Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Сигурно се сега најголеми херои на Јаја Паша. Ги частат чај и слично.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Еве сегa кaжaa нa пaтриoтскaтa Сител,мoмче удирaлo другo мoмче сaмo зa лaјкoви дa сoберелo нa сoцијaлните мрежи :facepalm:

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Јас сум соживотно загрижен за духовното здравје на радникот. До скоро се што пишуваше беше така навезано да ти се причинува дека читаш писание од професор, во последно време лупа како варбург. Толку ли е тешка делбата на власта мајку му... :place:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Еве сегa кaжaa нa пaтриoтскaтa Сител,мoмче удирaлo другo мoмче сaмo зa лaјкoви дa сoберелo нa сoцијaлните мрежи :facepalm:
значи за лајкови било тоа
ја па мислев дека станува збор за религиозна и национал-шовинистичка нетрпеливост на Албанците кон каурите, како во останатите миљон и триста миљарди случаи, што секојдневно ги сведочиме

океј, нема гајле тогаш, чим било за лајкови

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.777
Поени од реакции
30.640
Член од
12 март 2009
Мислења
20.166
Поени од реакции
16.301
значи за лајкови било тоа
ја па мислев дека станува збор за религиозна и национал-шовинистичка нетрпеливост на Албанците кон каурите, како во останатите миљон и триста миљарди случаи, што секојдневно ги сведочиме

океј, нема гајле тогаш, чим било за лајкови
A divlje ne bilo za pariq nitu verski fanatizam, tuku ke snimaat sprema toa filmovi i tv serii vo holivud

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Добро шо не го збрца за фоловери.
Барам модераторите да го избришат ова опасно мислење. Тука имаме Албанци членови, кои лишени од способноста за сарказам и преносно значење, би можеле непредизвикани да се поведат по ова мнение.
Автоматски споено мислење:

Го избришале од тик-ток херојското видео, направено за лајкови, според Латас.

Последно уредено:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
,,,greshka ste be site,,,ne bil toa kaur,,,Makedonec bil , za devojka se stepale,,,

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
Пред три години...летен период.....мој втор братучед беше нападнат во парк од страна на четири Албанци додека седел на клупа сам со девојката во новиот дел на паркот.....буквално од чиста мира....без апсолутно никаква причина.
Напаѓачите биле горе-доле негова возраст околу 20-25 години.
Но наишле на тврд орев.....братучедов мој првак во карате (а физички ситен дечко)....партал ги направил секако во самоодбрана. Еден од напаѓачите извадил нож (бидејки тоа е основно средство во џебот на еден Албанец), но во карате техниките и за тоа има решение. Избегале со закани дека сега ќе видел....најверојатно сакале да се групираат во поголем број.
Бидејќи малиов сем на тренинзи и натпревари не употребил ниту еден зафат во реалнен свет.....недели му беа потребни да си дојде на себе....психички.....на девојка му подолго.

Секоја чест на младите што тренираат боречки вештини......во ова општество навистина е потребно човек да знае професионално да се самоодбрани.....за да си го спаси животот.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не знам што си мислат луѓево.2 пути у живот сум улетал у ситуација да налетам на добар ш.иптар како што знаеме да кажеме понекогаш ако не ги сметам некои што ми се познаници,еднаш како мал одејќи со моите ни се расипа стојадинот кај Пеќ.Цркна водна пумпа,дојдоа локални шипци,го внесоа у еден двор у гаража.Не засолнаа мене,брат ми и мајка ми у еден летниковец,а заедно со татко ми отидоа у 2 ноќеска да земат дел од некој автомеханичар.Ја сменија и пари нејкеа да чујат да земат.Ова беше некаде 85та-86та година.Втор пут сега пред една недела стоев со четири жмигавци спроти Кипер кај пазарчето у Ѓорче хранев едни мачиња.Застана еден со голф 7ца млад дечко,господин човек облечен ко Роже Федерер на Вимболдон.Господине ми вика да не ви треба помош некаква? Се запрепастив,секоја чест за овие нормални луѓе со широка душа,али како очекуваат поради тоа да трубам како не биле сите Албанци исти поради 2-3ца што сум ги сретнал за мои 41на година?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.743
Средно имам завршено во Д-р Панче Караѓозов, соживотот го имам видено а и искусено лично. Мрднативе па од школото имаат луд распоред каде што македонските паралелки од прва година одат на предавања во иста смена со сите албански од 1-4 година, додека македонските паралелки од 2-3-4 година се сами. Вајда со цел соживотот да се искуси убаво во прва.

FB_IMG_1598204955131.jpg

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Не знам што си мислат луѓево.2 пути у живот сум улетал у ситуација да налетам на добар ш.иптар како што знаеме да кажеме понекогаш ако не ги сметам некои што ми се познаници,еднаш како мал одејќи со моите ни се расипа стојадинот кај Пеќ.Цркна водна пумпа,дојдоа локални шипци,го внесоа у еден двор у гаража.Не засолнаа мене,брат ми и мајка ми у еден летниковец,а заедно со татко ми отидоа у 2 ноќеска да земат дел од некој автомеханичар.Ја сменија и пари нејкеа да чујат да земат.Ова беше некаде 85та-86та година.Втор пут сега пред една недела стоев со четири жмигавци спроти Кипер кај пазарчето у Ѓорче хранев едни мачиња.Застана еден со голф 7ца млад дечко,господин човек облечен ко Роже Федерер на Вимболдон.Господине ми вика да не ви треба помош некаква? Се запрепастив,секоја чест за овие нормални луѓе со широка душа,али како очекуваат поради тоа да трубам како не биле сите Албанци исти поради 2-3ца што сум ги сретнал за мои 41на година?
Вакви случаеви како твоите не стануваат популарни, еве првпат ти во форумов ги спомнуваш а камоли да станат вирални, а негативните случаеви ни ги правиш балон по неколку пати да ги постираш. Затоа и тебе и секому негативните случаеви се почести и се истакнуваат.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
За волја на вистината Усеини повеќе албанци има истепано него македонци.Овде повеќе се работи за некои нерасчистени сметки него за национализам.
Усеини бил најдобар другар со Зоре Темелковски (иноспектар), овај тепаниов имал спор со Зоре оклку огради или така нешто.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Не знам што си мислат луѓево.2 пути у живот сум улетал у ситуација да налетам на добар ш.иптар како што знаеме да кажеме понекогаш ако не ги сметам некои што ми се познаници,еднаш како мал одејќи со моите ни се расипа стојадинот кај Пеќ.Цркна водна пумпа,дојдоа локални шипци,го внесоа у еден двор у гаража.Не засолнаа мене,брат ми и мајка ми у еден летниковец,а заедно со татко ми отидоа у 2 ноќеска да земат дел од некој автомеханичар.Ја сменија и пари нејкеа да чујат да земат.Ова беше некаде 85та-86та година.Втор пут сега пред една недела стоев со четири жмигавци спроти Кипер кај пазарчето у Ѓорче хранев едни мачиња.Застана еден со голф 7ца млад дечко,господин човек облечен ко Роже Федерер на Вимболдон.Господине ми вика да не ви треба помош некаква? Се запрепастив,секоја чест за овие нормални луѓе со широка душа,али како очекуваат поради тоа да трубам како не биле сите Албанци исти поради 2-3ца што сум ги сретнал за мои 41 година?
Тука станува збор за две различни работи. Затоа викам дека секогаш пред нациналноста има нешто што се вика добар човек и лош човек. Некој рандом Албанец ќе ти зборува за соживот, како ова политичарите прават, а да може ќе ти украде се, ќе те заебе за било која ситуација. Така е и со овие случки, си налетал на добри луѓе, слободно можам да кажам дека да ти се расипе колата некаде три пати поголеми се шансите да застане Албанец него наш, пред се за тоа главен виновник тие начинот на живот, они живеат во слога и заедништво за разлика од нас, иако гледам полека дека и они паѓаат полека на тој план. Се напрегнав еднаш малку на оваа тема и ме сфати лошо, во животот не е се црно и бело, така и оваа работа но ова што се случува пред се е опасно за децата и е проблем број еден во државата, јас можам утре и да се оженам со Албанка но пак оваа тема ќе ми преставува проблем, прво зошто живеам таму, второ зошто станува збор за деца. Но сепак на крајот од денот, кога утре ваква случка ќе доживее албанско дете, тој со голф 7 нема да остане глув на оваа случка, нема да остане глув ни мојот пријател овде за кој дискутиравме минатиот пат, ниту пак некој друг Албанец, но многумина од нас останаа глуви на вакви случки, па дури и на убиства. Тука е главна разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom