Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
^
^ Зависи од местоположба Зоте, мада мора бар да има неколку џандари кои ке патролираат лево десно, за секој случај, ама во строг центар побогу, поентата ми е дека ова е коинциденција што му се случило баш на србин, може било кој друг да е, ја, типов над мене, сеедно, апсурден е фактот што 10 души комотно можат да изгазат и да убијат човек на таква локација а од полицијата ни трага ни глас ...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Се мрдна светот, и порано имаше тепачки за девојка, за маса, за ич ништо, ама немало претепување до смрт.
Христовите Сведоци ги запишале Христовите Зборови во Светото Писмо кои ни укажуваат дека ќе дојде време ... !

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас не знам што се замарате со Охрид и со националности. Не се ни Охрид ни Србија виновни за ова, виновни се искомплексирани суштества што или немаат осет за самоконтрола или се толку глупи што не сфаќаат колкава е вредноста на еден човечки живот. Треба да се уапсат и да лежат затвор сите 20 души, па тогаш да ги видам. Безосетни. Па и јас да имам позади мене цела тајфа луѓе, не еден, можам десет души да истепам, ама што фајде? Ако мене побитно ми е дали околината ќе мисли дека ја сум голем фраер, не е проблемот до околината, до мене е.

?

..........

Гостин
Христовите Сведоци ги запишале Христовите Зборови во Светото Писмо кои ни укажуваат дека ќе дојде време ... !
Појасни се повеќе, ме стави во мисла навистина немам поим за што станува збор, ако сакаш малку поопширно, можеби тоа твое појаснување ќе стане клучот за појаснување или решавање на проблемите со кои е засегната ова тема..:smir:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Луѓе јас ова го сонував нокеска. И како што дечкото викал полиција полиција јас во сонот кажував, викајте брза помош, и после тоа починав.
Морници ме облазија, не сакам да го користам овој настан за фалење но навистина ми е многу слично со мојот сон. Откако ја прочитав оваа жална вест ми текна на мојот сон.
Искрени сожалувања за фамилијата и неговите блиски.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Чекај бе, ти бот си некој? Избацувања ко никад праиш:/

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Луѓе јас ова го сонував нокеска. И како што дечкото викал полиција полиција јас во сонот кажував, викајте брза помош, и после тоа починав.
Морници ме облазија, не сакам да го користам овој настан за фалење но навистина ми е многу слично со мојот сон. Откако ја прочитав оваа жална вест ми текна на мојот сон.
Искрени сожалувања за фамилијата и неговите блиски.
Чекај бе, ти бот си некој? Избацувања ко никад праиш:/ . морав.

иначе он топик, низ охрид има муабети дека некој од обезбедувањето е крив за сето ова, ама скоро цело обезбедубање биле алфи, па така полицијата ја заташка работата.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.595
не се охриѓани криви што неклое обезбедување не си ја завршило работата или пак полицијата
ама криви се оти сакаат пари а нејќат туристи
на шо личи кревет во подрум 600 денари, во будва е кревет со поглед на море 600 денари
ама и јас забегав од темата за беспари

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Не зборам поради наплив на емоции заради инцидентов, вакви настани секојдневно насекаде се случуваат.

Мојот став е дека Охрид треба подитно да се избрише од мапата на РМ и да им се подари на Албанците или пак подобра варијанта да се деколонизира, а потоа да се насели со питом народ од Источна Македонија.

Што изрод народ ќе беше, два пати по ред за комуњарите гласаат.
Утре искочи овде низ К.П. кд има многу народ за празников одма ќе се предомислиш

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Безвезе терате глуп муабет кога куцате ,,охриѓани, ги бркате туристите'', овие се вакви, македонците се такви, србите се такви. Ептен малоумно размислување.

Тепачки по дискотеки има насекаде, ванаби газди, ванаби Тони факинг Монтана фраери, пијанства, расправии, тоа го има буквално во секој град, во секоја држава (ајде нека е во рамки на Европа, ради тоа што нели се стремиме ние ко македонци да влеземе во тие европски кругови и алијанси), ама немам прочитано некаде да се има десено, еј стварно морници ме лазат кога ќе ја замислам сликата како типот бега и вика, ,,помош, полиција''. Не ми се верува, туристичко место, најатрактивна летна локација во ''европска'' Македонија, десетици илјади туристи, ти реков ми рече, а сред ЦЕНТАР човек бара помош и бега од толпа која сака да го убие, да го убие еј...

Не се криви охриѓани, крив е општо нашиов народ. Денес е турист од Србија, утре може да е нечиј брат, другар. Државните институции општо се крш, али полицијава е ептен. Додека пред мене продаваат хероин во центар на град, додека се блокираат улици и се пука со автомати ради некоја прослава, додека некој се дере и бара помош од полиција додека некој сака да го убие, полицијата мести марихуана дилери, или пак апси некои доктори. Јебига, Македонија...

?

..........

Гостин
Безвезе терате глуп муабет кога куцате ,,охриѓани, ги бркате туристите'', овие се вакви, македонците се такви, србите се такви. Ептен малоумно размислување.

Тепачки по дискотеки има насекаде, ванаби газди, ванаби Тони факинг Монтана фраери, пијанства, расправии, тоа го има буквално во секој град, во секоја држава (ајде нека е во рамки на Европа, ради тоа што нели се стремиме ние ко македонци да влеземе во тие европски кругови и алијанси), ама немам прочитано некаде да се има десено, еј стварно морници ме лазат кога ќе ја замислам сликата како типот бега и вика, ,,помош, полиција''. Не ми се верува, туристичко место, најатрактивна летна локација во ''европска'' Македонија, десетици илјади туристи, ти реков ми рече, а сред ЦЕНТАР човек бара помош и бега од толпа која сака да го убие, да го убие еј...

Не се криви охриѓани, крив е општо нашиов народ. Денес е турист од Србија, утре може да е нечиј брат, другар. Државните институции општо се крш, али полицијава е ептен. Додека пред мене продаваат хероин во центар на град, додека се блокираат улици и се пука со автомати ради некоја прослава, додека некој се дере и бара помош од полиција додека некој сака да го убие, полицијата мести марихуана дилери, или пак апси некои доктори. Јебига, Македонија...
Добар пост си напишал, но сепак не е се до полицијата во вакви ситуации, знаеме сите колку ни се спалатни нашиве полицајци и општо колку МВР си ја врши работата.....
Но има многу градови, побезбедни навидум под контрола на нивните министерста за внатрешни работи, а сепак со најголем процент на убиства во светот..

Се е до свеста и културата кај народот, се додека имаме ШАБАНАРИЈА имаме и тони монтана, кристијан голубович, и на мајка им ******* фраери (луге со пречки во развој)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Тотално залутана дискусија. Едните случајот го користат за да се докажат колку македонците се посилни од србите, други за да ја искажат омразата према охриѓани трети за неспособноста на Охрид за туризам. Овој случај немаше да добие национален контекст доколку се работеше за некој Крстиќ ( србин) од Скопје. Така да националноста одма се исклучува. Овде може само да збориме за нечовечност, бидејќи 10, 20 или 30 души да газат еден човек тоа другачии неможе да се окрарактеризира. Сигурно меѓу тие 20, 30 души имало и срби и македонци. Ја неможам да замислам тепачка два на еден, ја не би можел да живееам со себе доколку бидам во група која тепа еден човек. Ферско тепање се знае, еден на еден и тачка. Така да смирете страсти, овде нема ништо на национална база затоа што срби не се мрзат со македонци туку си се работи за типичен кретенизам без разлика од која страна дошол. Охрид како таков е најпосетен од срби и не верувам дека тоа ќе се промени во иднина. Исто ми смета што некој медиуми случајов го користат за дотолчување на Охрид.

Еве во прилог ги постирам коментарите на РТС:

пошаљи одговор Saucesce, iz Skopja

Ovo nije smelo da se dogodi.Ugasen je jedan mladi zivot. Otisao na odmor i umesto da se lepo provede ... Mislim i na njegove roditelje.Zao mi je, mnogo mi je zao .

(петак, 27. авг 2010, 22:27)
anonymous [нерегистровани]
пошаљи одговор Ohrid

Ima neke spekulacije da su u tuci ucestvovali i pripadnici makedonskog MUP-a..
Samo da znate sta se radi ovde.. u Stipu su ukinuli policisku edinicu Alfa zato sto su uzimali i tukli ljude bez razloga... nije stvar samo u ovome sta se desilo sad.. desile su se mnogo ruzne stvari pre... ovo nije na dobro, i potpuno je u pravu gradonacelnik Ohrida.. osim toga, sta god da je uradio ovaj beogradanin, ne mogu razumeti zdravu svest i pamet onima koji su ga pretukli do smrt.. sramota...

(петак, 27. авг 2010, 21:52)
Darko [нерегистровани]
пошаљи одговор Jako mi zao

Jako mi je zao zbog svega, stvarno je katastrofa i sa klubovima i sa policijom, nadam se da ce biti sve u redu i da ce se naci i kazniti pocinioci... koljemo jedni druge, vise smucilo mi se sve i u makedoniji i u srbiji
pozdrav Beograd, Ohrid, Belgija

(петак, 27. авг 2010, 21:42)
Stobi [нерегистровани]
пошаљи одговор

пошаљи одговор Трагедија на Охриду

zalosno.soucestvo do familijata

(петак, 27. авг 2010, 20:52)
Елена Охрид [нерегистровани]
пошаљи одговор Саучешче

Сочвувство за загинатото момче.
Свима нама у Охриду је јако жао због тога, и сви су потресени, и револтирани.
Поштујем разумевање српског народа,зато што још нема званичне информације(јесу ли биле две српске групе или не), а овде су се сви бацили на нас са најгрдијим речима.
Са друге стране, сваки клуб без обзира у главном граду, у туристичком центру, или у најнањем граду.. свугде, треба све више да контролише, алкохол, понашање, запослене.. итд, а и полиција више да припази на ночних клубова..
Још једном, веома жалим што се ово десило у мом граду. Очекујем да се најбрже сазнају кривце и да буду кажњени.

(петак, 27. авг 2010, 20:51)
пошаљи одговор Turista 2

I ja sam ovog leta bio u Ohridu i mogu reci da nosim sjajne utiske. Ljudi su ekstra ljubazni, usluga sjajna, mesto je fantasticno. Ni u jednom trenutku nisam osetio nikakvu nelagodu na nacionalnoj osnovi, naprotiv, sto bi se reklo, osecao sam se kao kod kuce. I ja i moja porodica.
Tuzno je ovo sto se dogodilo, ali to nema veze sa Ohridom.
I sledece godine eto mene tamo.

(петак, 27. авг 2010, 20:37)
пошаљи одговор dosta

Dosta vise tih tuca, e bas smo ko divljaci.

(петак, 27. авг 2010, 20:21)
DrAca [нерегистровани]
пошаљи одговор podrzavam

tako je, policija treba da radi svoj posao.

(петак, 27. авг 2010, 20:20)
DrAgan [нерегистровани]
пошаљи одговор turista

makedonci ostajemo dobri, a mene eto i sledece godine na ohrid. ohrid i mestani su gostoljubivi

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Јадно и бедно!

Дискусијата е исцрпена доколку воопшто имаше таква.

Ако во меѓувреме има важни и новости, повторно ќе ја отвориме темата.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
МВР со кривични пријави за убиство против осум лица:

Охридската полиција поднесе кривични пријави за „убиство“ против осум лица за вчерашното претепување до смрт на српскиот турист Дејан Новаковиќ (1976) од Белград.

Седуммина од пријавените се македонски државјани кои се веќе приведени, а еден српски државјанин кој засега е недостапен на надлежните. Еден од нив е осомничен и за „помагање на сторител по извршено кривично дело“, соопшти МВР.

Заедно со доказниот материјал во текот на денов пред надлежниот истражен судија ќе бидат изведени охриѓаните К.М.(1976), Н.Ѓ.(1984), Ш.П.(1980) од с.Велгошти, Ј.И.(1984), Ч.Б.(1984) од с.Мешеишта, Ш.Ј.(1979) од с. Велгошти и Ѓ.Ј.(1985) од с.Мешеишта, а по Ѓ.Д.(1981) од Лесковац, Србија, ќе биде распишана потерница.

Осомничените биле идентификувани доцна синоќа.

Според првичните наоди од обдукцијата врз телото на починатиот, потврдено е дека срцето престанало да работи како резултат на силен удар со тврд и тап предмет во градите, додека при извршениот лекарски преглед врз другарот на починатиот нема констатирано тешки телесни повреди.

При увидот што го извршиле СВР Охрид, јавен обвинител и истражен судија, во клубот „Куба Либре“ лоциран на ул. „Партизанска“, како и во неговата поблиска и поширока околина, се пронајдени и подигнати траги од крв и е извршено фотографирање на местото.

Во текот на истрагата на разговор се повикани 25 сведоци, а е извршен разговор со вкупно 43 лица (осомничени, сведоци, вработени во објектот, оштетениот). Одземен е целокупниот систем за снимање во клубот „Куба Либре“ кој ќе биде доставен до одделот з акрим техника при МВР за преглед на хард дискот бидејќи е избришан видео записот за критичниот период. Одземени се и прегледани видео снимки од повеќе објекти во околината на ноќниот клуб „Куба Либре“, извршен е претрес во дом и други простории кај седум осомничени лица по претходно обезбедена наредба за вршење претрес од Истражен судија, а во тек е изготвување барање за обезбедување наредба за вршење претрес кај други две лица.

Во текот на истрагата, времено се одземени делови од облека (маици, фармерки, патики) од четири лица кај кои е извршен претрес, за да изврши анализа, земена е плунка за ДНК анализа од 5 лица, а од 3 лица земени се микротраги од под нокти

Полицијата од преземените мерки и активности констатирала дека околу три часот вчера изутрината во физичката пресметка пред влезот од објектот, осуммината осомничени физички го нападнале Дејан со удари со раце и нозе, соборувајќи го на плочникот пред влезот од објектот. Сакајќи да му помогне, неговиот другар Г.П. се обидел да го извлече од опкружувањето, но и тој бил физички нападнат од истите лица. Во тој момент Дејан успеал да се оттргне и се дал во бегство упатувајќи се кон градскиот плоштад и по уллицата „Свети Климент Охридски“, скршнал пред обложувалницата „Премиер“, ја поминал ул.„Бул.Македонски Просветители“ и стигнал пред влезот на објектот од Поштата, каде го стигнале осомничените, го собориле на плочникот и со удари со раце и нозе во пределот на телото му нанеле тешки телесни повреди, од кои починал на лице место.

По настанот осомничениот Н.Ѓ. со намера да им помогне на лицата учесници во настанот да не бидат откриени, ја избришал датотеката од компјутерот во кое стои видео записот од безбедносните камери поставени во ноќниот клуб, а се однесува на критичниот период кога е сторен настанот. Исто така и наредил на вработената во објектот како хигиеничарка да ги исчисти трагите од крв во дел од објектот каде што немала задолжение да чисти.

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=23963

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Aj da vidime kogo i kolku ke osudat.Samo da ne se kine povtorno tamu deka e najtenko i da neudrat povtorno po onie koi nemat vujkovci vladiki.

Kajgana Shop

На врв Bottom