Намали малце.
Еве.
Еве.
Не може да се цитира од заклучени теми, па мора вака. Знам дека пуно често вреѓа и пцуе кога е во тесно оти мене неколку пати ме има испцуено гревот, а ја него ниеднаш.
Не може да се ист кур едни кога сакатат, тепаат и убиваат каури и други кога кажуваат за ненормалниот степен на насилство, нетрпеливост и агресија кај албанците на некој форум, пропратено со по некоја навреда. Како може да е тоа истото нешто? Кај ти кажаа дека е исто, на твитер ли?
Очекуев некој ваков одговор... „Они тепаат каури, статистички праат повише криминал у Македонија... ножеви... ограбуваат гробови, цркви... Ние само го плукаме пуно на кајгана и го заебаваме малце пошто е хипокрит. Не е исто."
Да, исто е. На многу подлабоко и попримордијално ниво, исти кур сте. Истите глупи племенски механизми у друга форма.
Просечното македонче можеби го нема агресивниот племенски механизам на просечниот шиптаp. Просечното македонче преживува така што си го дава гзот на вересија, го оговара комшијата и ќе ја шитне мајка си за стовче.
Просечното македонче нема да му се курчи на Адем од Бит Пазар пошто просечното македонче нема муда. Просечното македонче ќе си ги вентилира фрустрациите на пуно, на кајгана. Просечното Македонче е најгнасната форма на лицемерие. Адем од Бит Пазар е сто пути позаебан од пуно. Адем боде луѓе. Но ти пуно ќе го заебаваш, а не Адем. Пошто е полесно и побезбедно да го акнеш самарот, а не магарето. Магарето ќе ти збрца нож у стомак. И пошто ти е мил животот, ќе се курчиш таму каде што имаш моќ. На форум.
И дај не ми го продавај тој булшит на „јас аргументирано му зборуем, а тој ме опцу. Види го овој пост... У параграф 5, тој јасно тврди: 'Да ти ја ебам мајката', но јас му велам: 'немој пуно, немаш право'‘.Јас му велам вака, а тој мене ми врати вака. И ти сеа тврдиш дека пуно не пцуе, но пуно опцу." Педерски ти се тие софистички фори, а ги праиш често, пошто многу добро ти е јасно што зборуем. Не сме второ одделение.
Иронично, пуно ве поштуе и битно му е вашето глупо мислење за него, поради што од петни жили пробуе да ви покаже дека вреди (преку прокси, со тоа што ќе покаже дека Албанците вредат). Адем нема да проба да ти се докаже со постови по форуми. Адем ќе те искрши од ќотек. Тоа што не го контате се причините поради кои пуно ги брани клетите припадници на неговото племе. Вие си замишљате дека пуно има некој код у главата да си ги брани сонародниците за да ја оправда Гољема Албанија и да го насели светот со својата семка. Пуно има фрки со самодоверба и се плаши дека и он ќе биде интерпретиран ко некоја дехуманизирана животиња и пробуе да ги оправда срањата со кои се ифентификува и го идентификуваат останатите за да си ја зачува самодовербата и ебаниот интегритет. Ебан аутист со емотивна интелигенција на лоботомиран коњ ќе го примети тоа од авион. Ама не и вие што све гледате низ вашиот глуп политички светоглед. Пуно најверојатно има заебани психолошки комплекси пошто со векови пробуе да се објасни со вас, ебате, рандом анонимци на форум. И што кур праите вие? Му помагате да се осети ко нормален човек? Водите разумна дискусија, без разлика кое ви е глупото мнение за Албанците? Не. Му викате: „оој пуно, чка по штрија, бе, ој, Смиљковско кој е крив, бе, пуно?" Го дупите, онака педерски. Архетипот на ретардираниот у маало што го зезаат сите. Пошто ако се посмеете со сиротиот пуно и го тролате, правилно ќе го канализирате вашиот гнев кон нефер односот на Албанците кон каурите? Ќе смените нешто у конструктивна насока? Ќе ги тргнете ДУИ? Не. Само ќе се позаебавате со пуно и курето ќе ви се крене. Кое е моралното оправдување, бе, да го дупиш пуно пошто на Бит Пазар збрцале каур? До сеа едно песто пути признал дека ради разноразни историски/социолошки причини има културолошки проблеми кај Албанците, дека не поштуе национализам ниту кај Албанци итн. Што кур сакате повише? Да ви ги повторуе зборовите: „ние љочките сме неписмено, грдо, гнасно племе, агресивни животињи сме, така е! Да, фала ти за новата вест за ограбени цркви од страна на Албанци! Со восклик и епифанично созерцание, сега повеќе разбирам зошто сме искривено племе со ментална ретардација. Фала ти, о, Разиел, оваа вест за истепани Македонци во Арачиново ми помага да станам посвесен за нецивилизираноста на просечниот шкон! Праќај ми уште вакви вести, покажи ми колку сме утепани!"
Сте го испочитувале ли барем у еден пост? Еден нормален муабет да му напраите? Не. Го дупите цело време ко сељаци утепани. Нормално дека ќе иде у ебана дефанзива и ќе му се дешава бекфајр ефект.
Повеќето тука не му серат на пуно поради некои праведни начела и етички вредности. Повеќето му серат на пуно пошто се осеќаат јако, курот им е поголем кога тролаат некој „глуп шиптаp", надркани од вековните неправди нанесени врз македончето. Иронично, Македончето е 1000 ЕЛО повисоко од најпатетичниот Албанец кој глуми жртва. Македончето е жртва на Гркот, на Бугаринот, На Србинот, На НАТО, на вечните непријатели... Истовремено македончето е једино створение кое
доживуе патолошки бугаро/грко/србофилии за други нации.
И не е уопште битно дали Албанците го прават тоа што го прават и поради кои причини го прават истото, ниту колку се вакви и онакви, поради овие и оние причини, според моите или вашите весели математики. Воопшто... не... е... ебано... битно... у контекст на мојата поента.
Битен е мочаниот принцип дека е сељачки да го дупиш пуно и да му зборуеш за искривените фаци на неговото племе. Глупо е. Ниско е.
Сељачки е да го гаѓаш со јајца убиецот што го бесат сред село пошто си подмукол буљаш ако го правиш тоа. Не си поразличен од тие што навивале додека ги палеле вештерките и се радувале.
Принципите се исти во вашите глави. Твоето племе против неговото. Неговото племе ќе ти збрца нож за да опстане, твоето племе ќе го заебава и ќе кажуе дека фацата му е искривена за да му го заебе репродуктивниот успех. Твоето племе другачие се адаптирало да елиминира конкуренција. Со озборуење, јадење гомна и други фори. Твоето племе е олицетворено од попот што го шитнал Гоце Делчев за некој алтан.
На Балканот не е потребен соживот, туку 5-10 нуклеарки и да се исчисти све што постои, па Скандинавциве да стават соларни панели и да имаат некаков бенефит од просториве.