Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.316
Па не очекував од тебе олку глуп муабет. Можеш да го продлабочиш со тоа дека пошо сум либерал треба да ги почитувам и педофилите и зоофилите итн.
Мило ми е што од прва разбра колку е глупо тоа што го пропагираше за нечепкање туѓи верски уверувања.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.459
Поени од реакции
24.193
Okolu sozivot posto takva e temata. Sekoj koj ima treva vo dvorot ili se bavi so poljodelstvo znae deka koga za ista teritorija se borat ajde da recam domasna treva i random korov, ako ne se reagira na vreme korovot ke izdominira i vasiot dvor ke stani zmijarnik. Nema da ima sozivot, nema korovot da sfati nekoi raboti, da se promeni ili da ja zameni ulogata na trevata za da dvorot ostani dvor. Bespotrebno e da napomenam deka tuka vo slucajot, agresiven vid, korov koj nisti se pred sebe bez ogled na posledicite se Siptаrite. Drugite popitomi narodi vo nivnata okolina ili ke evoluiraat i ke najdat nacin kako da im pariraat na nivnata agresivnost ili so tek na vreme ke isceznat od tie prostori kako sto sme svedoci na toa sto se slucuva vo zapadniot del na republikata, vo Skopje i sekade kade doagjaat vo dopir. Od dominanten vid nabrzo stanuvaat zagrozen i vid pred isceznuvanje.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
И со ова мислење над мене треба да и се стави клуч на темата, банална е веќе, со најпрост пример мислам дека објасни човекот него сите со пишување на 70 страни. А не за друго пуно само се рани со оваа тема, ништо друго не се постигнува.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не разбрав што точно треба да почитувам и да не им се мешам во што?
Ти би бил вo прaвo и тoa зa се нo вo случaј држaвaтa дa јa делиш сo некoј пoнaпреден,пoцивилизирaн oд тебе.У случaјoв кoгa буквaлнo тoне држaвaтa не мoжеш ги oбвинувaш луѓетo штo имaaт мaкa.Кaкo мoжеш дa бидеш тoлку инертен,или еве aј ке кaжaм тoлерaнтен кoгa нa нa пример нa клиниките немa сaпун,зaвoи,oснoвни средствa зa хигиенa a дa инвестирaш у тaбли двoјaзични зa дa им прaвиш кеифoви нa некoи идиoти?Или утре дa кoнкурирaш зa некoе рaбoтнo местo зa кoе си експерт вo тaa oблaст a нaместo тебе дa примaт некoј неук зaтoa штo вo спрoтивнo ке се кренaт сo oружје.Кaкo бре не се oсеќaш зaгрoзен у време кoгa тoне држaвaтa,ти се мaчиш дa испливaш нa пoвршинa,дa земеш вoздух a некoј те влече нaдoлу?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.550
Поени од реакции
2.722
Ако има група што сака да го трола Пуно, да вентилира “мртов албанец, добар албанец“, да напаѓа се што не се согласува со нив на форумов, ти треба да го почитуваш тоа. А не да се буниш по темиве, и да им чепкаш по уверувања. Зошто, како што сам пиша, неубо е да чепкаш таму.
Па не очекував од тебе олку глуп муабет. Можеш да го продлабочиш со тоа дека пошо сум либерал треба да ги почитувам и педофилите и зоофилите итн.
Сељак од провинција е џабе му се објаснујш немојт да те сфатит.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.984
Поени од реакции
51.090
[QUOTE="puno, post:

Во принцип против сум, ама за некое време потребна мерка е.
А measure we do not deserve but we need. :cool:
[/QUOTE]

Ќе го тргнам настрана моментот за тоа како воопшто етнички квоти и позитивна дискриминација може да донесат било какво добро на една фирма во една пазарна еконимија, ме интересира повеќе , како може да си за(или we need, како год) секоја мерка која ДУИ ја предлага и навидум оди во прилог на Албанците, а после да кукаш дека полицијата не дисциплинирала во Албанските средини и затоа цветаат криминал и болештини.

Не ли гледаш тука една чудна корелација тука, нели ти се појавува еден шаблон, така малце. Не ли ти се чини дека баш со неквалитетен живот си ги плаќате сите овие права .

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.912
Не, со ширење исламофобија тука ќе ги решиме односно сме поконструктивни и делуваме.
Не е ширење исламофобија ако работите со „соживото” се изнесуваат такви какви што се.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Абе јас ти ја разбирам поентата, ама не разбираш дека е неопходно да се спомнуваат овие работи и да се држи таа спремност и инстинкт на високо ниво.

Џабе е јас и ти ако се залагаме за идеологијата на Жак Фреско, ако од другата страна имаш агресивен народ кој го заболе за таков живот, кога имаш џукели што во 2020 свршуваат на калаши, бомби, експлозиви, религија и слушаат се што ќе им каже реисот.

Истите тие „либералите“ што нас не учат да живееме по овој терк се во највисока воена подготвеност 24/7, истите тие произведуваат нуклеарни ракети (или за астероид да не не удри ги чуваат овие?), истите тие произведуваат стелт воени авиони, вакумски бомби, не знам какви не ракетни системи и изиграваат светски џандари, истите тие векови после укинување на ропството не можат да се оправат со црнците, истите тие продаваат автоматско оружје на цивили, ама тука не смее да се покаже никаква сила и да се искаже против мислење.
Автоматски споено мислење:

Чисто се сомневам дека ќе трпат, првиот момент кога ќе се осетат навистина загрозени ќе видиш колку се либерални ;)
Единствен начин да се спасат од тој природен процес е оној што го тераат, а тоа е еден голем дел од нив да ги направат слични на нив, односно да им ги растураат заедниците и нивните убедувања. Во спротивно како би направиле некоја промена, за х период ќе се пола-пола, а и да тргнат да ги бркаат, знаеш ли колку ќе изгубат они од тоа, кој после ќе им вози такси, кој ќе им дила дрога, кој ќе им прави јадење?

Јас мислам дека со текот на времето ќе дојде до мешање на народите во Европа и добивање на мешана раса и нација, колку тоа ќе им успее и дали е тоа можно не знам, но јас не гледам дека нешто друго би се случило а да е во нивна корист. Другите опции се знаат, ќе бидат како Боерите во ЈАР или ќе ги протераат а тоа значи мини граѓански војни, што значи дека пак губат и они и тоа многу.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ти би бил вo прaвo и тoa зa се нo вo случaј држaвaтa дa јa делиш сo некoј пoнaпреден,пoцивилизирaн oд тебе.У случaјoв кoгa буквaлнo тoне држaвaтa не мoжеш ги oбвинувaш луѓетo штo имaaт мaкa.Кaкo мoжеш дa бидеш тoлку инертен,или еве aј ке кaжaм тoлерaнтен кoгa нa нa пример нa клиниките немa сaпун,зaвoи,oснoвни средствa зa хигиенa a дa инвестирaш у тaбли двoјaзични зa дa им прaвиш кеифoви нa некoи идиoти?Или утре дa кoнкурирaш зa некoе рaбoтнo местo зa кoе си експерт вo тaa oблaст a нaместo тебе дa примaт некoј неук зaтoa штo вo спрoтивнo ке се кренaт сo oружје.Кaкo бре не се oсеќaш зaгрoзен у време кoгa тoне држaвaтa,ти се мaчиш дa испливaш нa пoвршинa,дa земеш вoздух a некoј те влече нaдoлу?
Па не се арни сите тие работи. Реков, тоа е лоша политика. И тука не е крив пуно и останатите просечни граѓани ко нас.
Во однос на последново, државата ни тоне ради Албанците?
Имаш пишано уствари дека тие се најголем проблем, односно 90% од проблемите у државата биле ради нив и ја со тоа не се сложувам.
Ќе го гласаме Апасиев помасовно на следни избори и ќе ја опраиме работата.
Не е ширење исламофобија ако работите со „соживото” се изнесуваат такви какви што се.
Се сложувам. Но кога тоа прераснува во спамирање, целосен фокус ставен на тоа, собирање на сите можни објави поврзани со лошотилоци од Албанците, репостирање... тука веќе индивидуата има некој друг проблем што треба да си го реши и сакал или неќел на некој начин прераснува во ширење исламофобија.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Очекуев некој ваков одговор... „Они тепаат каури, статистички праат повише криминал у Македонија... ножеви... ограбуваат гробови, цркви... Ние само го плукаме пуно на кајгана и го заебаваме малце пошто е хипокрит. Не е исто."
Да, исто е. На многу подлабоко и попримордијално ниво, исти кур сте. Истите глупи племенски механизми у друга форма.
Прво, јас/ние не го плукам/е пуно, туку насилните албанци, а пуно е тој кој иде тука, негира постоење на такво нешто и ги обвинува сите шо укажуваат на тоа, ги нарекува rasisti, па дури потоа следува плукањето по пуно. Има редослед. Сеа може ќе речеш „но не е така, пуно често пишува дека има насилни албанци, дека има необразовани, дека има глупи...“ и да, пуно вика тоа, ама за ниту еден КОНКРЕТЕН случај за кој се пишувало овде пуно не викал тоа. За Смилковско, при уапсени сторители, викал дека треба да се најдат вистинските сторители. За Диво Насеље дека намештаљка било. Секогаш. Ниту еден случај нема у кој не се појавил пуно, често со тој другар му, како и да се викаше, неповикани, ама изгледа испровоцирани да си го бранат насилниот и геноциден елемент од нивното племе.

Второ, кој кур ти значи тоа „подлабоко и попримордијално ниво“ на бивање исти кур? Викаш исто нешто сме, уствари, само ние неаме газ да напраиме follow through. Нема манифестација на нашата истост викаш. Ама исто сме. :D
Тоа како ја да сакам да ја ебам Моника Белучи, да мислам како би ја ебел цело време, да пишам тука на форумов колку јако би ја тресел и шо би и праел и со тоа ја уствари сум Винсент Касел, на едно подлабоко, примордијално ниво. Ај бе мрш. :D

Просечното македонче можеби го нема агресивниот племенски механизам на просечниот шиптаp. Просечното македонче преживува така што си го дава гзот на вересија, го оговара комшијата и ќе ја шитне мајка си за стовче.
Просечното македонче нема да му се курчи на Адем од Бит Пазар пошто просечното македонче нема муда. Просечното македонче ќе си ги вентилира фрустрациите на пуно, на кајгана. Просечното Македонче е најгнасната форма на лицемерие. Адем од Бит Пазар е сто пути позаебан од пуно. Адем боде луѓе. Но ти пуно ќе го заебаваш, а не Адем. Пошто е полесно и побезбедно да го акнеш самарот, а не магарето. Магарето ќе ти збрца нож у стомак. И пошто ти е мил животот, ќе се курчиш таму каде што имаш моќ. На форум.
А овој хипотетички Адем, шо боде на Бит Пазар, нели оти не е хипокрит и гнасен, ништожен цел, ако го фатат ќе рече „ДА, јас Хипотетички Адем, избодев каур, шќипри етнике!“ Или ќе рече дека бил нападнат, дека не бил он, он си купувал портокали и каурот му опцул мајка и вера, па после ќе има протести, на тие протести ќе биде избодено по некое каурче и че го паљит со бенѕин по некој дуќан? Шо викаш ти, како ќе биде? Како било СЕКОГАШ досега?

Еве ти го Кралот, објаснува малце за некој муабет шо го правел со пријател на тема хипокризија, а во врска со Бил Козби... да не си арчам прсти, и ја имам душа.

Нема поголема и поодвратна колективна хипокризија од тоа да излезеш на протест за да браниш луѓе упасени за ритуално убиство на деца. Не е исто, не е ни истото нешто тоа и пишување на социјална мрежа, па да се разликува по интензитет или „подлабоко/поплитко примордијално ниво“. Не припаѓаат во истата реченица тие две за да може да се споредуваат. За да припаѓаат, треба да има егзекутирани деца покрај езеро за време на Бајрам и протести од каурите у кои е демолиран Чаир.

Тоа шо мене ми е најзабавно е дека кога сум на пример ја, дел од „твоето племе“, твој соговорник, немаш проблем игла у сено да најдеш и да го направиш тој твој соговорник alt right и шовинист у муабет за жени и шах. :D
Ама ако е пуно во прашање, ти не можеш да не го гледаш како жртва, му прескокнуваш гадотии, не гледаш како настапува, која страна ја зазема, колку знае подло и пакосно да враќа, отфрла аргументи шо сам ги барал откако ќе му ги напишат у некој ѕид од текст со реплика „so many sentence stupid my eye hurt“, па после ги игнорира и продолжува по старо. Пуно не прифаќа аргументи, се враќа во кралска Југославија, се враќа во време на Ранковиќ, а кога пишува за тој Ранковиќ, вика ВИЕ. Затоа шо или намерно му прескокнуваш се ова или не си го видел, а заклучоци носиш оти си селф хејтинг каур, нема да ти одговорам на голем дел од, искрено, глупостите доле у твојот пост за тоа како пуно сакал да ни се допадне, му било битно мислењето на каурите и се вадел од петни жили (преку прокси :D ) да ни докаже дека е супер дечко.

И дај не ми го продавај тој булшит на „јас аргументирано му зборуем, а тој ме опцу. Види го овој пост... У параграф 5, тој јасно тврди: 'Да ти ја ебам мајката', но јас му велам: 'немој пуно, немаш право'‘.Јас му велам вака, а тој мене ми врати вака. И ти сеа тврдиш дека пуно не пцуе, но пуно опцу." Педерски ти се тие софистички фори, а ги праиш често, пошто многу добро ти е јасно што зборуем. Не сме второ одделение.
Софистички фори бе. :D
Ништо не зборуваш, затоа шо нема допирни точки со човекот шо го браниш и неговото однесување и ставови. Ти браниш измислен човек, сам си го имаш измислено и тој е кутар, кроток и допадлив ентитет од малцинството кој само сака да припаѓа и од петни жили се труди да ја докаже својата вредност пред ужасните каури, хипокрити, одвратна багра и сељачаана. :(
Поарно кажи дека се излета, пиши дека тоа у твојата глава пуно никогаш не нема „ебено навредено“ и дека или не си видел оти не го читаш кога вреѓа и пцуе или не ти е гајле оти си селф хејтинг каур и сакаш да испцуеш бе. Ако е второто, има смисла, океј, само треба да признаеш за да не бидеш, не дај боже, хипокрит.

И не е уопште битно дали Албанците го прават тоа што го прават и поради кои причини го прават истото, ниту колку се вакви и онакви, поради овие и оние причини, според моите или вашите весели математики. Воопшто... не... е... ебано... битно... у контекст на мојата поента.
Битен е мочаниот принцип дека е сељачки да го дупиш пуно и да му зборуеш за искривените фаци на неговото племе. Глупо е. Ниско е.
Сељачки е да го гаѓаш со јајца убиецот што го бесат сред село пошто си подмукол буљаш ако го правиш тоа. Не си поразличен од тие што навивале додека ги палеле вештерките и се радувале.
Ја не сум му пишувал за некакви си искривени фаци. Може за некој од тие од Смилковско имам такво нешто пишано, ама кур ме боли, криви фаци имаат тие и лично би ги колел, ама не за тоа, тоа е само факт, туку затоа шо утепаа невини деца. И такви постови се огромното мнозинство од постовите овде, не само мои. Дека би сакале да умрат бавно и болно (злосторниците) заради злосторствата, не затоа шо се грди. Е сеа, ја такви ствари пишувам и за Крсто Муковски, на пример, за Мицковски имам пишувано дека е урук-хаи... До Рацин можеш да најдеш критики шо сум ги пишувал за „моето племе“, а кај пуно тоа не го гледаш, ќе видиш само мутави „можеби имало“ одговори за неговото племе, со запирки, со закачено „АМА“ и со приказни за кралска Југославија, за Ранковиќ, за тоа како НИЕ сме ги угнетувале во 1925та..
Пак ќе ти повторам, немаш поента оти ја отелотворуваш во пуно, а зборуваш за некој друг, измислен лик и си раскажуваш приказна у која тој измислен лик е жртва. Има тема во Литература и Уметност подфорумот, Прозни Искри, за таму е. Или Драга Кајгана.
Оти ако е за пуно, тогаш многу е битно што и како правеле албанците, од кои причини, какви се после немил настан, како се кријат у подрум, како не знаат они ништо, како не го виделе тоа, како удба била вмешана, како срби биле... оти тоа се класични пуно настапи, пуно реченици и пуно гимнастики. Само на етнички теми го има и само нивни криминали и нивна некултура застапува. И е инаетлив. Не можеш да го разубедиш и снимки да му покажеш, пак ќе ти вика дека си rasist, дека go diskriminiras, go navreduvas и ќе бара да бидеш sanksioniran. Ќе ламентира зошто се дозволува вака у дваеспрви век, некој да реагира на сериски бодења по автобуси со малку навредлив пост на форум, дека ете зошто не ни е funksionalna државата...

This is not the droid you're looking for.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ти браниш измислен човек, сам си го имаш измислено и тој е кутар, кроток и допадлив ентитет од малцинството кој само сака да припаѓа и од петни жили се труди да ја докаже својата вредност пред ужасните каури, хипокрити, одвратна багра и сељачаана. :(
Зш измислен? Ти не си го замислуваш пуно како кутар, кроток и допадлив ентитет од малцинство кој само сака да припаѓа?
Ако пуно ги брани Албанците и кога не треба затоа што пропагандата 90% тоа му го наложува (или наложила!), не значи дека не е кутар и кроток.
Еве ја тука лаам праам а у живо сум повлечено душиче, пичка, нека ти каже @Vlatko_Gjorce

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Зш измислен? Ти не си го замислуваш пуно како кутар, кроток и допадлив ентитет од малцинство кој само сака да припаѓа?
Ако пуно ги брани Албанците и кога не треба затоа што пропагандата 90% тоа му го наложува, не значи дека не е кутар и кроток.
Еве ја тука лаам праам а у живо сум повлечено душиче, пичка, нека ти каже @Vlatko_Gjorce
Ти само чувај се, животот знае да биде убав. Не мора денес, не мора ни утре, задутре. Тролај тука ако треба, на фб, на твитер, издржи. Трпеливоста се исплати, да знаеш, ќе се упраи, веруј ми. Ништо нема да решиш кога и ако дојде до интроспекција и заклучок за некаква си безизлезност, напраиш некоја беља на себе. Секогаш има излез и секој живот е како домино плочка, ќе те поклопи некој/а и ќе создаде среќа, па ти ќе ја манифестираш врз некој трет и тоа е една идна експоненционално растечка среќа, која интроспекција пропратена со лишување на сопствениот живот може ненавремено да ја прекине!
Се' најдобро!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ти само чувај се, животот знае да биде убав. Не мора денес, не мора ни утре, задутре. Тролај тука ако треба, на фб, на твитер, издржи. Трпеливоста се исплати, да знаеш, ќе се упраи, веруј ми. Ништо нема да решиш кога и ако дојде до интроспекција и заклучок за некаква си безизлезност, напраиш некоја беља на себе. Секогаш има излез и секој живот е како домино плочка, ќе те поклопи некој/а и ќе создаде среќа, па ти ќе ја манифестираш врз некој трет и тоа е една идна експоненционално растечка среќа, која интроспекција пропратена со лишување на сопствениот живот може ненавремено да ја прекине!
Се' најдобро!
Пфф досаден си ама не толку колку со другово.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Прво, јас/ние не го плукам/е пуно, туку насилните албанци, а пуно е тој кој иде тука, негира постоење на такво нешто и ги обвинува сите шо укажуваат на тоа, ги нарекува rasisti, па дури потоа следува плукањето по пуно. Има редослед. Сеа може ќе речеш „но не е така, пуно често пишува дека има насилни албанци, дека има необразовани, дека има глупи...“ и да, пуно вика тоа, ама за ниту еден КОНКРЕТЕН случај за кој се пишувало овде пуно не викал тоа. За Смилковско, при уапсени сторители, викал дека треба да се најдат вистинските сторители. За Диво Насеље дека намештаљка било. Секогаш. Ниту еден случај нема у кој не се појавил пуно, често со тој другар му, како и да се викаше, неповикани, ама изгледа испровоцирани да си го бранат насилниот и геноциден елемент од нивното племе.

Второ, кој кур ти значи тоа „подлабоко и попримордијално ниво“ на бивање исти кур? Викаш исто нешто сме, уствари, само ние неаме газ да напраиме follow through. Нема манифестација на нашата истост викаш. Ама исто сме. :D
Тоа како ја да сакам да ја ебам Моника Белучи, да мислам како би ја ебел цело време, да пишам тука на форумов колку јако би ја тресел и шо би и праел и со тоа ја уствари сум Винсент Касел, на едно подлабоко, примордијално ниво. Ај бе мрш. :D

А овој хипотетички Адем, шо боде на Бит Пазар, нели оти не е хипокрит и гнасен, ништожен цел, ако го фатат ќе рече „ДА, јас Хипотетички Адем, избодев каур, шќипри етнике!“ Или ќе рече дека бил нападнат, дека не бил он, он си купувал портокали и каурот му опцул мајка и вера, па после ќе има протести, на тие протести ќе биде избодено по некое каурче и че го паљит со бенѕин по некој дуќан? Шо викаш ти, како ќе биде? Како било СЕКОГАШ досега?

Еве ти го Кралот, објаснува малце за некој муабет шо го правел со пријател на тема хипокризија, а во врска со Бил Козби... да не си арчам прсти, и ја имам душа.

Нема поголема и поодвратна колективна хипокризија од тоа да излезеш на протест за да браниш луѓе упасени за ритуално убиство на деца. Не е исто, не е ни истото нешто тоа и пишување на социјална мрежа, па да се разликува по интензитет или „подлабоко/поплитко примордијално ниво“. Не припаѓаат во истата реченица тие две за да може да се споредуваат. За да припаѓаат, треба да има егзекутирани деца покрај езеро за време на Бајрам и протести од каурите у кои е демолиран Чаир.

Тоа шо мене ми е најзабавно е дека кога сум на пример ја, дел од „твоето племе“, твој соговорник, немаш проблем игла у сено да најдеш и да го направиш тој твој соговорник alt right и шовинист у муабет за жени и шах. :D
Ама ако е пуно во прашање, ти не можеш да не го гледаш како жртва, му прескокнуваш гадотии, не гледаш како настапува, која страна ја зазема, колку знае подло и пакосно да враќа, отфрла аргументи шо сам ги барал откако ќе му ги напишат у некој ѕид од текст со реплика „so many sentence stupid my eye hurt“, па после ги игнорира и продолжува по старо. Пуно не прифаќа аргументи, се враќа во кралска Југославија, се враќа во време на Ранковиќ, а кога пишува за тој Ранковиќ, вика ВИЕ. Затоа шо или намерно му прескокнуваш се ова или не си го видел, а заклучоци носиш оти си селф хејтинг каур, нема да ти одговорам на голем дел од, искрено, глупостите доле у твојот пост за тоа како пуно сакал да ни се допадне, му било битно мислењето на каурите и се вадел од петни жили (преку прокси :D ) да ни докаже дека е супер дечко.

Софистички фори бе. :D
Ништо не зборуваш, затоа шо нема допирни точки со човекот шо го браниш и неговото однесување и ставови. Ти браниш измислен човек, сам си го имаш измислено и тој е кутар, кроток и допадлив ентитет од малцинството кој само сака да припаѓа и од петни жили се труди да ја докаже својата вредност пред ужасните каури, хипокрити, одвратна багра и сељачаана. :(
Поарно кажи дека се излета, пиши дека тоа у твојата глава пуно никогаш не нема „ебено навредено“ и дека или не си видел оти не го читаш кога вреѓа и пцуе или не ти е гајле оти си селф хејтинг каур и сакаш да испцуеш бе. Ако е второто, има смисла, океј, само треба да признаеш за да не бидеш, не дај боже, хипокрит.

Ја не сум му пишувал за некакви си искривени фаци. Може за некој од тие од Смилковско имам такво нешто пишано, ама кур ме боли, криви фаци имаат тие и лично би ги колел, ама не за тоа, тоа е само факт, туку затоа шо утепаа невини деца. И такви постови се огромното мнозинство од постовите овде, не само мои. Дека би сакале да умрат бавно и болно (злосторниците) заради злосторствата, не затоа шо се грди. Е сеа, ја такви ствари пишувам и за Крсто Муковски, на пример, за Мицковски имам пишувано дека е урук-хаи... До Рацин можеш да најдеш критики шо сум ги пишувал за „моето племе“, а кај пуно тоа не го гледаш, ќе видиш само мутави „можеби имало“ одговори за неговото племе, со запирки, со закачено „АМА“ и со приказни за кралска Југославија, за Ранковиќ, за тоа како НИЕ сме ги угнетувале во 1925та..
Пак ќе ти повторам, немаш поента оти ја отелотворуваш во пуно, а зборуваш за некој друг, измислен лик и си раскажуваш приказна у која тој измислен лик е жртва. Има тема во Литература и Уметност подфорумот, Прозни Искри, за таму е. Или Драга Кајгана.
Оти ако е за пуно, тогаш многу е битно што и како правеле албанците, од кои причини, какви се после немил настан, како се кријат у подрум, како не знаат они ништо, како не го виделе тоа, како удба била вмешана, како срби биле... оти тоа се класични пуно настапи, пуно реченици и пуно гимнастики. Само на етнички теми го има и само нивни криминали и нивна некултура застапува. И е инаетлив. Не можеш да го разубедиш и снимки да му покажеш, пак ќе ти вика дека си rasist, дека go diskriminiras, go navreduvas и ќе бара да бидеш sanksioniran. Ќе ламентира зошто се дозволува вака у дваеспрви век, некој да реагира на сериски бодења по автобуси со малку навредлив пост на форум, дека ете зошто не ни е funksionalna државата...

This is not the droid you're looking for.
А зошто ти си по етнички теми?
Инаку не е темава за мене, колку и да ти е досаден животот.

A

Ali Pasha

Гостин
Ovoj hanxhar e pofunksionalen za u pllanina a çe ti ide i uz odello
Прегледај го приврзокот 264415

a eve i multifunksionalen pribor za da go proshirish koleksijata
Прегледај го приврзокот 264416
Мислам секоја чест на вас каурите. Наоѓате начин да ни пристапите, и да покажете желба за соживот, во секоја тема, дури и во тема за ножеви.
Мислам останав без текст, тешко дека ќе можеме да ви вратиме во иста мера :(

Kajgana Shop

На врв Bottom