Тотално залутана дискусија. Едните случајот го користат за да се докажат колку македонците се посилни од србите, други за да ја искажат омразата према охриѓани трети за неспособноста на Охрид за туризам. Овој случај немаше да добие национален контекст доколку се работеше за некој Крстиќ ( србин) од Скопје. Така да националноста одма се исклучува. Овде може само да збориме за нечовечност, бидејќи 10, 20 или 30 души да газат еден човек тоа другачии неможе да се окрарактеризира. Сигурно меѓу тие 20, 30 души имало и срби и македонци. Ја неможам да замислам тепачка два на еден, ја не би можел да живееам со себе доколку бидам во група која тепа еден човек. Ферско тепање се знае, еден на еден и тачка. Така да смирете страсти, овде нема ништо на национална база затоа што срби не се мрзат со македонци туку си се работи за типичен кретенизам без разлика од која страна дошол. Охрид како таков е најпосетен од срби и не верувам дека тоа ќе се промени во иднина. Исто ми смета што некој медиуми случајов го користат за дотолчување на Охрид.
Еве во прилог ги постирам коментарите на РТС:
пошаљи одговор Saucesce, iz Skopja
Ovo nije smelo da se dogodi.Ugasen je jedan mladi zivot. Otisao na odmor i umesto da se lepo provede ... Mislim i na njegove roditelje.Zao mi je, mnogo mi je zao .
(петак, 27. авг 2010, 22:27)
anonymous [нерегистровани]
пошаљи одговор Ohrid
Ima neke spekulacije da su u tuci ucestvovali i pripadnici makedonskog MUP-a..
Samo da znate sta se radi ovde.. u Stipu su ukinuli policisku edinicu Alfa zato sto su uzimali i tukli ljude bez razloga... nije stvar samo u ovome sta se desilo sad.. desile su se mnogo ruzne stvari pre... ovo nije na dobro, i potpuno je u pravu gradonacelnik Ohrida.. osim toga, sta god da je uradio ovaj beogradanin, ne mogu razumeti zdravu svest i pamet onima koji su ga pretukli do smrt.. sramota...
(петак, 27. авг 2010, 21:52)
Darko [нерегистровани]
пошаљи одговор Jako mi zao
Jako mi je zao zbog svega, stvarno je katastrofa i sa klubovima i sa policijom, nadam se da ce biti sve u redu i da ce se naci i kazniti pocinioci... koljemo jedni druge, vise smucilo mi se sve i u makedoniji i u srbiji
pozdrav Beograd, Ohrid, Belgija
(петак, 27. авг 2010, 21:42)
Stobi [нерегистровани]
пошаљи одговор
пошаљи одговор Трагедија на Охриду
zalosno.soucestvo do familijata
(петак, 27. авг 2010, 20:52)
Елена Охрид [нерегистровани]
пошаљи одговор Саучешче
Сочвувство за загинатото момче.
Свима нама у Охриду је јако жао због тога, и сви су потресени, и револтирани.
Поштујем разумевање српског народа,зато што још нема званичне информације(јесу ли биле две српске групе или не), а овде су се сви бацили на нас са најгрдијим речима.
Са друге стране, сваки клуб без обзира у главном граду, у туристичком центру, или у најнањем граду.. свугде, треба све више да контролише, алкохол, понашање, запослене.. итд, а и полиција више да припази на ночних клубова..
Још једном, веома жалим што се ово десило у мом граду. Очекујем да се најбрже сазнају кривце и да буду кажњени.
(петак, 27. авг 2010, 20:51)
пошаљи одговор Turista 2
I ja sam ovog leta bio u Ohridu i mogu reci da nosim sjajne utiske. Ljudi su ekstra ljubazni, usluga sjajna, mesto je fantasticno. Ni u jednom trenutku nisam osetio nikakvu nelagodu na nacionalnoj osnovi, naprotiv, sto bi se reklo, osecao sam se kao kod kuce. I ja i moja porodica.
Tuzno je ovo sto se dogodilo, ali to nema veze sa Ohridom.
I sledece godine eto mene tamo.
(петак, 27. авг 2010, 20:37)
пошаљи одговор dosta
Dosta vise tih tuca, e bas smo ko divljaci.
(петак, 27. авг 2010, 20:21)
DrAca [нерегистровани]
пошаљи одговор podrzavam
tako je, policija treba da radi svoj posao.
(петак, 27. авг 2010, 20:20)
DrAgan [нерегистровани]
пошаљи одговор turista
makedonci ostajemo dobri, a mene eto i sledece godine na ohrid. ohrid i mestani su gostoljubivi