Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Колатерална штета, на 10 оштетено коли на шоптари нека се оштети една каурска.
Кога сме кај истата улица, невидена смрт ми е кога проаѓам со кола...
Значи смрт за сите е. Иако има ѕид, пак пешаци го прескокнуваат, па неретко и децата го прават тоа. Имаат цел голем мост наменет за тоа и пак одат по тие дивите пешачки премини или го рипаат ѕидот. Шќиптар логик зеро. :pos:
После, се паркираат каде што ќе им текне. Имам забележано дека најмногу се паркираат пред проширувањето на едната лента после Хамза Донер кога одиш накај школото Лирија. И една кола е доволна да се направи колона до Бит Пазар. За жал секогаш на тоа место се паркираат како да се договориле да е паркинг место. :icon_lol: Па уште Арсовска и Ганиу зборувале за тргање на ѕидот и проширување на улицата. :pos:
Пуно, признај дека и тебе ти пречи културата кај вас, мислам не е само Јаја Паша. Секоја улица под контрола на автохтоните е така. Затоа кога одам од автохтони кон каурски населби, ми паѓа камен од срце. Како од Бангладеш во Шведска да сум се префрлил. :icon_lol:

Значи смрт за сите е. Иако има ѕид, пак пешаци го прескокнуваат, па неретко и децата го прават тоа. Имаат цел голем мост наменет за тоа и пак одат по тие дивите пешачки премини или го рипаат ѕидот. Шќиптар логик зеро. :pos:
После, се паркираат каде што ќе им текне. Имам забележано дека најмногу се паркираат пред проширувањето на едната лента после Хамза Донер кога одиш накај школото Лирија. И една кола е доволна да се направи колона до Бит Пазар. За жал секогаш на тоа место се паркираат како да се договориле да е паркинг место. :icon_lol: Па уште Арсовска и Ганиу зборувале за тргање на ѕидот и проширување на улицата. :pos:
Пуно, признај дека и тебе ти пречи културата кај вас, мислам не е само Јаја Паша. Секоја улица под контрола на автохтоните е така. Затоа кога одам од автохтони кон каурски населби, ми паѓа камен од срце. Како од Бангладеш во Шведска да сум се префрлил. :icon_lol:

Мисли си ти дека му пречи.
Еве повлечи некои паралели помеѓу Бангладеш и албанските средини.

Јас не гледам разлика. А ти?

Последно уредено:
Буквално сите проблеми во светот можат да се решат со истребување на сите племиња кои се клањаат и на таа погана и терористичка религија. Автоматски светот ќе стане поубаво место за живеење.

Глувонем е.

Прегледај го приврзокот 361246

Прегледај го приврзокот 361249

Во право си.

Последно уредено:
MOН ги објави резултатите, над 60% од ученичките стипендии доделени на ученици со албанска националност

Toa e тоа. Умре времето кога каурскиот окупатор на древните албански земји го попречуваше развојот на супериорното автохтоно IQ.

Чудно, зашто тука нема бар 6%?

Инаку чепкав нешто за пописот и наидов на ова, попис во Меџитлија, Битолско. Уште еден доказ покрај презимињата, кривите сурати и 50IQ дека не постојат никакви шиптаpи туку тоа се турски отпушоци и остатоци на Балканот кои зборуваат мутантски јазик, за воља на вистината не се ни прави турци туку турски поттрчковци од Кавказ

Screenshot_4.png

Истото можете да го видите и со пописот во Албанија на кој има 0(нула) Турци, малку чудно не?

Во контекст на насловот од темава...

Ако во „републиката нашата северната земјата„ постојат две националности, кои битисуваат во паралелни универзуми, а едни со други контактираат само при поделбата на власта и на тендерите, и каде едната, бројчано помалата националност сака да ќари се‘ што е Македонско, на кој начин би се постигнал насловениот соживот?...

А веќе заклучивме дека соживот-нема...

Последно уредено:
Еве идеја за евентуални подароци за вашите пријатели и познаници, нели од аспект на јакнење на соживотот:

luj-viiton-albanski.jpg

Еве идеја за евентуални подароци за вашите пријатели и познаници, нели од аспект на јакнење на соживотот:

luj-viiton-albanski.jpg
Ова ти е чист капитализам.

Сега сите можни нарко босови и љочки од Шкуп на тик ток ќе се курчат со ова.

Злите јазици би рекле дека станува збор, по кој знае кој пат, за албански банди кои оперираат во каурски населби.
324867719_1237858503795474_3447676143929389015_n.jpg

Па секако дека Чаир ќе биде таков како што е убаво се си опишал и јас тоа честопати го доживувам возејќи се во тој реон. 50-60 илјади народ живее на територија од само 3 ебани км2, нешто као Шутка слично. Урбанистички ред нула, дивоградби кај да се свртиш, паркирање по тротоарите од коловозите, па и по самите ленти од патот, диви пазарџии исто така по тротоарите каде треба пешаци да минуваат, масовно поминување/претрчување на диви/необележани пешачки премини особено на некои места кај БитПазар улицата !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom