Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
^ значи имало и охриѓани и срби во тепачката??
ме чуди како не успеал да налета на некоја полициска патрола починатиов а гледам многу пат има истрчано
во секој случај РИП и вакви случки да се намалат во вакви градови и туристичко-култрни центри

М

Мартин`

Гостин
По настанот осомничениот Н.Ѓ. со намера да им помогне на лицата учесници во настанот да не бидат откриени, ја избришал датотеката од компјутерот во кое стои видео записот од безбедносните камери поставени во ноќниот клуб, а се однесува на критичниот период кога е сторен настанот. Исто така и наредил на вработената во објектот како хигиеничарка да ги исчисти трагите од крв во дел од објектот каде што немала задолжение да чисти.
Сега на „фраеров“ нека му лупнат максимална казна па нека скапе таму, мене ми изгледа како сепак сопственикот да го предизвикал инцидентот.. во клубот се скарале две групи на Срби според информациите и сега едниот бил познаник на сопствеников откако го вишол тоа го активирал обезбедувањево при излегувањето веќе починатиот бил турнат при што неговиот другар го дигнал и почнале да бегаат и ги стасале. Само се плашам се да не остане на ова зошто некој спомна и Алфи и слично да не испадне после дека хард дискот е оштетен и неможат да се прочитаат податоците од истиот.

Катастрофа така е кога ставаат обезбедување со 8-мо оделение, и кога сите наркомани, дилери што беа сега ги пикнаа да бидат обезбедување со еден глуп курс завршен.. и сега истите глумат некое лудило.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Vo sekoja normalna zemja na ovoj svet koga ima incident sopstvenikot e DOLZEN da ja izvesti policijata zatoa sto OBEZBEDUVANJETO ima ingerencii samo da gi izvadi onie koi go narusuvat redot i mirot vo lokalot do pred vrata , a od pred vrata nemat veke nikakvi ingerencii.
Osven toa koj gi ovlastuva i niv a i nivniot gazda da delat pravda? Mislam deka za toa si ima policija.
Sepak zaklucok e deka diskotekite i kaficite ni se se poopasni poradi nesoodvetni vlasnici na istite.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Премногу насилство во така мала држава-помалку од еден Белград. Видоа некои дека насилството се исплати (иако требаше да важи она crime does not pay, македонската поговорка е crime does pay) па дивеат низ државата -од кумановско, скопско, кочанско...до најново охридско. Кога луѓе како Тица шетаат слободно без пресуда, кога низ пола охридски центар немало ниеден полицаец...не очекувам никакво подобрување. Жалосно за младичот и неговото семејство...а ние сеуште ќе ги трпиме ваквите момци и нивните газди. Мораме. Велат (како што велеа за бугарите и мафијата) дека некои држави имаат криминалци, кај нас криминалците си имаат држава.
И еден текст од охридски сајт во кој мислам дека има доволно вистина (конкретно за Охрид, но тоа би важело за цела Македонија) да се подразмислиме
Кукавиците напаѓаат во глутница !

.....Овие изроди и слични на нив ни ги дрогираат,тепаат и понижуваат децата и за нив не треба да има место на нашите улици......

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Не можеме да го анализираме случајов кога не сме биле присутни на лице место и да знаеме што точно се случило, освен дека е убиен 34 годишен турист од Србија. Но едно е јасно, завршување со убиство е премногу, без разлика дали дечкото од Србија и се додворувал на некоја зафатена риба, во Скопје барем во еден викенд насобрано од сите дискотеки и клубови, такви ситуации има најмалку 50тина, по што се доаѓа до кратка вербална расправија или турканица... журот си продолжува.
Дали се работи за нешто повеќе, иако не верувам дека Србинот е виновен во оваа ситуација, или алкохолот си го завршил својот дел споено со преку-умерената доза на фураџискиот карактер.

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
46
Сега на „фраеров“ нека му лупнат максимална казна па нека скапе таму, мене ми изгледа како сепак сопственикот да го предизвикал инцидентот.. во клубот се скарале две групи на Срби според информациите и сега едниот бил познаник на сопствеников откако го вишол тоа го активирал обезбедувањево при излегувањето веќе починатиот бил турнат при што неговиот другар го дигнал и почнале да бегаат и ги стасале. Само се плашам се да не остане на ова зошто некој спомна и Алфи и слично да не испадне после дека хард дискот е оштетен и неможат да се прочитаат податоците од истиот.

Катастрофа така е кога ставаат обезбедување со 8-мо оделение, и кога сите наркомани, дилери што беа сега ги пикнаа да бидат обезбедување со еден глуп курс завршен.. и сега истите глумат некое лудило.
Какви Алфи бре луѓе, работеле на врата, ццц, само да се оцрнува нивната работа и ништо друго, па во Охрид воопшто и не постојат Алфи како единица, а не пак да работат и на врати. Впрочем, пратени се скопските сега таму за да помогнат во расчистување на случајот, што како што видовме веќе и се случува.
Единствено е виновно обезбедувањето на клубот, а да постоеја алфи во охрид сигурна сум дека на 3 метра од клубот се ќе беше завршено
Ве молам престанете со такви шпекулации, зошто гледам такви дезинформации веќе се префрлаат и во српските медиуми и нивниот народ

M

mar30

Гостин
na site tepaci po edno elektricno stolce da se odmorat malce ili pak dozivoten so moznost za pomiluvanje so besilka

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Mizerni goveda - sram za Ohrid i ohrigjani - losha slika za Makedonija - i ne im e prv pat vaka „ljubezno# da gi prechekuvaat gostite - ko da nekoj doshol da im go zazeme gradot, si ja branat teritorijata i gi napagjaat turistite - site pritvoreni da skapat vo zatvor- debilni faci

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
На телевизија ги видов тепачите, ги носеа од полициско комбе во судска зграда.
Сите 2 на 2, со ќелавици, значи или алфи или локални мафијаши/мангупи. Бандата која тепала сигурно не била спонтано собрана. Моја проценка е ако не биле обезбедување онда најверојатно биле рекетари за газдата на дискотеката.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Моментот со хард дискот ме плаши и мене. Ми мириса дека со тоа ќе ја заташкаат работата. Општо познато е дека дилетанти, багабонти, мафијаши и што ти не владеат во цела Македонија, бидејќи се под закрила на некои си органи блиски до власта (минатата, сегашната или било која). И кога ќе направат некој злочин, никогаш не сносат последици, туку одеднаш некако снемува докази.

Ебати државата, ебати. Да не можеш во дискотека да излезеш и да се чуствуваш безбедно. И мене многу пати вратари ми се заканувале и ми изигравале Џек и сум бил сведок како невини луѓе што сакаат да влезат ги туркаат и омаловажуваат, ама се додека си ќути ме и ќе си трпи ме.

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
друже тука си грешка :) порано сите ВОЈНИ започнувале поради девојка :)
некој очигледно могу му оде историјата.Точно е тоа дека сите војни почнувале за тиа ЖЕНИ.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
На телевизија ги видов тепачите, ги носеа од полициско комбе во судска зграда.
Сите 2 на 2, со ќелавици, значи или алфи или локални мафијаши/мангупи. Бандата која тепала сигурно не била спонтано собрана. Моја проценка е ако не биле обезбедување онда најверојатно биле рекетари за газдата на дискотеката.
Да се биле алфи ќе се ги тепале и двете страни и немало е да има загинат само повредени .Иначе обичните цајкани што ги глеам овде у градот чекат да заврши тепачката па после да приведат за спречување нема шанси да се умешат

Z

Zona Pelucida

Гостин
Едно е јасно, имаме неспособна полиција, во која багабонтите се вработуваат и оние со партиски книшки, и што да се очекува од такви луѓе. Сеа и да ги најдат виновниците, ќе ги пуштат на слобода, исто како што беше со тепачката у Процес пред неколку години. Да ти е страв да се разболеш и да ти притреба полиција у државава, буквална анархија се шири, секој си прави што сака. Како и да е бог да го прости човекот, не ми е јасно како може некој до толку да нема грам памет, да живее за моментот и да не мисли на последиците, тоа е сељачана невидена.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
И овој закон е интересен ...

Ако те нападнат и се браниш - исто одговараш = за учество во тепачка т.е. нарушување на јавен ред и мир

Ако оставиш да те тепаат - не одговараш

Па сеа види шо ти се исплати ..

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
И овој закон е интересен ...

Ако те нападнат и се браниш - исто одговараш = за учество во тепачка т.е. нарушување на јавен ред и мир
Да и ке си платиш казна ако на се лажам 800 евра.Се ствара тотална дисфункција на општеството.Се повеке цајкани се вработуваат со врски,и никој не го боли за ништо.Мака немаат.А пак од нивна гледна точка знам дека не смеат да пукаат со пиштол колку што знам во заебани ситуации.Така имам слушнато.Како и да е,очигледно некој си игра заебанции со закониве.

Kajgana Shop

На врв Bottom