласови: 74 43,5%

  • Вкупно гласачи
    170

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.536
Поени од реакции
2.222
Јас сум запознал другар што има исти интереси ко мене, и за спорт и за музика и за школо и за боја и за излагање и све...... а на изглед уште не сум сретнал некој таков...
 

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Карактерот на човекот е определн од многу фактори така да сосема е возможно да се најде некој кој многу личи на вас физички и психички. Земено дека еден од поглавните фактори е физичкиот изглед шансите за да се погодат двајца луѓе да бидат исти карактеро расте со физичката сличност.
 

angel_oh

око на кајгана
Член од
8 јануари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
10
лично не се имам видено во друго дете , но имам двајца другари , сосема различни по изглед но се сосем слични по однесувањето, смеењето, и начинот на зборување, размислување, дури и акцентирањето на зборовите, а двајцава не се ни познаваат меѓусебно...
 

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Јас не сум видел ама еден мој другар во Скопје видел едно дете што личи многу на мене само не било толку зафркнато како мене!!!:helou::helou:
 
Член од
23 февруари 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
jas go nemam sretnato,ama site moi drugari go videle,tipot bil potpolno ist so mene...ednas duri i majka mi se prepoznala...
 
Член од
5 ноември 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
lol mn lugje mi vikaat deka licam na nekoj si justin bieber. Koga prasav koj e toj vikaat peac... Ja vikam ic ne licam na justin timberlake:pos2:....... Otposle svativ koj bil toj i stvarno primeteiv slicnosti megju mene i nego :tapp:
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Значи прво двојник е некој кој е копија на одредена личност.Такво нешто може да има ако е личноста клонирана па тогаш ке има двојник.Во спротивно, двојници не постојат.
Не се работи ако што ти ја знам, кивале двајца исто, или си го секнеле носот исто.Тоа не е двојник.Тоа е сличност што ја имаш со некој и што е многу нормална работа, особено ако се движиш во ист круг на луѓе.
 

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
имам видено двојник на мој другар т.е. братучед, во исто школо сме сите тројца, и стварно исто висок колку него, иста коса, исто се облекува, дури и начинот на однесуванје т.е движењ му е ист, посебно кога ке оди...дефинитивно е ист, дури и кога збори не ми се веруваше, али сериозно ист е во све, сите го зезаат, али стварно се исти...
 

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па знам една личност на карактер е иста како мене ама онака на лика не е се разликуваме.Ама кога правам со неа муабет како со самата себа да правам.
 

ThE LaDy CrOfT

lovely...
Член од
11 јануари 2010
Мислења
31
Поени од реакции
0
da sum videla na film edna glumica, mnogu licev so nea , samo ne mi teknuva kako se vika...Inace mnogu pati mi se slucuva lugeto vo Skopje da me povrzat so Sanja Nikolik velejki deka sum jas taa...mene mi paga smesno zasto ne gledam nikakva povrzanost...:pos2:
 
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Да, пред три години запознав една личност со која по првиот муабет останав без зборови како е можно буквално истото во ист момент да го мислиме, исти ставови, идеи, интереси, буквално се исто.

Но, за жал колку повеќе ја запознав истата личност, најдов големи разлики во некои работи, ама во принцип, имаме исти размислувања за многу нешта.
 

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Никогаш немам запознаено некој ист како мене сличен нормално дека имам, но не ми се верува дека живее некој на светот со кој што ги делиме истите ставови и размислувања, колку некој да е сличен сигурно има некој работи во кој не се согласуваме
 
Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.895
Поени од реакции
717
Гласав за не,бидејки двојник и да се препознаеш сам себе се различни работи.
Јас,во ниеден случај од сите луге што ги знам ,НИКОГАШ се немам препознаено сам себе.Доволно е да кажам дека сеуште да неможам да се сфатам себе,за да го сфатам и другиот како мене.Се чувствувам за дел поразличен од другите во однесувањето и мислам дека се тоа има врска со начинот на воспитувањето со што сам си градиш свои цели и карактер,карактерното однесување кон друштвото и нивните ставови,физичкиот изглед и.т.н Затоа и се гледам себе како многу позитивна личност во друштво,зборлест,хиперактивен :) , добродушен....и не сум нарцис :pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom