Соживотот во Македонија

  • Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.096
Поени од реакции
4.284
Прегледај го приврзокот 392762

Се уште не е избрана локацијата каде ќе се гради музејот, додава тој. Вели дека има неколку места, од кои две се гробиштата на паднатите борци и објектот на поранешната општина.

– Сè додека не е избрана локацијата што ми е приоритет, постојат различни форми. Тоа е едно од тие ветувања што ги дадов, на Арачиново му припаѓа музејот на ОНА, Арачиново има историја за големиот придонес што го даде за време на војната – вели Ибрахими.

За УЧК секогаш пари има, а за нова водоводна или струјна мрежа нема никогаш пари.
Ништо де...Зоќе пак ќе појде во АрачиновА и од државната каса ќе им додели уште 500,000 Евра, наменети за канализација....или неколку пати по 500,000 Евра, зависно од големината од музејот.

А музејот ќе биде изграден според Законот за просторно и урбанистичко планирање и според Законот за градење и придружните правилници...жими Зоќета!...
 
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.834
Поени од реакции
6.955

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.864
Поени од реакции
23.675
Прегледај го приврзокот 392762

Се уште не е избрана локацијата каде ќе се гради музејот, додава тој. Вели дека има неколку места, од кои две се гробиштата на паднатите борци и објектот на поранешната општина.

– Сè додека не е избрана локацијата што ми е приоритет, постојат различни форми. Тоа е едно од тие ветувања што ги дадов, на Арачиново му припаѓа музејот на ОНА, Арачиново има историја за големиот придонес што го даде за време на војната – вели Ибрахими.

За УЧК секогаш пари има, а за нова водоводна или струјна мрежа нема никогаш пари.
Дали музејот ќе биде автохтон односно дали ќе има и макети од автобусите со кои херојски ги извадија од таму и дали во позадина на рипит ќе свири оваа:

 
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.834
Поени од реакции
6.955
img_1_1696265648447 (1).jpg

Screenshot_20231002-185333_Chrome.jpg
Screenshot_20231002-185346_Chrome.jpg

Кога станува збор за градење споменици на УЧК, постапките се брзи и едноставни, а кога се градат споменици на бранители од АРМ, постапките се комплицирани и долги, а спомениците немаат заштита од вандализам и обезбедување, но згора на тоа и минијатурни се наспрема спомениците од УЧК.

Screenshot_20231002-185948_Chrome.jpg

Само сменете и` го името во ,,Поликлиника Адем Демачи" и проблемот со неискосениот двор магично ќе се реши. :icon_lol:
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.864
Поени од реакции
23.675
Prvo halal casino, za besa, durmo, modularni pacienti çe go mislime drugi pat.

 

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.096
Поени од реакции
4.284
Prvo halal casino, za besa, durmo, modularni pacienti çe go mislime drugi pat.

Не им „замерај„...то‘ шќиповите само го шират својот бизнис, а при тоа мислат и на развојот на вкупната економија во „севернава„...ами како!
 
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.834
Поени од реакции
6.955
Screenshot_20231003-194717_Chrome.jpg

Заборава бесниов дека оваа албанска паралелка нема основа да се пика во каурско школо поради тоа што нема место буквално, а и тие што ќе се пикаат ќе бидат од 12, 13 km оддалеченост од школото, на што посочува кон присилно албанизирање на школото и местото. Абе пусти да останат, ај сега и ние Каурите да носиме илјадници деца во Корча да ни учат и таму паралелки да бараме. Или еве да биде со Македонија, да носиме ученици од Охрид во Струга или од Скопје во Гостивар и да бараме барем 10 каурски паралелки. Море мрш...
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.449
Поени од реакции
4.937
Прегледај го приврзокот 392963

Заборава бесниов дека оваа албанска паралелка нема основа да се пика во каурско школо поради тоа што нема место буквално, а и тие што ќе се пикаат ќе бидат од 12, 13 km оддалеченост од школото, на што посочува кон присилно албанизирање на школото и местото. Абе пусти да останат, ај сега и ние Каурите да носиме илјадници деца во Корча да ни учат и таму паралелки да бараме. Или еве да биде со Македонија, да носиме ученици од Охрид во Струга или од Скопје во Гостивар и да бараме барем 10 каурски паралелки. Море мрш...
Исто вака викавте и за педагошки факултет, у 21 век уште протестирате против отварање паралелки, у душа да ве ебам...
 
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.085
Поени од реакции
4.688
Исто вака викавте и за педагошки факултет, у 21 век уште протестирате против отварање паралелки, у душа да ве ебам...
На наша земја на македонски се учи, кој не се интегрира гитла.
 
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.834
Поени од реакции
6.955
На наша земја на македонски се учи, кој не се интегрира гитла.
Така е, но и правењето албански паралелки во македонски населби не смее да се практикува. Ај сега ние во Албанија низ албанскине градови македонски паралелки да отвораме.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.450
Поени од реакции
47.281
Исто вака викавте и за педагошки факултет, у 21 век уште протестирате против отварање паралелки, у душа да ве ебам...
И се испостави дека со право. Резултатите од вашето образование и овде и секаде во светот каде што имате достапност до книга се нула.
Природна средина ви е канал, казма и лопата, еве, преку сила волан, али книга не е во ниеден случај. Фрлени пари се парите што ги даваме во ваше цивилизирање, кога природата толку дала.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.449
Поени од реакции
4.937
Прегледај го приврзокот 392963

Заборава бесниов дека оваа албанска паралелка нема основа да се пика во каурско школо поради тоа што нема место буквално, а и тие што ќе се пикаат ќе бидат од 12, 13 km оддалеченост од школото, на што посочува кон присилно албанизирање на школото и местото. Абе пусти да останат, ај сега и ние Каурите да носиме илјадници деца во Корча да ни учат и таму паралелки да бараме. Или еве да биде со Македонија, да носиме ученици од Охрид во Струга или од Скопје во Гостивар и да бараме барем 10 каурски паралелки. Море мрш...
Сега видов дека кај клан Македонија ја има вестава, има место кај училиштево, не се носат ученици од Кавказ, туку ученици од Идризово кои можат да учат од прво до пето ама не до 9-то одделение, сега министерството за образование дал усогласност да се отворат паралелки ама градоначалникот патриот и чесен антички македонец нејќе мигранти и орки и сака чисто школо без влошки насекаде фрлени.
Све да ви ебам.
Автоматски споено мислење:

И се испостави дека со право. Резултатите од вашето образование и овде и секаде во светот каде што имате достапност до книга се нула.
Природна средина ви е канал, казма и лопата, еве, преку сила волан, али книга не е во ниеден случај. Фрлени пари се парите што ги даваме во ваше цивилизирање, кога природата толку дала.
Тоа е затоа што уште протестирате бе против образование кај албанците, дали бе сте нормални да имате лице овде да ги оправдувате, дали има еден нормален каур во државава?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom