Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.025
Поени од реакции
12.798
Тоа Ѓорче што им влегле со бетон, зградата ја залепиле без ниеден цм до постоечката зграда. Колку е тоа нормално, во случај на потреси. Па дури и да нема потреси, земјата работи, зградите не се врзани, контракции експанзии, влага (која пак влијае врз движење на објектите).... Ќе биде "интересно" со вакви дозволи.

Член од
24 август 2017
Мислења
637
Поени од реакции
1.475
Тоа е проблемот ама кое е решението? Да речеме дека земаш добра плата, имаш доволно пари да земеш стан било каде во скопје. Како ке процениш дали зградата е градена како што треба? Ке читаш рекла-казала муабети на интернет? Што можам да направам за да не бидам „овца“ кога ке купам стан?
Ако немаш некој шо разбират онда имаш вештаци ќе си платиш 150е па ќе дојдет со тебе ќе видит ќе проценет, ќе ти кажет изи бизи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.879
Поени од реакции
43.858
у америка има инспектори што ги плаќаат. Еден на инстаграм редовно ми искача. Куќи нови од 400к долари се тешки фушарии. Ретко нешто саглам.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
12.400
у америка има инспектори што ги плаќаат. Еден на инстаграм редовно ми искача. Куќи нови од 400к долари се тешки фушарии. Ретко нешто саглам.
Во Америка 99% од куќите се "монтажни". Сосема различен пристап на градење. Има многу предности а една огромна мана, ако ти влезе влага/муфла, го еба ежот

Член од
16 мај 2016
Мислења
478
Поени од реакции
638
Ако немаш некој шо разбират онда имаш вештаци ќе си платиш 150е па ќе дојдет со тебе ќе видит ќе проценет, ќе ти кажет изи бизи.
Каде можам да најдам таков вештак во македонија? Може некој линк или име на фирма?

Член од
24 август 2017
Мислења
637
Поени од реакции
1.475
Каде можам да најдам таков вештак во македонија? Може некој линк или име на фирма?
Де бе брат, имаш овластени од државава до приватнаци и консалтинг комп. За СК неам некое искуство со нив а и општо пошто си иам контакти и не ми требет , за во Охрид викнав пред некој месец да напрајт проценка пошо реновирав и мислев дека мајсторите ме злоупотребуваат во матријали и квалитет на работа.

Еве ти од златна книга, се надевам ќе ти е од помош

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.042
Поени од реакции
25.626
Тоа е проблемот ама кое е решението? Да речеме дека земаш добра плата, имаш доволно пари да земеш стан било каде во скопје. Како ке процениш дали зградата е градена како што треба? Ке читаш рекла-казала муабети на интернет? Што можам да направам за да не бидам „овца“ кога ке купам стан?
ke si kupis od tie starite gradeni za oficeri na jna i ke go renoviras. ostaj tuka sto se zalat deka trebalo da se poeftini radi amortizacija, ne se zosto tie sto ziveat u niv si ja vrednosta i cenata.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.187
Поени од реакции
870
За да не дојдеме во позиција сите ние да станеме потенцијална овца за било што во државава не само кога се работи за купување на станови потребно е да се организираме и да протестираме, да го дигнеме нашиот глас и да и кажеме на власта (било која) дека ние,народот не се согласуваме со нивните грешки, намерни пропусти, мита и корупции.....А што правиме грото ние? Седиме дома пасивни, пратиме вести ама ништо не преземаме (тука таму по некое коментарче на социјалните мрежи), ќе кажеме нешто некаде и тука застануваме....Така не се менува ништо кон подобро во било која држава

Член од
27 октомври 2017
Мислења
729
Поени од реакции
1.072
Толку кукања на форумот, а не ми е јасно, зошто не си изградите куќи на периферија?
(Ете за на градежната мафија не ги пуните куферите)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.123
Поени од реакции
3.856
Ќе купуваат, ќе купуваат, ко офци, па потоа ко ќе видат нема ќар од станчињата, ајдее ќе почнат да продаваат пак сите ко офци, еден ќе почне и сите по него нагрни на продажба, па ќе се срушат цените, ама тоа по 5-10 години, тука сме, памтете ми го зборот, ќе се преслушаме ;)

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.186
Поени од реакции
7.285
Становите нема да идат надоле затоа што се користат како средство за перење пари.

Нема мафијаш што нема неколку стана/згради на негово име, како ги стекнал никој не му е гајле битно ги има, па и празни да му стојат не му смета.

Да не почињам муабет за политичари што уште што немаат на име на близок роднина, жена, деца итн.. Така да и празни да стојат тоа е, не им смета, кога ќе притреба паричка еден ќе се продаде и така.

Ова може да се смени само ако се истражи потекло на овие станови, со кои пари се купени, па кога ќе се види дека се мафијашки купени/изградени државата да ги одземе и да ги даде на лицитација.

Нешто што нема теорија да се деси.

Член од
16 јули 2021
Мислења
412
Поени од реакции
858
Нема сценарио во кое паѓаат станови во Скопје. Скоро секој друг град можеби и да има, јесда не ми се верува, ама се гравитира околу Скопје, најдобар случај да има стагнација одреден период ако ептен нема побарувачка, ама паѓање - јок.

Член од
27 октомври 2017
Мислења
729
Поени од реакции
1.072
Ќе купуваат, ќе купуваат, ко офци, па потоа ко ќе видат нема ќар од станчињата, ајдее ќе почнат да продаваат пак сите ко офци, еден ќе почне и сите по него нагрни на продажба, па ќе се срушат цените, ама тоа по 5-10 години, тука сме, памтете ми го зборот, ќе се преслушаме ;)
Od 1992 godina e istiot muabet

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.042
Поени од реакции
25.626
Толку кукања на форумот, а не ми е јасно, зошто не си изградите куќи на периферија?
(Ете за на градежната мафија не ги пуните куферите)
zosto sakame u kafic so kola da vlezime.

Kajgana Shop

На врв Bottom