Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Значи нема зошто да се дискутира за соживот, тој што е сега и натаму може да си тера (реално на бизнис ниво и сега нема проблеми).
А работите кои „смрдат“ не смее да се вадат на виделина оти се политика, ќути-трпи-попуштај излегува муабетот.
Не, со ширење исламофобија тука ќе ги решиме односно сме поконструктивни и делуваме.
Избегна да кажиш
Да, избегнав да кажИм, ми пречи провинцијалскиот дијалект и не можам да те читам веќе. hehe licemer sum pozz

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Не, со ширење исламофобија тука ќе ги решиме односно сме поконструктивни и делуваме.

Да, избегнав да кажИм, ми пречи провинцијалскиот дијалект и не можам да те читам веќе. hehe licemer sum pozz
Немој да дозволуваш да се шири тука исламофобија, ама какво само тука, никаде.

И овие така викаа.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

И овие така викаа.
Многу храбар потег, го запалил куранот, сега сите мислимани од Шведска ќе бидат депортирани.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
И во Норвешка го запалиле Куранот, па ќе видиме што ќе се деси таму...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Многу храбар потег, го запалил куранот, сега сите мислимани од Шведска ќе бидат депортирани.
Така почнуваат работите де, не е битен куранот во моментот, туку дека и тие почнуваат да ги уживаат благодетите на соживот со исламистите.
Ќе видиме во кој правец ќе отиде ова, во суштина работите вријат на ова поле, прашање е само кога, каде и во до која мера ќе избувнат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И овие така викаа.
Се надевам сфаќаш дека видеово е чист доказ за она што јас го трубам овде?
Сега јас би пишал дека е неубо да им чепкаш религија (всушност ничива) и кога не се освести народов после Шарли Ебдо, шта речи коју поруку послати. Тука ова си повлеквит и други дискусии, слобода на говор дрн-дрн ама ај.
Но нема да го пишам тоа (wait what?) затоа што ќе се сврти муабетот дека не треба за ништо да им се буниме, и ќе си продужат да нè газат и голема Албанија ќе се создаде, федерализација дрн-дрн. Ох чекај, тоа веќе е спомнато повеќе пати :D

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Така почнуваат работите де, не е битен куранот во моментот, туку дека и тие почнуваат да ги уживаат благодетите на соживот со исламистите.
Ќе видиме во кој правец ќе отиде ова, во суштина работите вријат на ова поле, прашање е само кога, каде и во до која мера ќе избувнат.
Во принцип западњаците се расисти ама и големи пички во душа, овој што го запалил куранот е пример за тоа. Знаеш колку вакви сум видел навечер, коа се полупијани, обавезно ќе навредат некого со некој расистички коментар ама тоа никогаш нема да биде некоја група од црнци или Сиријци, Авганистанци, туку секогаш некој Индијци кои стојат на страна или пак некој од жолтата раса. Јбг нив не им е никој виновен, сакаат да живеат живот сличен на робовладетелите и да го имаат секое задоволство, сакаат да имаат дрога на секој чекор за да ја користат, сега нека трпат малку, ние сме трпеле 5 века ислам, сега со овие на глава ни се качени, доаѓаа овде да не убедуваат како е сме националисти, како треба да смениме име, како е добро едно опшество за сите. Не можам да кажам дека ми е мило ама не можам да кажам дека чуствував и некоја загриженост за западниот свет по ова прашање.
Автоматски споено мислење:

И во Норвешка го запалиле Куранот, па ќе видиме што ќе се деси таму...
Што ќе се деси, нека ги протераат ајде ако се способни.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.342
Поени од реакции
26.334
Сега јас би пишал дека е неубо да им чепкаш религија (всушност ничива) и кога не се освести народов после Шарли Ебдо, шта речи коју поруку послати. Тука ова си повлеквит и други дискусии, слобода на говор дрн-дрн ама ај.
Но нема да го пишам тоа (wait what?) затоа што ќе се сврти муабетот дека не треба за ништо да им се буниме, и ќе си продужат да нè газат и голема Албанија ќе се создаде, федерализација дрн-дрн. Ох чекај, тоа веќе е спомнато повеќе пати :D
Не, вие либералите треба да научите да го почитувате тоа, и да не им се мешате на луѓе во уверувања и убедувања. Да си гледате дворот.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Абе јас ти ја разбирам поентата, ама не разбираш дека е неопходно да се спомнуваат овие работи и да се држи таа спремност и инстинкт на високо ниво.

Џабе е јас и ти ако се залагаме за идеологијата на Жак Фреско, ако од другата страна имаш агресивен народ кој го заболе за таков живот, кога имаш џукели што во 2020 свршуваат на калаши, бомби, експлозиви, религија и слушаат се што ќе им каже реисот.

Истите тие „либералите“ што нас не учат да живееме по овој терк се во највисока воена подготвеност 24/7, истите тие произведуваат нуклеарни ракети (или за астероид да не не удри ги чуваат овие?), истите тие произведуваат стелт воени авиони, вакумски бомби, не знам какви не ракетни системи и изиграваат светски џандари, истите тие векови после укинување на ропството не можат да се оправат со црнците, истите тие продаваат автоматско оружје на цивили, ама тука не смее да се покаже никаква сила и да се искаже против мислење.

Во принцип западњаците се расисти ама и големи пички во душа, овој што го запалил куранот е пример за тоа. Знаеш колку вакви сум видел навечер, коа се полупијани, обавезно ќе навредат некого со некој расистички коментар ама тоа никогаш нема да биде некоја група од црнци или Сиријци, Авганистанци, туку секогаш некој Индијци кои стојат на страна или пак некој од жолтата раса. Јбг нив не им е никој виновен, сакаат да живеат живот сличен на робовладетелите и да го имаат секое задоволство, сакаат да имаат дрога на секој чекор за да ја користат, сега нека трпат малку, ние сме трпеле 5 века ислам, сега со овие на глава ни се качени, доаѓаа овде да не убедуваат како е сме националисти, како треба да смениме име, како е добро едно опшество за сите. Не можам да кажам дека ми е мило ама не можам да кажам дека чуствував и некоја загриженост за западниот свет по ова прашање.

Што ќе се деси, нека ги протераат ајде ако се способни.
Чисто се сомневам дека ќе трпат, првиот момент кога ќе се осетат навистина загрозени ќе видиш колку се либерални ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.861
Абе јас ти ја разбирам поентата, ама не разбираш дека е неопходно да се спомнуваат овие работи и да се држи таа спремност и инстинкт на високо ниво.

Џабе е јас и ти ако се залагаме за идеологијата на Жак Фреско, ако од другата страна имаш агресивен народ кој го заболе за таков живот, кога имаш џукели што во 2020 свршуваат на калаши, бомби, експлозиви, религија и слушаат се што ќе им каже реисот.
Короната покажа дека реисот е битна фигура у нивното функционирање. А што би било ако реисот, на пример, не е при себе у моментот и рече нешто у стилу - фрлете се од карпа, или скокнете од десети?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Не, вие либералите треба да научите да го почитувате тоа, и да не им се мешате на луѓе во уверувања и убедувања. Да си гледате дворот.
Не разбрав што точно треба да почитувам и да не им се мешам во што?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Короната покажа дека реисот е битна фигура у нивното функционирање. А што би било ако реисот, на пример, не е при себе у моментот и рече нешто у стилу - фрлете се од карпа, или скокнете од десети?
Не одат на ризик, само што го зеде младото нусе се уплашија дека можи да почни вијаграта да му го суши мозокот и го сменија :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.342
Поени од реакции
26.334
Не разбрав што точно треба да почитувам и да не им се мешам во што?
Ако има група што сака да го трола Пуно, да вентилира “мртов албанец, добар албанец“, да напаѓа се што не се согласува со нив на форумов, ти треба да го почитуваш тоа. А не да се буниш по темиве, и да им чепкаш по уверувања. Зошто, како што сам пиша, неубо е да чепкаш таму.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ако има група што сака да го трола Пуно, да вентилира “мртов албанец, добар албанец“, да напаѓа се што не се согласува со нив на форумов, ти треба да го почитуваш тоа. А не да се буниш по темиве, и да им чепкаш по уверувања. Зошто, како што сам пиша, неубо е да чепкаш таму.
Па не очекував од тебе олку глуп муабет. Можеш да го продлабочиш со тоа дека пошо сум либерал треба да ги почитувам и педофилите и зоофилите итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom