Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Најбољи се албанските реакции на видеово - ако ќе се навикнете, немајте гајле.

Демек, до сега вака не праеја.
Автоматски споено мислење:

Мите, ај земи у гз набутај си го партиското дејствување. Ова не е тема кај што ќе ги лечиш фрустрациите за изгубените избори.
Абе ако беше вмро друго ќе беше, оти и ќотекот е кај нас факање сеир и докажување партиски, од типот ее ако ви е, пак гласајте за сдс, а оно за два наредни политички циклуси ќе почнат скопските дечиња да ги запишуваат во основните училишта по Штип и Велес, или барем средно, повеќе им се исплати.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Абе да не пише тука некој нешо, одма партиски го фарбате. Сте чуле за независен коментатор у оваа клошарска северна доба :) Ти од шарените да не си бе фарбач :icon_lol:
Сме чуле, но ти тоа не си со доскочиците од типот - а СДСМ не ги тепа, овој е гарант вмровец и сл.

На пример, да кажеш нешто за власта на СДСМ како има двојни аршини е сосема друга работа. Но, не, ти се занимаваш со партско дрвење кур на вакви теми. Делува невкусно и патетично.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Сме чуле, но ти тоа не си со доскочиците од типот - а СДСМ не ги тепа, овој е гарант вмровец и сл.

На пример, да кажеш нешто за власта на СДСМ како има двојни аршини е сосема друга работа. Но, не, ти се занимаваш со партско дрвење кур на вакви теми. Делува невкусно и патетично.
Ме позна одма :( :place: ќе се одлогирам од штаб сеа, гага нет фајчаф

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.387
Поени од реакции
8.989
Тоа ви е во мозокот печатен, за делата на поединци казнувате цела нација, не е ова од денеска, ни последните 30 години, отсекогаш било вака.
Очајни обиди за изнаоѓање причини за етнички чистења.
Ама за среќа секогаш ќе има една сила како НАТО на наша страна, очигледно е дека сами не можеме да с браниме, Израел во балканот сме.
Израел на Балканот, жити Азиз Кељменди?

Туку кажи што мислиш за мапава и кои се означените херои и нивниот придонес за човештвото?

1598186559972.png

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Видеото во кое Албанците храбро го тепаат кауров што држи кеси и носи ранец, стоејќи на ивица од улица по која шибаат коли, стана вирално и познато, како уште еден од многуте жалосни потсетници за тоа со кого ние живееме.

Се заинтересирале медиумите и МВР, што во Македонија значи дека поставувачите и напаѓачиве немаат гајле.
Автоматски споено мислење:

Тоа што видеото стана вирално значи дека - се повеќе Албанци ќе дознаат за ова, ќе застанат зад овие кога ќе треба да се казнат и по кој знае кој пат политички ќе биде неисплатливо да биде санкционирано.
Ова најверојатно е постаро видео, јас верувам дека оние шо удираат нема ни да бидат пронајдени а не па да бидат некако санкционирани.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Мислам дека овде не е во прашање соживот, туку други интереси и насилство.
Овде е баш прашање на соживот, за луѓе од нивни калибар.
Пријатели биле, па не биле, па сега се пак , за некоја сума/доградба и легализација на објект.Во случајов едниот испадна малку попаметен го искористи влијанието на другиот.Морални и етички вредности не коментираме, секако одамна се на респиратор кај нас.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Ова најверојатно е постаро видео, јас верувам дека оние шо удираат нема ни да бидат пронајдени а не па да бидат некако санкционирани.
како и многупати до сега

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
како и многупати до сега
Кога протестот за детето од Ново Лисиче не зема замав, нема натаму што да се бара. Баш преку тој протест требаше да излезат сите родители на деца кои имаат над 14 години и да побараат промена на оваа ситуација. Ама луѓето изгледа се навикнати веќе на оваа состојба, а кога се навикнеш на нешто вакво е многу лошо, тогаш нема назад.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Тоа ви е во мозокот печатен, за делата на поединци казнувате цела нација, не е ова од денеска, ни последните 30 години, отсекогаш било вака.
Ама за среќа секогаш ќе има една сила како НАТО на наша страна, очигледно е дека сами не можеме да с браниме, Израел во балканот сме.
Не сте Израел на Балканот, најточно и најпрецизно, ИСИС на балканот, ако сакаш да ја најдеш најсоодветната споредба... Во времето на Хитлер му бевте сојузници и тоа си имавте сопствена вафен сс дивизија Скендербег под покровителство на Ерусалемскиот муфтија Хусеин... Сега исто како што служеа Исис како бесни кучиња во за „демократизацијата“ во Сирија, служите вие како бесни кучиња во „демократизацијата“ на Балканот....

Тоа се минливи функции на хегемонистичките режими... САД се гуши во гомната што ги посра, додека народот се правеше слеп кога мечката играше преку океанот... ЕУ се соочува со сопствени проблеми попут излегувањето на Британија и престојната економска криза, која највеќе ќе ја осетат богатите држави поготово оние од запад, кои го купуваат социјалниот мир... Тоа значи дека НАТО станува се помалце функционално, а САД се помалце responsive...

Ова ти го кажувам како човек чија фамилија веќе 3 пат бега од налетот на качачките банди, првпат мојот прадедо од Албанија, вторпат моите од Кичевско, и третпат јас од Чаир... Ако до пред 80 години народот беше неинформиран за тоа што се случувало... Во денешницата има живи сведоци, на пример каква била демографијата на Чаир пред 40 години, а каква е сега... Каква била демографијата на Тетово пред 40 години, а каква е сега... Па така многу лесно ќе направат паралела и ќе сватат кој прави етничко чистење.... А тогаш тие попут Најчевска и Јовановски од Хелсиншки нема да имаат никаков глас да го спречат тоа што следи....

Кажа претходно @Joe Dalton и покрај тоа што беше неволно дадено од наша страна... сепак се изборивте за шанса да докажете дека сте цивилизирани... Но вие таа шанса си ја прокоцкавте... Така да работите што следат ќе бидат мошне интересни за гледање...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
Израел во балканот
:ojeaa::oleee:

За да бидеш Израел треба да бидеш ко прво човек а не преоден вид, ко најсиромашна и најглупава нација на севернава полутопка вие може да бидете само ИСИС или евентуално Курди ВО балканот.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Видеото можно е да е снимено поодамна, ама дефинитивно е од летово. Актуелно станало последниве неколку дена. Линкот што некој тука го постираше од YouTube е аплоад од каналот на Сител пред 1 ден, и за помалку од 24 часа има 70,000 прегледи.

Иначе орките гарант го тепаат пошто не носи маска, биле премногу исплашени да не ги зарази. Ако ги фати полиција и ги однесат у станица, сигурно ќе даваат изјава дека не му мавале боксови туку само му покажувале кај да ја стави маската. А пред тоа нели, љубезно му објасниле, ама они не се криви што детево незнаело албански.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Видеото можно е да е снимено поодамна, ама дефинитивно е од летово. Актуелно станало последниве неколку дена. Линкот што некој тука го постираше од YouTube е аплоад од каналот на Сител пред 1 ден, и за помалку од 24 часа има 70,000 прегледи.

Иначе орките гарант го тепаат пошто не носи маска, биле премногу исплашени да не ги зарази. Ако ги фати полиција и ги однесат у станица, сигурно ќе даваат изјава дека не му мавале боксови туку само му покажувале кај да ја стави маската. А пред тоа нели, љубезно му објасниле, ама они не се криви што детево незнаело албански.
Мене ми изгледа како да станува збор за школска година, кај нас од март не се оди на школо а по облеката не ми изгледа како да е март месец, затоа мислам дела е од лани, можеби грешам не знам. И што ако има 70,000 прегледи, баш ги читав коментарите и ме изнервираа повеќе од тоа шо го тепале детето.

"Ееј денешниве деца како педерчиња, ние кога бевме на времето"
"Абе дете шо им стоиш, немаш ли раце, сите од мочка праени денеска"
Ова само дебил што не мрднал од улицата или селото може да го пише, или што нема појма до каде му е стигната државата.

Коментарите од типот пак, ее ете сдс шо направија, пак гласајте ги нема да ги коментирам, тоа се канцер коментари.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Мене ми изгледа како да станува збор за школска година, кај нас од март не се оди на школо а по облеката не ми изгледа како да е март месец, затоа мислам дела е од лани, можеби грешам не знам. И што ако има 70,000 прегледи, баш ги читав коментарите и ме изнервираа повеќе од тоа шо го тепале детето.

"Ееј денешниве деца како педерчиња, ние кога бевме на времето"
"Абе дете шо им стоиш, немаш ли раце, сите од мочка праени денеска"
Ова само дебил што не мрднал од улицата или селото може да го пише, или што нема појма до каде му е стигната државата.

Коментарите од типот пак, ее ете сдс шо направија, пак гласајте ги нема да ги коментирам, тоа се канцер коментари.
Види вака, батали ги прегледите и коментарите. Самото видео аплоадирано е пред 16 часа од канал на Сител, што значи дека сега станало вирално, овие денови. Зошто иначе телевизија како Сител би постирала видео за некој настан што се случил пред 4-5 месеца или година дена? Ова е тазе, можеби не е буквално од синоќа, али најверојатно се има десено месецов.

Што се однесува до самиот настан, се согласувам, дел од коментарите се идиотски. Иначе и мене лично ми се има случено нешто слично, минус боксовите, бев само вербално нападнат, и бев на исти години како детево во видеово, такашто многу добро знам какво е чувството. А згора на тоа, бев со другари кои решија да си стојат на "страна" за да не си го добијат и они. Ние бевме 4, тие беа 10-15.

Иначе пред да му го удрат вториот бокс, некој нешто му збори од негова десна страна, на којашто детево се врти барем 45 степени пред да го удрат пак, што најверојатно значи дека измеѓу тој што му збори и овој другиот што го мава има барем уште неколку луѓе, пошто ако се двајца, нема логика да има толкаво растојание меѓу нив.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Види вака, батали ги прегледите и коментарите. Самото видео аплоадирано е пред 16 часа од канал на Сител, што значи дека сега станало вирално, овие денови. Зошто иначе телевизија како Сител би постирала видео за некој настан што се случил пред 4-5 месеца или година дена? Ова е тазе, можеби не е буквално од синоќа, али најверојатно се има десено месецов.

Што се однесува до самиот настан, се согласувам, дел од коментарите се идиотски. Иначе и мене лично ми се има случено нешто слично, минус боксовите, бев само вербално нападнат, и бев на исти години како детево во видеово, такашто многу добро знам какво е чувството. А згора на тоа, бев со другари кои решија да си стојат на "страна" за да не си го добијат и они. Ние бевме 4, тие беа 10-15.

Иначе пред да му го удрат вториот бокс, некој нешто му збори од негова десна страна, на којашто детево се врти барем 45 степени пред да го удрат пак, што најверојатно значи дека измеѓу тој што му збори и овој другиот што го мава има барем уште неколку луѓе, пошто ако се двајца, нема логика да има толкаво растојание меѓу нив.
И јас да сум на негово место би стоел, зошто подобро да изедам неколку бокса, него нож у ребра или во најмала рака здрав ќотек со последици. Најмалку има тројца, така да освен ако не си некој што тренира некој спорт од типот на бокс, карате, најпаметен потег ти е она што го направило детево, ако веќе нема како да избегаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom