Хе хе, ајде сега втората фаза, дефокусирај го муабетот, пробај да го спуштиш другиот едно ниво подолу, албанецот со јазични бариери хихихи, ова ти е јако... (уствари технички гледано, ти си тој што има јазични бариери, бидејќи не знаеш, или многу малку можеш да разбираш албански)
Јас имам впечаток дека секогаш кога не ти е по ќејф, се правиш наудрен, како од друга планета да си...ама ако, искористи ги другите и нивните станови, преку предлози за нив, да ги искажеш полека полека чувствата кои ги криеш длабоко во душата...кад тад ќе се испразниш !
Ја каков сум, не е тема.
Вие Албанците, потполно исто како малиот слој, шака јада, каури, секогаш истапувате со ад хоминем.
Никогаш (или многу ретко) од ваша страна, на било кое мое посочување на настан и слично, одговарате со ад хоминем. Тоа грубо би било вака:
Јас: - Албанците убија дете, а потоа излегоа да го бранат убиецот.
Ти (пуно, анон, дарданија, курлис): - Ти си расист!
Абре ја сум лош, каур и спијам на таван. Остајте ме мене. Негирајте го тоа што го посочувам. Исфрлете аргументи, дека Албанците не го убиле, измислете нешто да ме негирате...
Да , ти и сличните сте тема тука, вие сте дел од „соживотот“ тука.
Ти: - Албанците убија дете, а потоа излегоа да го бранат убиецот.
Јас: Досега не е уште потврдено (ама ти мислиш дека светот се врти околу тебе, па со тебе ќе се занимаваме, т.е. ќе играме ташак), а кога ќе се потврди нека даде господ да горат пред да стигнат во пеколот (ама не албанците, туку тие што ќе бидат казнети, како индивидуалци).
А дали си расист, или шовинист тоа е твој проблем ( а може да биде и мој проблем, ако се умножат вакви како тебе).
Прав шутрак си, воопшто не си се сменил. Ај прочитај уште еднаш, и види каде мислам дека македонец би морал да знае албански. Друго нешто е тоа што имате јазични бариери (од технички аспект)
Да , ти и сличните сте тема тука, вие сте дел од „соживотот“ тука.
Ти: - Албанците убија дете, а потоа излегоа да го бранат убиецот.
Јас: Досега не е уште потврдено (ама ти мислиш дека светот се врти околу тебе, па со тебе ќе се занимаваме, т.е. ќе играме ташак), а кога ќе се потврди нека даде господ да горат пред да стигнат во пеколот (ама не албанците, туку тие што ќе бидат казнети, како индивидуалци).
А дали си расист, или шовинист тоа е твој проблем ( а може да биде и мој проблем, ако се умножат вакви како тебе).
Автоматски споено мислење:
Прав шутрак си, воопшто не си се сменил. Ај прочитај уште еднаш, и види каде мислам дека македонец би морал да знае албански. Друго нешто е тоа што имате јазични бариери (од технички аспект)
,,,za drugite tvoi mislenja tie neka ti odgovarat,,,
,,,ti izleze na povrshina tvojata elokventnost so toa,,,shutrak,,, ,,,a okolu potrebata za nekoj da znae vo seushte kakva takva drzhava,,,so koja so site nishani se poistovetuva tvoeto mislenje e ama apsolutno nevazhno,,,oti ne se poistovetuvash so drzhavata vo koja zhiveesh,,,
,,,ima ushte,,,ne se zhesti,,,,
Што ти е маа.. Па то е јасно познато. Америка мака си мачи со тоа албанската мафија.. Перат пари, имаат тешко лоби.
Некни глеам Daredevil
Што ќе видам... Резил нација.
Еден медиум нема кај што се прикажани во позитивно светло.. Puno би рекол тоа српско-македонско влијание имаат сценаристите... Свет гледа Алооо!!! Вистинското лице на албанецот се гледа.
Страдањата на македонците во местата каде албанците се мнозинство:
Тетово: 23,2% македонци
нека разберат клетите шипт*ри
Вработеност на македонци:
Затвор Тетово: 40%
ВПД Тетово: 69%
ЈКП Тетово: 20,6%
Цен. за соц. раб. Тетово: 35,3%
Основен суд Тетово: 35%
О. Ј. Обвинителство Тетово: 42,9%
Опш. Тетово: 21,3%
Клиничка болница Тетово: 46,8%
Центар за јавно здравје Тетово: 82,6%
Центар за култура 22,7%
Библиотека: 20,8%
Музеј: 76,5%
Пресметајте дека голем дел од институциите покриваат и други општини од Тетовскиот регион, со што бројот на македонци би паднал на испод 15% од населението, но затоа бројот на вработени оди на над 40%. Знам дека не им е лесно, навикнати се да бидат над 90%.
Грешката со вас ја направивме во 1945 и во 2001. Да имаше тогаш решителни Македонци ти сега ќе садеше трева во Фиер наместо да им мериш проценти на Македонците во своја држава.
Грешката со вас ја направивме во 1945 и во 2001. Да имаше тогаш решителни Македонци ти сега ќе садеше трева во Фиер наместо да им мериш проценти на Македонците во своја држава.
,,,za drugite tvoi mislenja tie neka ti odgovarat,,,
,,,ti izleze na povrshina tvojata elokventnost so toa,,,shutrak,,, ,,,a okolu potrebata za nekoj da znae vo seushte kakva takva drzhava,,,so koja so site nishani se poistovetuva tvoeto mislenje e ama apsolutno nevazhno,,,oti ne se poistovetuvash so drzhavata vo koja zhiveesh,,,
,,,ima ushte,,,ne se zhesti,,,,
Не знам во каква илузија си, ама КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР ЈАВНО КАЖА ДЕКА НЕВИНИ СЕ ЗАТВОРЕНИ, НЕ ЕДНАШ, ТУКУ НИЗ ЦЕЛАТА КАМПАЊА, ИСТИОТ ОСВОИ МНОЗИНСТВО ГЛАСОВИ И ПОБЕДИ НА ОЗБОРИ.
Не знам кој се прави наудрен, и не знам кој брани убијци.
Не. Те гледам како стално се фаќаш за ова.
Тоа дечкото скроз другачие го кажа. Баш како што сакаше да испадне.
Ги ослободи затоа што законски притворот им е подолг.
Тогаш изјави за Дојче Веле/Ди Цајт, дека неправедно лежат во истражен. Не дека се тие невини, туку дека неправедно лежат во истражен.
Сите вие си помисливте баш тоа што сакавте да чуете и многу медиуми пренесоа дека он рекол оти се невини. Не. Рече тие неправедно лежат и ги ослободи наредната година.
После кај нас, кога ја даде изјавта - Невини луѓе лежат, таа беше дел од поголемо излагање за лошото судство на Груевски, кое ставало луѓе во затвор невини и слично (не викам не било така, само тука друго е поентата) при што наведе такви примери, меѓу кои и новинарон, па Смилковско. И одма после си заврши со реченицата - Невини луѓе лежат по затворите тука. Нигде не спомна дека тоа се однесува на овие од Смилковско. Напротив, мене ми делуваше како заклучок на пошироката изјава.
Неговите медиуми побрзаа да истакнат дека рекол дека се невини, а пак не го рече тоа така да се однесува на нив. Тоа беше уште една финта на додворување до Албанците.
Инкримирачките снимки за Смилковско кои се необјавени најверојатно се оние фамозни со луѓе од ДУИ.
Најди ми изјава негова каде он вика осудените за Смилковско се невини. Не да ми пренесуваш толкувања на негови изјави, туку цитат.
Јас барем, не сум сретнал.
Како и да е, ти спиј си на тоа уво дека он рекол оти се невини. Само, во тој случај, би требало да те чуди како процесот сега за сега е потполно ист. А кога ќе ја донесат пресудата по втор пат, што ќе мислиш?
Ботом лајн - тие се, Заев ги искористи правните глупости на прошла власт да капитализира на национализмот на Албанските гласачи, кои многу појако им беше да веруваат дека не се Албанци убијците, отколку стварно да го слушаат што збори. Снимките со луѓе од ДУИ, што зборат со фаците, нема никад да ги чуеме. А постапката, според тоа како се одвива до сега, стварно не знам како очекувш да има друг епилог.
Уште при првото појавување на бомбите за Смилковско, одма се збореше дека се тие, а дека бомбите се за друго, не за нивната невиност.
Медиумите си ги толкуваа изјавите на Заев како сакаат, заради пи-ар кај Албанците, како тебе.
Така е. Како индивидуалци.
Но, што да се каже, кога Албанците масовно излегуваат на насилни протести во одбрана на индивидуалците кои беа осудени, како индивидуалци?
Дали вторава пресуда ќе добие одобрување од високиот национален суд на албанскиот hive?
Тоа ме копка.
Се зезам не ме копка. Знам што ќе биде.
Па ќе збориме после.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.