епа ако не се задолжителни онда зашто пишуваат казни ??? од неукост??? и утре ден кога ке ти пишат казна значи треба да ја платиш од неукост??? инаку извршител ти доаѓа дома.. КОЈА Е ЛОГИКАТА ???Не се задолжителни тие, имаше пред 2-3 месеца известување од МВР,а тоа со казните што ги пишувале биле од неукост на полицајците, инаку нема потреба задолжително да се носат во кола.
Moже ако се сака... битно е кога ги носат документите од авто школата во мвр. Потоа, се е до службеникот. Јас кога полагав, истиот ден документите беа однесени во МВР Битола, а службеникот што ги пишува му е на татко ми пријател, па јас ка добив возачката експресно (вчера полагав, денес возачка ), но останатите сигурно ги маткаа по 1 недела.Неможеш на 20 да полагаш а на 22 да земеш возачка, барем мене ми рекоа дека тбреа минимум 7-10 дена доека ми стаса возачката.
Јас зборам за во Америка, веќе имам закажано на 22 јуни полагам во 8 саат сабајле и ако положиш одма добиваш потврда дека можеш да возиш а после неколку дена по пошта ти ја испраќаат возачката(картичката)Неможеш на 20 да полагаш а на 22 да земеш возачка, барем мене ми рекоа дека тбреа минимум 7-10 дена доека ми стаса возачката.
Mislam deka e vo Televizija, kaj sto gi davaat vozackiteКај се вади, собраќајна книшка во Скопје, за собраќајни прекршоци и казенени поени ?
шојма то врска со прекршоци и казни? Ти залепија да донираш некое евронче во буџетот на Р.М?iznervirana sum od soobrakajcive do maksimum
Da ne ne te stopiraat ic, moze ne ti obrakaat vnimanie loliznervirana sum od soobrakajcive do maksimum
Во Велес полагањата на полигон и градска вожња се секој четврток, а потврдите ги даваат во понеделник.Moже ако се сака... битно е кога ги носат документите од авто школата во мвр. Потоа, се е до службеникот. Јас кога полагав, истиот ден документите беа однесени во МВР Битола, а службеникот што ги пишува му е на татко ми пријател, па јас ка добив возачката експресно (вчера полагав, денес возачка ), но останатите сигурно ги маткаа по 1 недела.
А да... заборавив, сега возачките се нови, така да додека се изработи е бавен процес. Плус незнам дали има во сите градови опција за изработка или ги праќаат во Скопје. Ако е она второто, пошта испраќаат еднаш неделно, и еднаш неделно добиваат пошта од Ск, па ако си малер да ја однесеш возачката во среда, а поштата се испраќа во вторник, ке ти седи 6 дена во локалното мвр додека да се прати, па потоа додека ја сработат и ја вратат може да помине и месец.
Да. Исто така и забраната за управување со возило во периодот 23-06.Едно прашање, уште важи забраната за посилно возило од 100 bhp за возачи почетници ?