Србија го откачи НАТО

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
А шо ќе им е нато ? 78 дена нато маваше со се што има уште фалеа нуклеарки да опнат и еве го резултатот

Не само што се горди туки се и способни да се бранат
Факе е дека договорот во Куманово потпишан ги спаси Нато-вците од срамотилуци

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.570
Поени од реакции
11.587
Никогаш не сум им симпатизирал на Србите, но дека имаат муда тоа е факт. Е*и го Нато!
абе еби ги да али да не испадне работава ко со Романија и Бугарија. земји потполно неспремни за влез али влегоа зашто се мислеа на која страна да се стават и американциве набрзинка ги примија :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Братучетка ми студираше во Германија и рекла нешто Австрија и Германциве сол ја направиле.. И рекле каква Австрија, тоа е Германија и демек се чека официјално да се објави четвртиот Рајх.
Поимот Првиот рајх го означува Светото римско царство траело од 962 година до 1806 година. Во Светото римско царство владееле Хабзбурзи. За Светото римско царство, Волтер рекол, дека ниту е свето, ниту е римско, ниту е царство.
Поимот Вториот рајх го означува Германското царство од 1871 до 1918.
Третиот рајх е времето на Хитлер 1933 до 1945
Така да поимот четвртиот рајх е бесмислица и тоа на твојата Братучетка и го рекол некој кој немал поим . Едноставно времињата на царствата и рајховите се минато.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
А шо ќе им е нато ? 78 дена нато маваше со се што има уште фалеа нуклеарки да опнат и еве го резултатот

Не само што се горди туки се и способни да се бранат
отпорот беше залуден,НАТОвци ја загадија почвата,воздухот,водата за идните поколенија

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
50% сум Србин,и ја подрзувам оваа политика на Србија! А тоа оти се горди....ихиии гордоста е 1 место,изразена преку национализмот...кога е во прашање обединетост,кај нив нема црвена зведа и партизан,нема левица и десница,милошевичи титовичи,кога се борат се борат и вази Еден за сите,сите за еден,што во нашата итекако глупа дрзава предводена од самобендисани особи никогаш не би успеало!Србин не дозволува мешање на американец или французин во политиката,каде од друга страна Македонец моли за мешање на друг во политиката...ДА сме искрени,тоа е реалноста,тоа е како ја дозивувам барем јас! И да ме прашаш каде би сакал да зивеам,не прашувај подобро,Србија е мојот избор...
Ќе залам зашо татко ми решил да се преселиме во Македонија вечно...да имам свои средства,пут под ногу и у републике Српске!
Од вакви ни е глупа државата ?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Па како да сакаат да бидат во НАТО кога беа бомбардирани баш од НАТО... они на своја кожа си ја искусија "правдата" на нато.. не се глупави како нас да потклекнуваат.
Како тоа ние сме потклеткале кога нас никој не не бомбардирал??
--- надополнето: 5 август 2012 во 01:50 ---
50% сум Србин,и ја подрзувам оваа политика на Србија! А тоа оти се горди....ихиии гордоста е 1 место,изразена преку национализмот...кога е во прашање обединетост,кај нив нема црвена зведа и партизан,нема левица и десница,милошевичи титовичи,кога се борат се борат и вази Еден за сите,сите за еден,што во нашата итекако глупа дрзава предводена од самобендисани особи никогаш не би успеало!Србин не дозволува мешање на американец или французин во политиката,каде од друга страна Македонец моли за мешање на друг во политиката...ДА сме искрени,тоа е реалноста,тоа е како ја дозивувам барем јас! И да ме прашаш каде би сакал да зивеам,не прашувај подобро,Србија е мојот избор...
Ќе залам зашо татко ми решил да се преселиме во Македонија вечно...да имам свои средства,пут под ногу и у републике Српске!
Што не дозволува србин?? Мешање во политика?? Па Косово како им го земаат ,без мешање??Горди биле?? Па Косово го признаа(неформално) ,за која гордост збориме??

Србија до Токија а уствари Ко Нокија..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Аман па ти, а се спомне Србија, веднаш рипаш :pos:
Не збори нелогичности. Коридорот 4 НИКОГАШ не може да го замени коридорот 10, зошто заобиколувањето на Србија преку Романија и после преку Бугарија е подолго за 500 км.
А дека во Романија ќе има наскоро автопат, тоа може да го сонуваме, особено што ЕУ не може ниту буџетите на своите членки да ги исфинансира, не па ќе граделе автопати.
Не рипам,гледам како уште некои луге шират jго митови и легенди.
Не само што може,но веке се слочува + ке се слочува се повеке и повеке. Самите срби тоа го разбираа.
Srbija mora u što kraćem roku da završi putni Koridor 10 jer će u protivnom sasvim izgubiti centralnu poziciju u tranzitnom saobraćaju kroz jugoistočnu Evropu.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=04&dd=24&nav_id=426696
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2008&mm=12&dd=30&nav_id=337044
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=11&dd=22&nav_id=559928
Или ако сакаш и другиот транзитен коридор от Истамбул преку Софиja, па Белград. И тамо се оди веке ком заобиколуването на Србиja.
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=05&dd=10&nav_id=608172
Е, ова во болд ме спука от смев... не само што може да ги финансира, а и во моментот финансира државите от източниот блок за изградба на автопутеви и пруги.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Не не , сепак Србија ако ги затвори своите граници , цела Европа ќе биде блокирана , Србија е централното подрачје на светот , останатиот дел е непробијна џунгла , кај и да вртиш мораш низ Србија , или ќе треба да вртиш преку Америка.

Битушанец логика.

Мене пак не ми е јасно , зошто Србија исполнува некои стандарди во својата војска , велејќи : Исполнуваме НАТО стандарди.

Ако го имаат откачено НАТО и одлучени се за Русија , зошто не исполнуваат руски стандарди , туку НАТО ?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Значи тука бил крајот на САД и НАТО , во центарот на Балканот-Србија.

Што ќе прават НАТО без Србија ја не знам , никој не може да ги замени србите и Србија, ова е крај.

Ова ти е исто како bitushanec да ја откачи Шарапова. А ние да се секираме , што ќе прави сега кутрата Шарапова без стратешкиот член на Кајгана форумот.
Тоа што имаш вродена омраза кон Србите не ти го прави релевантно мислењето.
Албанија им беше уште помалку важна на НАТО, ама ја примија и неа и Хрватска. А во НАТО се и Грција и Турција, ако се контраат со децении. Ако си малце паметен ќе увидиш нешто од сета таа ситуација.
НАТО си го затвори медитеранот целосно, се’ до Сирија, сите држави кои излегуваат на Средоземното и околните мориња се членки на НАТО. Стратешки си се осигураа. А ти убедувај си се себеси оти Албанија или Хрватска ја примија во НАТО оти повеќе вреди и е повеќе заслужна од Србија.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
абе еби ги да али да не испадне работава ко со Романија и Бугарија. земји потполно неспремни за влез али влегоа зашто се мислеа на која страна да се стават и американциве набрзинка ги примија :)
Ние не ни мислиме, едноумие до коска. Ако некој каже дека е против ЕУ и НАТО тоа е казнив грев на бојкот во државава. Одма добиваш осуда максимална преку медии, како во комунзмот. Прво се оцрнува па после се друго...Не можеш да имаш различно мислење, осуден си пред да си виновен. Да решеа нас да не прават набрзинка одамна да бевме копиле во ЕУ како Бугариве и Романциве. Додека не си го средиме проблемот со името, а после тоа да ни измислат уште некој проблем и т.н. Мислам дека никогаш нема да влеземе во ЕУ. За НАТО не сум сигурен, но е исто, можеби после 10-15 год. ако тогаш постојат како организации НАТО и ЕУ. Нашиве немаат муда во ОН да го сменат името. Ама тоа е друга тема и да не влегуваме длабоко во политика.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.507
Поени од реакции
9.323
Факе е дека договорот во Куманово потпишан ги спаси Нато-вците од срамотилуци
да да, ха хааааааааха америве се дереа на цел глас, аман немојте повеке, ха ха абе вие нормални сте што лупате тука, Србија вака, така, ..... сте прочитале ли некогаш српски весник или слично да видите што се случува таму и колку е народот обединет, или Партизан и Звезда умот до таму ви го имаат испрано така да не сте во состојба за нормално размислување.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
отпорот беше залуден,НАТОвци ја загадија почвата,воздухот,водата за идните поколенија
Тоа што користеа бомби со осиромашен ураниум во цивилни цели е само една од многуте кукавички постапки на НАТ.Овциве.
Ејјјј најмоќната воена алианса мораше да се здружи со терористи за да нанесе некоја минимална штета .... Патетично

За сите хејтери еден поздрав

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Тоа што користеа бомби со осиромашен ураниум во цивилни цели е само една од многуте кукавички постапки на НАТ.Овциве.
Ејјјј најмоќната воена алианса мораше да се здружи со терористи за да нанесе некоја минимална штета .... Патетично

За сите хејтери еден поздрав

Србите можеби се еден од највоинствените народи на светот и прилично добро го прават тоа,само што штетата што ја нанесе НАТО е огромна и некако се ќути од политичарите и медиумите во врска со муницијата која ја користеше НАТО при бомбардирањето на регионов......за тоа треба да се бара оштета како вршење на геноцид на идните поколенија на овие простори.........за жал извршена е страшна контаминација....

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Србите можеби се еден од највоинствените народи на светот и прилично добро го прават тоа,само што штетата што ја нанесе НАТО е огромна и некако се ќути од политичарите и медиумите во врска со муницијата која ја користеше НАТО при бомбардирањето на регионов......за тоа треба да се бара оштета како вршење на геноцид на идните поколенија на овие простори.........за жал извршена е страшна контаминација....
Епа братче и Американците се доста воинствен народ а до сега не сум слушнал страната која ја изгубила војната да бара оштета.

Член од
22 јули 2012
Мислења
115
Поени од реакции
30
Па како да сакаат да бидат во НАТО кога беа бомбардирани баш од НАТО... они на своја кожа си ја искусија "правдата" на нато.. не се глупави како нас да потклекнуваат.
нормално дека искусија , него и тука има политики

Kajgana Shop

На врв Bottom