Mi kaza toj ne vazat poenite ..baska nemase niso zapisano u zapisnikot za poeni ili paricna kaznaа проба со записникот да одиш во ПС Лисиче да ти напишат во книшка поени ??? Има рок за тоа ...
Mi kaza toj ne vazat poenite ..baska nemase niso zapisano u zapisnikot za poeni ili paricna kaznaа проба со записникот да одиш во ПС Лисиче да ти напишат во книшка поени ??? Има рок за тоа ...
Само глоба.Престигнување возило во зона на крстосница, чл.57 ст.3 така стои во платниот налог.
Дали за овој прекршок е плаќање глоба од 300, или одземаат и возачка?
Гледаат коњажа и казнуваатДечки едно прашање, полагам наскоро и гледам коли за купување. Е сеа проблемот е што ми треба поголема кола за поголема фамилија, товар и слично, тие коли сите се со мотор појак од 77kw а нели според закон како почетник морам 2 години кола послаба од 77kw да возам.
Прашањето ми е колку се гледа ова и се казнува, кои се санкциите и дали прогледуваат низ прсти кога вршат рутински контроли.
Секако планирам да не правам прекршоци и да возам брзоСтварно не ми се купува/препродава кола во рок од 2 години.
Фала однапред за одговорот.
Другар имаш пасати и голфови со 105кс. Се гледа на моќноста на моторот и согласно тоа се пишуваат казни. За 5-10 кс можеби ќе ти прогледаат, но плус тоа добиваш казна.Дечки едно прашање, полагам наскоро и гледам коли за купување. Е сеа проблемот е што ми треба поголема кола за поголема фамилија, товар и слично, тие коли сите се со мотор појак од 77kw а нели според закон како почетник морам 2 години кола послаба од 77kw да возам.
Прашањето ми е колку се гледа ова и се казнува, кои се санкциите и дали прогледуваат низ прсти кога вршат рутински контроли.
Секако планирам да не правам прекршоци и да возам брзоСтварно не ми се купува/препродава кола во рок од 2 години.
Фала однапред за одговорот.
Сега дечките кои веруваат во право и правен поредок ќе ти пишат дека без записник нема да имаш реперкусии!да споделите искуство, ме сопреа наводно сум прошол на црвено светло, ме запиша само во тефтерче информации од возачка и ме пушти демек слободен си, дали е можно да ми стигне покана за суд и демек не сум потпишал?
Дечките кои што се во служба знаат дека вакви работи не се возможни.Сега дечките кои веруваат во право и правен поредок ќе ти пишат дека без записник нема да имаш реперкусии!
Факт е дека 99% од тие што ги обвинуваат за поминување на црвено не го потпишуваат записникот, така да ништо не го спречува џандарот и во станица да го склепа и предаде записникот и да напише дека не си сакал да го земеш.
Ако дојде до суд, мали ти се шансите да докажеш нешто, освен ако немаш сведоци и ако направи превид со времето на настанот полицаецот. Пак си со мали шанси ама постојат.
Ти останува да се надеваш дека ќе си стои на кажаното и нема да те пријави.
Do explain.Дечките кои што се во служба знаат дека вакви работи не се возможни.
Нема да има казна.
Најпрво Среќна нова 2021 година!Дечките кои што се во служба знаат дека вакви работи не се возможни.
Нема да има казна.
најпрво се поставува прашањето зашто воопшто има потреба у тефтер да ти запишува податоци? законски е?Најпрво Среќна нова 2021 година!
Мене ме радува ако е така, ама јас не пишав од ракав!
Мене ме сопреа за светло, ми прегорела сијаличката на фарот. Ме гњавеше некој 20 минути, ми запиша податоци и ме пушти. Ни му, ни бе!
Пошто го познавам командирот на ПС, отидов да видам дали може да ми пишал! Јас почекав, излезе човекот провери по записниците од смената и рече дека нема ништо.
Заклучок: Луд е човекот да бара по записници и да си пишува минуси кај подчинетите ако не е можна таква варијанта?
Настанот е од пред три години, може нешто се сменило од тогаш! Дај боже!