Ако немаш некој шо разбират онда имаш вештаци ќе си платиш 150е па ќе дојдет со тебе ќе видит ќе проценет, ќе ти кажет изи бизи.Тоа е проблемот ама кое е решението? Да речеме дека земаш добра плата, имаш доволно пари да земеш стан било каде во скопје. Како ке процениш дали зградата е градена како што треба? Ке читаш рекла-казала муабети на интернет? Што можам да направам за да не бидам „овца“ кога ке купам стан?
Во Америка 99% од куќите се "монтажни". Сосема различен пристап на градење. Има многу предности а една огромна мана, ако ти влезе влага/муфла, го еба ежоту америка има инспектори што ги плаќаат. Еден на инстаграм редовно ми искача. Куќи нови од 400к долари се тешки фушарии. Ретко нешто саглам.
Каде можам да најдам таков вештак во македонија? Може некој линк или име на фирма?Ако немаш некој шо разбират онда имаш вештаци ќе си платиш 150е па ќе дојдет со тебе ќе видит ќе проценет, ќе ти кажет изи бизи.
Де бе брат, имаш овластени од државава до приватнаци и консалтинг комп. За СК неам некое искуство со нив а и општо пошто си иам контакти и не ми требет , за во Охрид викнав пред некој месец да напрајт проценка пошо реновирав и мислев дека мајсторите ме злоупотребуваат во матријали и квалитет на работа.Каде можам да најдам таков вештак во македонија? Може некој линк или име на фирма?
ke si kupis od tie starite gradeni za oficeri na jna i ke go renoviras. ostaj tuka sto se zalat deka trebalo da se poeftini radi amortizacija, ne se zosto tie sto ziveat u niv si ja vrednosta i cenata.Тоа е проблемот ама кое е решението? Да речеме дека земаш добра плата, имаш доволно пари да земеш стан било каде во скопје. Како ке процениш дали зградата е градена како што треба? Ке читаш рекла-казала муабети на интернет? Што можам да направам за да не бидам „овца“ кога ке купам стан?
За да не дојдеме во позиција сите ние да станеме потенцијална овца за било што во државава не само кога се работи за купување на станови потребно е да се организираме и да протестираме, да го дигнеме нашиот глас и да и кажеме на власта (било која) дека ние,народот не се согласуваме со нивните грешки, намерни пропусти, мита и корупции.....А што правиме грото ние? Седиме дома пасивни, пратиме вести ама ништо не преземаме (тука таму по некое коментарче на социјалните мрежи), ќе кажеме нешто некаде и тука застануваме....Така не се менува ништо кон подобро во било која државаТоа е проблемот ама кое е решението? Да речеме дека земаш добра плата, имаш доволно пари да земеш стан било каде во скопје. Како ке процениш дали зградата е градена како што треба? Ке читаш рекла-казала муабети на интернет? Што можам да направам за да не бидам „овца“ кога ке купам стан?
Od 1992 godina e istiot muabetЌе купуваат, ќе купуваат, ко офци, па потоа ко ќе видат нема ќар од станчињата, ајдее ќе почнат да продаваат пак сите ко офци, еден ќе почне и сите по него нагрни на продажба, па ќе се срушат цените, ама тоа по 5-10 години, тука сме, памтете ми го зборот, ќе се преслушаме![]()
zosto sakame u kafic so kola da vlezime.Толку кукања на форумот, а не ми е јасно, зошто не си изградите куќи на периферија?
(Ете за на градежната мафија не ги пуните куферите)